ofelia1982 25.08.08, 19:18 POjawily sie w watku o oszczedzaniu czasu, a ja przyznam, ze nie wiem o co chodzi( mozecie wtajemniczyc mnie, podac marke, wydajnosc i cenę? dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuova Re: Chusteczki do sprzątania 26.08.08, 09:24 Moze chodzi o chusteczki Pronto? To sa chusteczki nawilzone jakim srodkiem czyszczacym i uzywa sie ich zamiast szmatki, miski z woda i detergentu. No przynajmnije ja tak robie (sciereczki czyszczace Springo -> "watek o produktach z Bierdonki") Odpowiedz Link
panda74 Re: Chusteczki do sprzątania 26.08.08, 10:28 Sa takie nasączane chusteczki produkowane przez Rosmanna, głównie do kuchni i łazienki, ja ich używam i sobie chwalę. Łatwo nimi np. zmyć tłuszcz z okapu. Jedna paczka kosztuje (o ile się nie mylę) ok. 5zł. Innych firm - Ajax są zdecydowanie droższe i jest ich chyba mniej w opakowaniu, a jakość podobna Odpowiedz Link
sagittarius_84 Re: Chusteczki do sprzątania 26.08.08, 10:46 Ja używam W5 z Lidla, mam je pierwszy raz (80szt.-6,99), świetnie poradziły sobie z upapranym piekarnikiem. Są bardzo wydajne, nasączone płynem. Ja wolę tą formę sprzątania, niż papranie się z szmatą, miską woda itd Odpowiedz Link
karolla08 Re: Chusteczki do sprzątania 27.08.08, 20:31 Ja też używam tych z Lidla (W5). Sa bardzo mocno nasączone, wydajne. Wycieram nimi kurze, armaturę w łazience, a nawet radzą sobie z piekarnikiem i kuchenką. Odpowiedz Link
akacjax Re: Chusteczki do sprzątania 27.08.08, 22:01 A ja zamiast jednorazowych używam szmatek z mikrofibry, wielokrotnego użytku, sprzątanie bez detergentów. Różne rodzaje-inne do szkła, luster inne do tłuszczu kuchennego, inne do kurzu. Wiadomo, jak coś jest superbrudne, to trzeba i szczotki i proszku(płynu) użyć, ale bieżące sprzatanie-tylko takie szmatki. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Chusteczki do sprzątania 28.08.08, 11:44 Akacja, kurcze, nabylam, z 3 rodzaje, i generalnie - te do szyb i okien to mozna o kant.... potłuc, jak były smugi i plamy na lustrze tak są (( Te do kurzu - jak zwykła sciereczka do kurzu, zadnej genialnosci Ta do czyszczenia, ogolnie mowiac kuchni i lazienki (armatura itp) - teznie jakies cudo, na upartego zwykla flanela osiagam to samo Dodatkowo - musze pamietac, jak nie nalezy prac. Ogolnie - jestem rozczarowana Teraz zapoluje na te ww rossmanowskie, zobaczymy jakie to "cudo".... Odpowiedz Link