19maj 13.10.05, 12:55 mam pytanko kopytka i pierogi mrozimy surowe czy odgotowane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exanimalka Re: jak mrozić kopytka 13.10.05, 13:22 Ja zawsze robie wiecej i zamrazam nieugotowane Odpowiedz Link
agikom Re: jak mrozić kopytka 07.11.05, 19:48 exanimalka napisała: > Ja zawsze robie wiecej i zamrazam nieugotowane jak zamroziłam ostatnio nieugotowane kopytka to rozmroziłam papkę ciastową... Odpowiedz Link
akacjax Re: jak mrozić kopytka 14.10.05, 10:49 Kopytka, kluski śląskie mrożę zblanszowane, pierogi surowe. Odpowiedz Link
agakwi1 Re: jak mrozić kopytka 21.10.05, 11:59 Ja pierogi mroże zawsze surowe, tylko je jakby trochę podsuszam na tacce. Ważne - w trakcie "suszenia" - ok. 0,5 - 1 godz musza być tak poukładane, żebu się nie zlepiły. Odpowiedz Link
miba3 Re: jak mrozić kopytka 29.10.05, 16:55 Kopytka mrożę po ugotowaniu. Układam je na deskę i wkładam do zamrażalnika, potem przekładam do woreczka. Odpowiedz Link
nataszsza Re: jak mrozić kopytka 25.11.05, 10:10 ja mrożę kopytka surowe, tylko najpierw rozkladam je na szklanej desce, zamrażam, a potem zamrożone wrzucam do torebki foliowej, gotuję zamrożone Odpowiedz Link
marta_ewa Re: jak mrozić kopytka 29.11.05, 10:17 dziewczyny! podajcie prosze dokladny przepis na kopytka ktore zamrazacie .I na kluski slaskie -takie sprawdzone przepisy-dziekuje Marta Odpowiedz Link
vaniliaa1 kluski 29.11.05, 11:13 kluski slaskie: gotujesz ziemniaki, ostudzone przepuszczesz przez praske. ziemi\niaki dzieklisz w garze na 4 czesci. 1 wyciagasz i w jej m-ce wsypujesz make ziemniaczana potem ta wyjeta czesc oczywiscie dodajesz. + jajko wszystko mieszasz i formujesz kluseczki. potem na wrzatek i zajadac:0 Odpowiedz Link