scand 04.12.08, 10:51 Wszystkiego Najlepszego nasza droga Ba. , towarzysząc naszej pracy na intelektualnym pokładzie, tak pięknie kiedyś inspirowałaś nas filozoficznie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witekjs Re: Barbórka 04.12.08, 19:56 Dołączam się do życzeń Scanda. Życzę naszej Miłej Ba wszystkiego najlepszego i proszę bardzo, aby znowu zaczęła nas pytać o trudne różności. Wirtualne ucałowania. Witek Odpowiedz Link
kamfora Oj, Chłopaki...:-) 05.12.08, 09:28 Dziękuję, ale trochę się zaczynam obawiać, że po Waszych słowach może się znowu obudzić drzemiący we mnie duch usiłującego_filozofować_grafomana (a sporo się musiałam nabiedzić, coby go uśpić Wszystkiego dobrego! ))) Odpowiedz Link
scand Re: Oj, Chłopaki...:-) 05.12.08, 12:10 Ach, grafomania.. a po cóż od razu tak wielkie słowa ? A poza tym czyż pierwsi greccy filozofowie nie byli "grafomanami" - kiedy czyta się dzis ich teksty robią wrażenie świeżych i naiwnych niczym u dziecka (wykształconego dziecka . Gdzie byśmy byli bez tej ich grafomanii ? ... Nie pozwólmy sobie wmówić że prawo do myślenia jest zarezerwowane wyłącznie dla "specjalistów" .. Pozdrawiam raz jeszcze, Scand Odpowiedz Link
witekjs Re: Oj, Chłopaki...:-) 05.12.08, 22:09 Witaj Nasza Ba ) !!! Nie myślę, żeby to były grafomańskie pisania. Jednak utrzymujemy tu najczęściej formę rozmowy i nie przesadzamy w wymądrzaniu się, jak sądzę... Cieszę się bardzo, że Was widzę i mam nadzieję, że zaczniemy ponownie się spotykać. Pozdrawiam Was ciepło. Witek Odpowiedz Link
scand Re: Oj, Chłopaki...:-) 08.12.08, 09:26 > Cieszę się bardzo, że Was widzę i mam nadzieję, że zaczniemy >ponownie się spotykać. Tez mam taką nadzieję, ale zdaję sobie sprawę że nie będzie to łatwe. Niełatwo jest zgromadzić kilka osób, które istotnie są zainteresowane jakąś formą dyskusji. U mnie w dodatku ostatnio dochodzi dość spory brak czasu. Może lepiej będzie w przyszłym roku Pozdrawiam również... Sc. Odpowiedz Link
zbigniew31 Re: Barbórka 08.12.08, 17:31 spóźnialski ale gorąco , Najlepszego życzę Tobie wszystkiego Ba ..) Może Alma Mater z innej spojrzy perspektywy na marnotrawnego , co mu się zdało , że wie..)) Miło Was w zdrowiu widzieć pozdrawiam z Odpowiedz Link
scand Re: Barbórka - 2009 07.12.09, 09:49 Raz jeszcze nasza Basiu spóźnione, acz szczere życzenia Wszystkiego Najlepszego ode mnie. Scand P.S. Druga znana mi Barbara również ostatnio zniknęła nieco z mego horyzontu także że i jej nie miałem okazji złożyć życzeń. Odpowiedz Link
witekjs Re: Barbórka - 2009 07.12.09, 11:27 Droga Basiu Szczęścia i jak najwięcej uśmiechu. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Brak nam spotkań z Tobą. Witek Odpowiedz Link
kamfora Re: Barbórka - 2009 07.12.09, 23:38 No tak - okazuje się, że najbardziej lubię dziękować za dobre życzenia imieninowe )) Nawzajem! )) PS: szczęście mi teraz będzie okrutnie potrzebne, więc trzymajcie kciuki. PS2 : założyłam nowe forum - dołączycie? Tylko bądźcie wyrozumiali dla tej mojej słabości, proszę )) Odpowiedz Link
scand Re: Barbórka - 2009 08.12.09, 09:05 > PS2 : założyłam nowe forum - dołączycie? Gratuluję że wraca w takim razie Twoja motywacja do pisania Jest "drobna" różnica między filozofią a etyką. Filozofia dotyczy tego co jest ( bytu), a etyka tego co byc powinno (w sferze na którą mamy wpływ czyli ludzkiej). Ja raczej skłaniam się do rozważania tego, co jest, choć nie mozna oczywiście rozdzielić tego od tego być powinno. To co jest czasami nie powinno być ale jest. Z pewnoscią będę poczytywał co tam się dzieje choć dużej aktywności póki co nie obiecuję Pozdr. Sc. Odpowiedz Link
scand Re: Barbórka - 2009 09.12.09, 15:23 Wytrzymać świat jaki jest aby mieć siłe tworzyć jaki być powinien. Jest to powinność ? A może winniśmy traktowac to tylko jako jeden ze sposobów istnienia ? Sc. Odpowiedz Link