anula36 22.02.09, 22:31 czyli co mozna ugotowac z tego co w lodowce gotowanie.onet.pl/lodowka.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman-in-the-city Re: podpowiadacz kuchenny 22.02.09, 23:23 Anula za je fa jny program, dygam z podziękowaniami w ukłonie Odpowiedz Link
mamabianusi Re: podpowiadacz kuchenny 28.11.09, 19:21 Niestety lipa.Zanacylam co mam w lodowce i wyskoczyło mi, że nie ma przepisu ktory zaiera WSZYSTKIE podane składniki. Zaproponowano takie, do ktorych skladnikow nie mam. To chyba nie o to mialo chodzic? Odpowiedz Link
jasmin80 Re: podpowiadacz kuchenny 23.02.09, 13:48 Od razu dodałam do ulubionych, fajna stronka. Dzięki. Odpowiedz Link
allybb Kijiowy ten programik 26.11.09, 12:37 Nie posiadam w lodówce prawie żadnego mięsa, toteż nie zaznaczyłam, zaznaczyłam za to pozostałe rzeczy, jakie mam, tj. cebulę, mąkę, pomidory, kaszę itp (jest tego sporo, ja sama bym z tego kilka potraw wymyśliła) a programik co mi zaproponował? W pierwszej kolejności klopsiki z mielonej wołowiny, lasagne z mięsem mielonym, spaghetti z mięsem mielonym, pizza mięsno-porowa z mięsem mielonym.... Postanowiłam zaznaczyć, że posiadam choćby jedno mięso, zaznaczyłam kurczaka i co? Programik bez zastanowienia wypluł przepisy na... klopsiki z mielonej wołowiny, lasagne z mięsem mielonym, pizzę mięsno-porową z mięsem mielonym... Najwyraźniej aplikacja nie dopuszcza myśli o tym, że można w domu nie posiadać mięsa mielonego Odpowiedz Link
ewagorak Re: Kijiowy ten programik 26.11.09, 12:49 U mnie jest podobnie jak u Ciebie. W chwili obecnej nie mam żadnego mięsa w domu, nawet wędliny na kanapki. A potrawy, które mi zaproponował to: klopsiki, spaghetti z mięsnym sosem, kabaczka nadziewanego mięsem, gulasz z karkówki etc. Nie mam w domu mięsa, pieczarek, o kabaczku nie wspomnę. To chyba program dla mięsożernych ludzi Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kijiowy ten programik 26.11.09, 12:54 Zaznaczyłam same owoce, warzywa i jogurt, a w podpowiedzi dostałam spaghetti z sosem mięsnym, zupę gulaszową i kurczaka z bajeranckimi dodatkami O kant z takimi sugestiami Odpowiedz Link
dz1dka Re: podpowiadacz kuchenny 26.11.09, 12:50 a mi podpowiedział coś tam z krewetkami, chociaż takowych nie posiadam - a może wie coś czego ja nie wiem Odpowiedz Link
czekolada72 Re: podpowiadacz kuchenny 26.11.09, 13:22 A ja doczytalam tam takie cos na pomaranczowo: Nie mamy w bazie przepisu, który zawiera wszystkie wybrane przez Ciebie składniki. Poniżej znajdziesz te, które częściowo spełniają kryteria wyszukiwania: Wyrzucilam ze spisu wszelkie miesa i wedliny - faktycznie i tak w przepisach sa i miesne, ale - tekst jw, i jak dla mnie cudo programik, bo zposrod przeszlo 8000 przepisow znajduja sie i bezmiesne Odpowiedz Link
naturella Re: podpowiadacz kuchenny 26.11.09, 14:24 Jak zaznaczyłam to, co mam w lodówce, to mi zaproponował boczek, z tym, że nie mam kapusty kiszonej, ale boczku, ale co tam, drobiazg Odpowiedz Link
verdana Re: podpowiadacz kuchenny 26.11.09, 15:13 U mnie stwierdził, ze tego co mam w lodowce nie da się połączyc, ale zaproponuje potrawy z części produktów. Super - tyle, z e do ich przyżądzenia trzeba mieć mnostwo rzeczy, ktorych nie zaznaczylam- np nie zaznaczyłam jajek i mąki, a program proponuje mi zrobienie pizzy (bo mam drozdze, trochę malo, nie?) Jako zywo przypomina mi to przedwojenne porady Słonimskiego i Tuwima "Co podac gdy przychodza goście, a nic nie mamy w domu". Zaczynalo się mniej więcej "Wykładamy na miseczkę kawior, a udziec barani kroimy w cieniutkie plasterki>" Odpowiedz Link
default Re: podpowiadacz kuchenny 27.11.09, 08:43 verdana napisała: >> Jako zywo przypomina mi to przedwojenne porady Słonimskiego i > Tuwima "Co podac gdy przychodza goście, a nic nie mamy w domu". > Zaczynalo się mniej więcej "Wykładamy na miseczkę kawior, a udziec > barani kroimy w cieniutkie plasterki>" Tak, pamiętam, świetne to było, z tomiku "W oparach absurdu". Był też taki przepis na esklop cięlecy "Cielęcinę wstrząsnąć, uklepać, przyprawić i zrobić esklop". A stronka beznadziejna, podawane przepisy bez żadnego praktycznie związku ze zgłoszonymi produktami. A już szczególnie dobiły mnie składniki "sos Knorr, przyprawa Knorr, bulion Knorr"... Żenada. Odpowiedz Link
agpagp Re: podpowiadacz kuchenny 27.11.09, 11:22 bo sponsorem jest Knorr?? E dla mnie te przepisy odpadają na diecie jestem Odpowiedz Link
woman-in-the-city Drogie Panie, a popatrzyłyscie na datę postu 27.11.09, 11:29 Pochodzi z lutego, a wtedy jak dobrze pamiętam program działał swietnie, po drodze, a minęło już ponad 9 miesięcy (sic!)program zastrajkował, a Wy dodatkowo przegrzałyscie serwer i program dostał głupawki Ostatnio ktos namiętnie odświeża "wąsacze" Odpowiedz Link
marta.uparta Re: podpowiadacz kuchenny 28.11.09, 18:48 a ja wpisałam mielone, bo akurat mam, a i tak pokazał mi zupę zybną i krem ze szparagów. Odpowiedz Link