Dodaj do ulubionych

Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytania

IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.10, 09:42
Polecam Ulcinj - który wbrew temu co piszą na tym forum- wcale nie jest brudny - tylko słodko malowniczy. Ja byłem zawsze poza szczytem sezonu - czerwiec i wrzesień. Właśnie wróciłem.
Wyobrażam sobie oczywiście że Mała Plaża w Ulcyniu w szczycie sezonu może być brudna (zjeżdża ok 100tys turystów - więc licząca niecałe 400 metrów długości plaża miejska pęka w szwach, choć w pobliżu są niepiaszczyste plaże prywatne i olbrzymia Wielka Plaża.)
Pozdrawiam, odpowiem też na wszelkie pytania, dotyczące tego miejsca włącznie z noclegami.
Nie odpowiem na pytania dotyczące tras samochodowych, ponieważ leciałem samolotem do Dubrovnika
Obserwuj wątek
    • sofia41 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 27.06.10, 09:45
      a z Dubrownika płynąłeś wpław ?
      • Gość: Jar Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.10, 10:13
        Autobus Dubrovnik Ulcinj g. 10.30. Podobno właśnie odwołany i dojeżdża tylko do Budvy.
    • panz Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 28.06.10, 12:04
      Byłem we wtorek, niecały tydzień temu, zajechałem z ciekawości. Jak było brudno (w zeszłym roku) tak jest nadal, dodatkowo bardzo dużo żebrzących cyganów. Turystów jak na lekarstwo.
      • Gość: gtw Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: 204.45.55.* 28.06.10, 12:21
        okazuje się, że niewywiezione kontenery z przesypyjącymi sie
        smieciami, latające wszedzie reklamówki i pływające w wodzie na
        plaży miejskiej podpaski i skórki z arbuzów dla niektórych mogą być
        malownicze...nawet "słodko"...
        • Gość: jkusia Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytania IP: 77.252.190.* 28.06.10, 22:44
          CO ty za bzdury opowiadasz??!! Ulcinj jest malowniczy ???!!! chyba ochydny!! śmieci, kontynery, żebraki, pełno trąbiących aut, prawie czarna plaża!!! :( Nawet tak nie mów bo tam jeszcze kto zajedzie :| BROŃ BOŻE !\
          SORRY ZA TO OPĘTANIE :) Ale ja tego miasta tak nienawidzę :!!! Wjechałam tam przez przypadek bo piaszczystej plaży mi się zachciało yyyhhhh...moje wymysły , wieczorem tam dojechaliśmy kwatera na 7 dni wszystko cacy obok ze 30 m, i plażą tylko że jej nie wiedzieliśmy bo
          ciemno bylo.. ale facet mówił że jest cudowna! rano pierwsza w oknie i doznałam szoku , poszłam do gościa wypytać inne plaże bo na tej obok zdechłe ryby i śmierdziało szuwarami X( miałam szukać jakieś małej lub dużej... Dużą fujjjj, mała zapełniona i obie prawie czarne !!! potem i ja byłam czarna i w wodzie zamulonej mnie coś użarło !!!!! normalnie spierniczyłam ze strachu nie weszłam już tam..., z powrotem szyliśmy obok lasku to jakieś psy na nas wyleciały i w ogóle mnóstwo tam psów było biedactwa !!! a potem jak wkurzeni wyjechalismy no i co___!! ja zapomnialam komorki i z powrotem gosc byl taki wsciekly ze jedziemy i nie chcial mi jej oddac !!!!! dran .... ale potem wzielam ja i ucieklismy szybciutko!!!
          Taka ja mialam przygode ale ulcinja zasmierdzianego rybami bleee,,,,nigdy nie nazwie malowniczy!!!!
          pzdr....

GTW masz calkowita racje zgodze sie w 100 % niektorzy sa nienormalni i pochwala jakies swinstwo zeby nie bylo ze mieli glupie wakacje!!!! takich nie lubie
          • tomolesrow Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 14.07.10, 08:54
            [i]Ty to chyba byłaś na śliwowicy cały czas. Czarna plaża to chyba w nocy -
            piasek jest ciemniejszy, ale nie czarny i za to drobniutki. Dużo bardziej czarny
            jest na Lopar na Rabie czy gdzie indziej. Woda czyściutka,może na Małej plaży
            będzie brudniejsza, bo tam masa ludzi, ale na Wielkiej jest czysto. Widocznie
            byłaś na tyle żaślepiona nienawiścią do miasta, że nie wzięłaś samochodu i nie
            pojechałaś na jedną z wileu plaż jak MCM , Copacabana czy inne, które są
            czyściutkie, regularnie sprzątane i na MCM nawet ciężko peta znaleźć. Oczywiście
            wzdłuż drogi są kontenery ze śmieciami - w końcu kilka tysięcy ludzi jadąc z
            plaży gdzieś te śmieci rzuca z samochodów, początek plaży w Ulcinie gdzie nie ma
            leżaków zasmiecony - to fakt, ale nikt nie każe ci tam leżec - wystarczy przejść
            400 m i już jest czysto. Włąśnie wróciłem z tego niby brudnego miasta i rzeka w
            nim jest czyściejsza niż 99 % polskich rzek - pływają ryby, ludzie łowią -
            szczególnie że w czasie przypływu wpływa do niej czysta woda z morza.
            Jakby posłuchać takich idiotek jak Ty, to można obrzydzić każde miasto widocznie
            śpisz tylko w Sheratonie i jesz tylko w 5 gwiazdkowych lokalach. Ulcinj jest do
            polecenia zwłaszcza do rodzin z małymi dziećmi, bo moje dzieciaki bawiły się w
            tym niby brudnym piachu non stop, Swoje pseudo przygody opisujesz jakby to
            miasto było im winne - po prostu żenada czytać takie opisy dzieciaków.
            • Gość: Justyna Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: 77.252.190.* 17.07.10, 14:12
              To jest moja opinia !!! I nie musi Ci się podobać !!! I jakbyś chciał wiedzieć
              nigdy nie byłam nawet w 4 gwiazdkowym hotelu !!! Tobie się podobało, a mi nie =
              proste, ale Ty tego nie potrafisz zrozumieć!
              >po prostu żenada czytać takie opisy dzieciaków ...
              Ze wzajemnością :P Nie będę odpowiadała już na Twoje zaczepki bo jak widać nie
              masz co robić w przeciwieństwie co do mnie i żegnam...

PS.
              >Widocznie
              > byłaś na tyle żaślepiona nienawiścią do miasta, że nie wzięłaś samochodu i nie
              > pojechałaś na jedną z wileu plaż jak MCM

I tu się mylisz po wjeździe do miasta nie wiedziałam jakie jest i nie ja
              'wzięłam auto' tylko mąż, a tak w ogóle tylko na plaży mi zależało, a nie na
              wyglądzie miasta!!!!!! Na początku...zwiedziliśmy małą i dużą plażę , a potem
              kilka innych (nie pamiętam nazw) i żadna nam nie przypadła do gustu !!! Że
              Tobie się podobały to nie znaczy, że mi tez miały !!! Co miałam od Ciebie
              rozkaz, że muszą mi się te plaże podobać?! Nie sądzę !

• tomolesrow Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 21.07.10, 13:27
                Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Na początku...zwiedziliśmy małą i dużą plażę , a potem
                > kilka innych (nie pamiętam nazw) i żadna nam nie przypadła do gustu !!!
                >

Hehe nie masz pojęcia o czym piszesz dziecinko - duża plaża to jest jedna plaża
                , na której jest kilkanaście różnie nazwanych i oferujacych różne atrakcje
                odcinków, np do surferów , ze zjeżdzalniaami itp. - jak Ty zwiedziłaś dużą plaże
                a potem kilka innych to nie wiem gdzie byłaś ) - może w Albanii? Ale tak to jest
                jak się pisze o czymś czego się nie widziało hehe.
    • Gość: Edyta Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.54.189.151.spray.net.pl 28.06.10, 23:54
      Witaj, wyjeżdżamy 10 lipca i trochę się obawiamy bo jedziemy z dójką
      dzieci pierwszy raz i dla nas tak daleko za granicę. NIe ukrywam że
      najbardziej interesują nas ceny za nocleg, jeżeli masz chwil to
      byłabym ci bardzo wdzięczna za odpowiedź.
      • Gość: JAR Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.10, 13:53
        Po pierwsze żal d... ściska na takie wypowiedzi. Specyfiką plaż piaszczystych Ulcjina jest czarnawy odcień piasku. Na brudzących turystów nikt nic nie poradzi. Co to znaczy turystów na lekarstwo??? Chyba piszesz o turystach z Polski, itd. Czyli jugosłowiańscy turyści to nie turyści.
        Takiej gościnności jak u Czarnogórców ze świecą szukać - to niezwykle honorowi i cudowni ludzie... A żebracy ściągają w te strony, bo wiedzą że dla Czarnogórca sprawą honoru jest pomuc i obdarować biednych.
        Edyta możesz być spokojna o nocleg - jakie duże masz dzieci??? Ewentualnie podaj maila odpowiem prywatnie pozdrawiam
        • panz Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 29.06.10, 20:41
          > . Co to znaczy turystów na lekarstwo??? Chyba piszesz o turystach z Polski, itd

Piszę o tym co widziałem tydzień temu.

> . Czyli jugosłowiańscy turyści to nie turyści.

Gdzie jest ten kraj? i jak ich odróżniasz od "turystów z Polski, itd"

> Takiej gościnności jak u Czarnogórców ze świecą szukać - to niezwykle honorowi
          > i cudowni ludzie...

Ludzie są w porządku. Znam jednak bardziej gościnne kraje np. Albania, Białoruś. Polecam w szczególności odwiedziny naszego bliskiego sąsiada .

> A żebracy ściągają w te strony, bo wiedzą że dla Czarnogórc
          > a sprawą honoru jest pomuc i obdarować biednych.

Dziwne, że nie ściągają do innych miast Montenegro? W Petrovacu cyganie zamiast wyciągać rękę znaleźli zatrudnienie w służbach miejskich i sprzątają od rana do wieczora miasto.

> Edyta możesz być spokojna o nocleg - jakie duże masz dzieci??? Ewentualnie poda
          > j maila odpowiem prywatnie pozdrawiam

Noclegów dużo to fakt i chyba najtaniej nad morzem jest właśnie tam, lub w Albanii.
    • hipolit4 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 30.06.10, 03:10
      Witam
      Na początek napiszę że spędziliśmy w Ulcinj wspaniałe ubiegłoroczne wczasy ,
      które będziemy zawsze miło wspominać .
      Widać nie wszyscy będą mieć takie wspomnienia jak my , ale cóż "jeszcze się nie
      narodził taki co by wszystkich zadowolił"
      Byliśmy w sierpniu więc turystów było naprawdę bardzo dużo ale chyba o to chodzi
      , wydaje mi się że im więcej ludzi wybiera dane miejsce tzn że wszystko jest ok
      . Opinie na temat miejsca nalezy brać pod uwagę nie tylko z folderów biur
      podrózy i przemiłych pań tam pracujących ale właśnie od tych którzy tam byli .

Edyto ja osobiście polecam -jedźcie nie będziecie żałować ( to moje zdanie do
      którego mam prawo ) . Nie wiem w jakim wieku masz dzieci , my byliśmy z synem
      10-letnim , Ty masz dwójkę więc nie będą narzekać na brak kompanów do zabawy bo
      będą mieć siebie :)
      co do tłoku na małej ( miejskiej plaży ) zgadzam się jest naprawdę tłoczna w
      sezonie ale to nie jest jedyna plaża w mieście !!!
      za starym miastem jest plaża Liman ( jeśli dobrze pamiętam nazwę ) w prawdzie
      kamienista ale wystarczą odpowiednie buty do wodzy dla dzieci i po kłopocie , w
      stronę wielkiej plaży jest również dużo zatoczek również kamienistych ( jest tam
      też plaża tylko dla kobiet )
      my pływaliśmy taxi wodnymi na vielką plażę ( 3E w obydwie strony , wypływaliśmy
      ok 11-12 wracaliśmy o 16 - po tej godzinie jeśli chcielibyście wrócic to
      ponownie 3E polecam Taxi Suka- taka jej nazwa :) miła atmosfera i zawsze
      podpływali troszkę dalej od początku wielkiej plaży )Piasek rzeczywiście nie
      wygląda jak na plażach bora bora , jest ciemny ale nie brudzi !!!! jak ktoś tu
      wcześniej napisał , mieliśmy jasne ręczniki a ja dodatkowo biały kostium
      kąpielowy ( dodam że biały jest do dziś ) i wszystko było dobrze . Nikogo z nas
      nic nie pogryzło ani w wodzie ani poza nią .
      Jeśli chciałabyś coś więcej wiedzieć to napisz na moją pocztę ( tą "gazetową" )

do panz gtw jkusia -----
      rozumiem że akurat Wam nie przypadła do gustu ta miejscowość ale po co zaraz
      pisać same minusy i kogoś zniechęcać czy nawet straszyć , nie wydaje mi się
      żebyście mieli same przykre wspomnienia , a odpisując komuś na pyt należałoby
      wpomnieć o dobrych i złych stronach
      co do tego wszędobylskiego brudu , syfu itp Ulcinj jest dość małym miastem a w
      sezonie zjeżdża kupa ludzi więc te śmieci nie biorą się znikąd tylko MY turyści
      zostawiamy je po sobie !!!!Władze miasta mają problem "śmieciowy" co roku w
      sezon bo nie są z wstanie przerobić tego wszystkiego , stąd pozwolenie władz że
      można ( oczywiście nie my turyści ) je palić , i są one palone wysoko w górach w
      przeznaczonych do tego miejscach ( to wiem od Polki , która mieszka w Ulcinj -
      przypadkowe spotkanie na poczcie )
      i dodam jeszcze że to , że taki problem w ogóle istnieje to nie jest wina że
      Czarnogórzanie to brudasy ( bo i takie tu na forum określenia spotkałam )że
      wladze miejskie nic z tym nie robią , to świadczy o nas o tych , którzy tam
      przyjeżdżają o TURYSTACH !! więc myślę że nie wolno nam patrzeć na innych , że
      skoro jeden z drugim rzuci papierek na ulicę to że i my mamy przyzwolenie żeby
      to zrobić , bo skoro leżą już dwa to czy trzeci coś zmieni , uwierzcie dużo
      zmieni zacznijmy od siebie a potem patrzmy na innych .
      • gringo68 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 30.06.10, 08:17
        cóż, ja będac w CH mieszkałem pod Petrovacem i róznica w czystości
        jest ogromna...

w Petrovacu, Budvie czy Rafailovicvi w sezonie tez sa tlumy, ale
        takiego bur...lu ze śmieciami tam nie mają, widac można, choć
        przyznaje, ze CG jako kraj ma sporo wciaz do nauczenia się w tym
        względzie...

nie jestem rasistą, ale to, ze wiekszośc mieszkańcow Ulcinja i
        okolic to Albanczycy, ma chyba na to spory wpływ

co do mieszkania w Ulcinju podtrzymuję swoją negatywna opinię, jeśli
        już to jest mnostwo apartamentów za Ulcinjem, wzdluz Wielkiej Plaży,
        pchać się do syfiastego miasta, skoro mozna wynając kwaterę w
        lepszych warunkach parę km dalej, zakrawa na wielka glupote...

co do miejskiej plaży, pal licho ze tloczna, bo tloczno jest w
        sezonie na wszstkich plazach w CG...ta plaża jest BRUDNA i to brudna
        w stopniu straszliwym, podobno albanskie kobiety kąpią się tam, bo
        wg przesądy pomaga to w zajściu w ciażę...widząc co tam pływa, na
        pewno w tę ciąże zajdą, a przy okazji złapią też sporo innych
        pamiątek...

no ale są gusta i guściki, ja wole podobne do chorwackich klimaty,
        standardy i widoki wybrzeza od Sutomore w gorę, inni wolą albański
        brud z Ulcinja...
        • sofia41 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 30.06.10, 09:07
          ze CG jako kraj ma sporo wciaz do nauczenia się w tym
          > względzie...
          >
          och, oby nie od Polaków ......
          a tak apropos, Polacy powinni być rczej do tamtej czystości
          przyzwyczajeni i razić nie powinno, według mnie niczym to się nie
          różni od naszej rodzimej,

> nie jestem rasistą, ale to, ze wiekszośc mieszkańcow Ulcinja i
          > okolic to Albanczycy, ma chyba na to spory wpływ
          >
          zupełnie podobnie jest w Polsce, większość mieszkańców to Polacy i
          pewnie ma to wpływ na czystość w Polsce

nie wydaje ci się, że należy być trochę powściągliwym w ocenie
          innych i zaczynać zawsze od siebie samego bo ja nietety mam
          dokładnie takie samo zdanie o nas samych jak ty o Albańczykach ....
          • gringo68 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 30.06.10, 09:17
            Polska jest znacznie czyściejszym krajem, mamy swoje grzeszki, ale w
            porownaniu do standardów CG jesteśmy sporo do przodu...

widocznie skoro masz takie a nie inne zdanie o sobie, zacznij od
            siebie, np. wyrzucaj na plaży skorke od arbuza i puszki do kosza
            zamiast wrzucac to dołka wygrzebanego w piach (standard w CG)...

ja pod względem czystości raczej nie mam sobie nic do zarzucenia...
            • sofia41 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 30.06.10, 16:25
              > Polska jest znacznie czyściejszym krajem, mamy swoje grzeszki, ale
              w porownaniu do standardów CG jesteśmy sporo do przodu...
              czyżby ???????
              nie chodzi o to, żeby się sprzeczać, każdy ma swoje racje ale w
              moich oczach jest tak jak pisałam, po przekroczeniu polskiej granicy
              widzę tylko syf ..

> widocznie skoro masz takie a nie inne zdanie o sobie, zacznij od
              > siebie, np. wyrzucaj na plaży skorke od arbuza i puszki do kosza
              > zamiast wrzucac to dołka wygrzebanego w piach (standard w CG)...

myślisz poprawnie i jeśli zaczniesz to jeszcze praktykować będzie
              już całkiem dobrze ..

> ja pod względem czystości raczej nie mam sobie nic do zarzucenia...

jedank tylko raczej,
              dobrze, że jesteś trochą samokrytyczna to i tak już postęp ....
              • gringo68 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani 01.07.10, 07:33
                widzisz, nawet moją płeć pomylilaś, a co dopiero dokladne czytanie
                wpisów...
      • Gość: bozena Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.10, 13:40
        witaj moglabys napisac do mnie na priv.ja nie jestem zalogowana wiec
        nie moge napisac na poczte,chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej o
        tym miasteczku jade z rodzinka w sierpniu,dzieki bozena1980@o2.pl
        • Gość: mops Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: 194.183.57.* 30.06.10, 14:48
          sympatycy tłoku i bazarowego klimatu z morzem w tle będą zadowoleni.ci którzy
          tego nie lubią nie powinni planować tam dłuższego pobytu.
      • Gość: jkusia Re: do hipolita4 skąd wiesz... IP: 77.252.190.* 02.07.10, 16:45
        > Na początek napiszę że spędziliśmy w Ulcinj wspaniałe ubiegłoroczne wczasy
        ,które będziemy zawsze miło wspominać .
        Jednym się podoba innym nie ( np; mi )

>nie wydaje mi się żebyście mieli same przykre wspomnienia
        Akurat ja mam same takie :(

> pisać same minusy i kogoś zniechęcać czy nawet straszyć
        JA nikogo nie miałam zamiaru straszyć a z tam tym Broń Boże mnie poniosło
        wybaczcie :) i nie znam żadnych plusów ( to tylko moje zdanie )

>a odpisując komuś na pyt należałoby
        wpomnieć o dobrych i złych stronach
        Hmmm...jakie były te dobre aha już wiem wyjechaliśmy z ulcinja !

Co do tych śmieci....to się z Tobą nie zgodzę ... Po 1 Ulcinj nie jest wcale
        taki mały! Po 2 nie tylko turyści śmiecom inni tam chyba też mieszkają !!! Po 3
        ja tam byłam 17/18 wrzesień po sezonie a i tak syfu się przestraszyłam !!! Po 4
        inne miasta w Czarnogórze nie mają jakoś problemu śmieciowego Budva itp. Myślę
        że i to winna turystów i mieszkańców Czarnogóry !!!! Nie zwalaj
        tylko na turystów zależy jacy są także Czarnogórzanie !!! ja
        akurat papierki itp. wyrzucałam do kosza i co też jestem winna??!! poza tym
        jestem ekologiem z zawodu !!! A UCZĘ,., W SUMIE CO WAM BĘDE OPOWIADAĆ ;)

• jachay Re: do hipolita4 skąd wiesz... 02.07.10, 17:24
          Turyści śmiecą nie "śmiecom". Ciekaw jestem czego Ty uczysz? Ja też byłem w
          Ulcijn w zeszłym roku i bardzo mi się podobało. Tylko ja przygotowywałem się do
          wyjazdu ok. 3 miesięcy. Przeczytałem wszystko o Ulcijn na forach polskich i
          niemieckich. Jadąc tam wiedziałem czego mam oczekiwać. Wybrzeże Czarnogóry jest
          dla Polaka egzotyką i takie drobne okoliczności jak nieposprzątane śmieci można
          przeżyć. Pogoda OK, ludzie mili i uczynni, koszty znośne. Pojadę jeszcze raz, do
          Ulcijn, w to samo miejsce, do pensjonatu na uboczu (daleko od centrum) z dobrym
          wyposażeniem i kuchnią i miłym właścicielem, który zapraszał mnie już w grudniu.
          • jachay Re: do hipolita4 skąd wiesz... 02.07.10, 18:25
            Ulcinj oczywiscie, dwukrotnie napisałem z błędem. Sorry Winnetou!
          • Gość: jkusia Re: do hipolita4 skąd wiesz... IP: 77.252.190.* 04.07.10, 20:02
            Wiesz jachay kiedyś uczyłam ekologii, teraz jestem na przyrodzie itp. i uczę w podstawówce coś jeszcze chcesz wiedzieć o moim życiu prywatnym, a co to ma do rzeczy czego uczę....też bardzo.......jestem ciekawa co Cię to interesuje?!...
            > Turyści śmiecą nie "śmiecom"
            Nie mogę popełnić błędu ort, myślisz że polonistką jestem ! :), a poza tym i mało klikam na komputerze, tylko jak pracę piszę :), a wtedy się nie śpieszę i błędów nie popełniam ;)
            "Jak chcesz i jak ci się tam podobało to jedź śmiało " ja napisałam tylko moją historię ...i jak Ulcinj ja widzę :)
            Pozdrawiam :)!
            • jachay Re: do hipolita4 skąd wiesz... 04.07.10, 23:49
              Jesteś "na przyrodzie", Ty nie popełniasz błędów, Ty nie umiesz pisać!
              • Gość: jkusia Koniec mam dość. IP: 77.252.190.* 07.07.10, 15:02
                Nie obraża się ludzi na forum itp. Nie masz prawa mnie oceniać bo mnie nie znasz ja Cię nie oceniam dlatego,że Cie nie znam ,ale po tej wypowiedzi widzę, że nie masz kultury i rozumu, bo oceniasz i urażasz człowieka, którego nie znasz ! Opanuj się może co?! Nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować.
                Jakbyś chciał wiedzieć to jestem na przyrodzie , w tym sensie że na etapie przyrodniczym !!! Ale jak nie zrozumiałeś to Twój problem !!!
                • jachay Re: Koniec mam dość. 07.07.10, 23:58
                  "GTW masz calkowita racje zgodze sie w 100 % niektorzy sa nienormalni i pochwala
                  jakies swinstwo zeby nie bylo ze mieli glupie wakacje!!!! takich nie lubie."
                  Cytat z Twojej wypowiedzi, nie obraża się ludzi na forum.
                  • Gość: Justyna Re:Koniec kłótni IP: 77.252.190.* 08.07.10, 17:06
                    Ja naprawdę już nie chcę się z tobą kłócić :) Bo i TY tu coś napiszesz i ja tam
                    coś napiszę i to do niczego nie prowadzi tylko do kłótni dwóch ludzi o byle
                    głupotę :) Przepraszam, że Cię uraziłam :) Nie potrzebnie zaśmiecać temat takimi
                    kłótniami :D ZGODA ;D ???...
                    POZDRAWIAM :)
                    PS. A no i przepraszam za to : GTW masz calkowita racje zgodze sie w 100 %
                    niektorzy sa nienormalni i pochwala jakies swinstwo zeby nie bylo ze mieli
                    glupie wakacje!!!! takich nie lubie.
                    Poniosło mnie , :C zrozumiałam, że innym może się tam podobać, a innym nie :)
                    • jachay Re:Koniec kłótni 08.07.10, 20:36
                      Zgoda.
                    • hipolit4 Re:Koniec kłótni 08.07.10, 23:48
                      > niektorzy sa nienormalni i pochwala jakies swinstwo zeby nie bylo ze mieli
                      > glupie wakacje!!!! takich nie lubie.

jesli dla ciebie miara udanych wakacji jest oprozniony na czas kosz na smieci to
                      pozostaje mi tylko ci wspolczuc
                      w trakcie kolejnego urlopu wrzuc na luz , przestan liczyc pety na plazy a
                      bedziesz miala lepsze samopoczucie
                      aaa... i jak cos mi sie nie podoba to mowie o tym glosno , nie przyszlo by mi do
                      glowy wychwalac nieudany urlop tylko dlatego ze sie wstydze przyznac znajomym
                      czy tym bardziej tu nieznajomym .
                      ja ocenilam swoj urlop ty swoj i sadze ze twoje kometarze sa nie na miejscu
                    • Gość: Justyna Re:Koniec kłótni IP: 77.252.190.* 09.07.10, 13:42
                      Hipolit4 poza tym co napisałam chwilę temu to przeprosiłam za to tych, których
                      uraziłam:
                      PS. A no i przepraszam za to : GTW masz calkowita racje zgodze sie w 100 %
                      niektorzy sa nienormalni i pochwala jakies swinstwo zeby nie bylo ze mieli
                      glupie wakacje!!!! takich nie lubie.
                      Poniosło mnie , :C zrozumiałam, że innym może się tam podobać, a innym nie :)
                      • Gość: Justyna Re:Koniec kłótni IP: 77.252.190.* 09.07.10, 13:48
                        hipolit4 i nie prowokuj mnie do kłótni bo z tym skończyłam !!!
        • Gość: derek12 Re: do hipolita4 skąd wiesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 17:44
          Byłem w 2005 r. jak zwykle przełom lipca,sierpnia,oto moje spostrzeżenia.Za 20
          euro od pary,miałem ,klimatyzowany pokój z aneksem kuchennym,naprawdę coś
          wspanialego w nowiutkim budynku,z nowiutkimi szklankami,łyżkami i
          widelcami.Plaża.Mnie nie kręciła ale żonę tak,po prostu nie umie pływać więc jej
          pasowało.Ogólnie brudno nawet ramy rowerowe i stare lodówki leżały więc to nie
          turyści.Co do polskich porównań w skali od 0 do 10 nam bym dal 5 im 3.Wystarczy
          wejść u nas do byle jakiego lasu.Szok.Ogólnie nie żałuję odpocząłem ale daleki
          jestem od zachwytu.I jeszcze jedno to był mój 7 wyjazd wtedy do Chorwacji i
          Czarnogóry w tym roku będzie 12
          • Gość: panz Re: do hipolita4 skąd wiesz... IP: 94.78.183.* 02.07.10, 18:47
            Ja byłem w zeszłym roku w połowie czerwca, ludzi było więcej niż w tym roku. Był to mój pierwszy wyjazd do Montenegro więc pewnych rzeczy nie zauważałem (śmieci). Jednak w tym roku miałem dwuosobowy pokój świetnie wyposażony w praktycznie nowym apartamentowcu w Petrovacu za 25euro i do Ulcinj już raczej nie wrócę.
            • Gość: dorota Re: do hipolita4 skąd wiesz... IP: 82.177.26.* 08.07.10, 19:29
              Panz
              mógłbyś podzielić się namiarami na tę kwaterkę w Petrovac?
              wybieram się tam z rodzinką i chętnie skorzystam
              pw dorotawm@poczta.fm

• Gość: Edii Re: do hipolita4 skąd wiesz... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.07.10, 22:15
                Ja też skorzystam z namiaru - niki35_70@tlen.pl
    • Gość: Pinky Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.pke.pl 14.07.10, 10:58
      Byłem w Ulcinj końcem czerwca z wizytą bo pobyt miałem w Budve.
      Byłem ciekawy ze względu na wpisy w forach przeczytane przed
      wyjazdem.Moje wrażenia:
      Tak nieobiektywnie skrajnych opinie jest mnóstwo.Niestety dotyczy to
      też przewodniaka BAŁKANY.
      Miasteczko jest bardzo ładne,typowo bałkańskie.Nie odczuwa sie
      zapachu orientu i religii muzułmańskiej.Kobiet z zakryta twarza jak
      na lekarstwo.Mała plażą jak nazwa wskazuje jest mała i zatłoczona
      tym bardziej że w centrum miasta..Duża była pustawa i tak pięknie
      utrzymana że wiele z naszych może się schować.
      Nalęży jednak zaznaczyc że jest to inny rodzaj piasku.Bardzo drobny
      o ciemnym zabarwieniu i dlatego nawt brudzący.Widok który mozna
      zobaczyc to ranne przeczesywanie piasku specjalnymi grabiami i
      wyrównywanie.Niestety tam wszyscy palą i petów jest mnóstwo,ale
      kazdy je zasypuje i bez wyczesywania byłoby okropnie.Kosze na śmieci
      wszędzie na plażach sie zapelniaja i nie dotyczy to tylko Ulcinj.W
      miastach bez przerwy jeżdza śmieciarki nie wiem jak wieczorem na
      plażach.Rano było super.
      Niestety krzywdzące opinie przenosza sie również na Albanię w której
      byłem i polecam.Jadę tam w roku przyszłym
      • Gość: Mandaryn Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.internetia.net.pl 21.07.10, 19:14
        Witam wszystkich. Zacznę od tego ze tak skrajnych opinii jeszcze nie słyszałem, do ulcinj jadę na początku sierpnia i naprawdę nie wiem co mam myśleć, chociaż rozmawiałem ze znajoma która własnie z tam wróciła i była zachwycona piękna pogoda zdjęcia jak z bajki. Myślę ze to wszystko zależy od wymagań jakie stawiacie. pozdrawiam Wszystkich
        • Gość: cecylia1964 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.175.foxnet.com.pl 22.07.10, 20:48
          Tydzień temu wróciłam z Ulcinij i bardzo mi się tam podobało było
          super!!!Myślę że jeszcze tam kiedyś wrócę. Napewno nie pojadę do
          Budwy bo tam 3 razy drożej a w Kotorze można udusić się nie ma czym
          oddychać bo z obu stron góry. Na peryferiach miasta stały kontynery
          ze śmieciami, ale gdzie ich nie ma???W Warszawie też widziałam
          przepełnione śmietniki, z których obrzydliwie śmierdziało!!Tak że ci
          co piszą żle o Ulcinij są beznadziejni i nie mają poczucia piękna.
          Starówka jest piękna i bardzo czysta!Nie wiem czemu pisze się takie
          bzdury może żeby odstraszyć ludzi. Ostatnio byłam w kamienicy
          Krakowa a tam na parterze ktoś załatwił swoje potrzeby smrod
          okropny.Ludzie zastanówcie się co tu piszecie! Albo wogóle się nie
          wypowiadajcie! Pozdrawiam cecylia
          • Gość: RICO Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.internetia.net.pl 22.07.10, 22:39
            Cześć Cecylia. Widzę ze jesteś pozytywnie nastawiona do tego miasta możesz powiedzieć coś więcej na jego temat chodzi mi o ceny pogodę jedzenie itd. Możesz powiedzieć też kilka słów na temat plaży. Dziękuję i pozdrawiam
          • Gość: RICO Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.internetia.net.pl 22.07.10, 22:39
            Cześć Cecylia. Widzę ze jesteś pozytywnie nastawiona do tego miasta możesz powiedzieć coś więcej na jego temat chodzi mi o ceny pogodę jedzenie itd. Możesz powiedzieć też kilka słów na temat plaży. Dziękuję i pozdrawiam
            • Gość: cecylia1964 Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.175.foxnet.com.pl 23.07.10, 18:01
              Mieszkałam w willi Pristan koło małej plaży i jest tam tez knajpka
              mała plaża gdzie można zjeśc od 4,5 do 10 euro od osoby ale schodząć
              schodami z knajpy mała plaża jest knajpka Hija gdzie dawają super
              jedzenie za 5 euro dużo i dobrze i jest duży wybór potraw.
              Makarony , ryba, pizza wszystko od 5 euro.POLECAM.Ceny w sklepach
              porównywalnie do naszych. Pogoda
              • Gość: ktomcio Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:36
                Cecylia1964 zakladam iż zapewne jechalaś z biura oskar?
                Ja akurat bylem tam z tego biura pamiętam tę knajpkę mala plaż, a
                nocowalem w apartamencie przy tarasie który byl nad klubodyskoteką -
                zaraz przy promenadzie przy plaży.
                Pozdrawiam
                • Gość: RICO Re: Byłem w Ulcinj w czerwcu - odpowiem na pytani IP: *.internetia.net.pl 24.07.10, 22:13
                  Witaj "ktomcio". A jak Twoje wrażenia z Czarnogóry?? Moje zdanie też
                  pozdacie pod koniec sierpnia jak wróce ;) pozdrawiam
    • Gość: Niki Re: Do Jar- Byłem w Ulcinj w czerwcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.10, 12:11
      Witam, proszę o zdjęcia - szczególnie z Aminy:) anielica75@wp.pl
      • Gość: Edii Re: Do Jar- Byłem w Ulcinj w czerwcu IP: *.jkns.pl 27.07.10, 14:08
        Moją opinię też poznacie, jadę 30 lipca przez Węgry , Serbie zatrzymując się w
        Żabliaku(pod namioty) Podgorica, Szkoderskie Jezioro też namiot i dalej do
        Ulncij. Powrót przez Kotor, Dubrownik, Medjugorie . Pozdrawiam
        • agamamaoli Re: Do Jar- Byłem w Ulcinj w czerwcu 30.07.10, 11:44
          Podczas naszego pobytu w Czarnogórze w lipcu zajechaliśmyu na
          Wielką Plażę i do Ulcinj.

Wielka plaza nie była brudna, oprócz petów w zasadze czysto - może
          jakiś papierek po lodach rzucony. Woda ciepła, ale dla mnie za
          płytka - dzieciaki za to były przeszczęśliwe. niestety młody
          następnego dnai miał wysypkę - myślę, że to podrażnienie po tym
          drobnym piasku.Samochód zaparkowany pod zadaszeniem - gratis
          Leżaki 2 szt i parasol - 6 eur.
          Natomiast Ulcinj - hm. mnie nie podobał się. Może to kwestia upału
          na plaży, byliśmy zmęczeni, ale koszmarne korki, tłumy, Mała Plaża -
          szokująco brudna weczorem - po prostu ludzie zostawiają wszystkie
          śmieci wprost na plaży - butelki, opakowania, papierki - myślę , że
          ktoś to sprząta, bo po kilku dnaich nie mieliby gdzie ręczników
          rozłożyć.
          Obiad zjeliśmy niedrogi i w miarę smaczny.

Krajobrazy nieciekawe - dużo ładniej jest bardziej na pólnoc. Nie
          wybrałabym tego miejsca na stały pobyt.
        • katja_24 Edii 30.07.10, 12:54
          jesli wrocisz przed 20 sierpnia, to napisz, jak wyglada trasa przez Serbie i czy
          gdzies po drodze spales. A jesli tak, to gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka