Dodaj do ulubionych

Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan

IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 18:01
Będę wdzięczna za pomoc w wyjaśnieniu, w której z tych miejscowości znajdę najładniejszą plażę (niezbyt zatłoczoną i z dobrym zejsciem do wody) oraz która miejscowość będzie najspokojniejsza, najbardziej kameralna. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan 11.01.12, 18:52
      Każdą po kolei nazwę w google,po lewej masz grafika-czyli setki zdjęć, film-po kilkana(ście) filmików z kazdej miejscówki.
      Wizualnie chyba najlepiej ocenić jak to wyglada.
      A spokój i kameralność to już raczej od miesiąca zależy.
    • Gość: darek.59.pl Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 09:42
      Osobiście wybrałbym Pjeśćaną Uvalę albo... Fażanę. Sam muszę się zdecydować na jedną z tych lokalizacji.
      • Gość: Kasia Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 21:32
        Dziękuję,
        czy sądzisz, ze plaże w którejś z tych miejscowości są płatne?
        Ja się z tym nie spotkałam dotąd w Chorwacji, ale czytałam o tym na forum.
        • hepik1 Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan 13.01.12, 12:50
          W CRO nie ma płatnych plaż.Bywaja płatne parkingi w pobliżu niektórych.No i płatne leża z parasolami gdzieniegdzie.
          O płatnych plazach,jeśli mówimy o tym samym watku,to były rozważania lingwistyczne ;)
          • Gość: Kasia Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 14:23
            znalazłam ciekawy apartment w pjescala uvala, jednak zaniepokoiły mnie informacje, ze jest tam brudna woda (plamy ropy), czy ktos moze cos o tym słyszał? Poza tym halasy z hotelu na przciwległym brzegu. Bardziej mnie martwi sama plaża, prosze o informacje, jesli ktos tam byl, czy to prawda?
      • magcichocka1 Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan 09.03.14, 13:28
        Darku, ja za Tobą na wakacje w ciemno :). Za Twoją radą byliśmy w Silo ( 2x). W ubiegłym roku wybraliśmy Fażanę. W tym roku próbujemy wybrać między Medulinem a Pjescaną. Jedziemy z 7 i 13 latką. Jak zawsze zależy nam przede wszystkim na fajnej wodzie ( w Silo było przyjemniej pod tym względem. Mam na myśli plażę przy campingu). No i mamy dylemat. Może coś poradzisz?
        • Gość: darek.59.pl Re: Pjescana Uvala, Banjole, Stinjan IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 18:19
          Bardzo się cieszę, że trafiłem z podpowiedziami. Z moich obserwacji, pewnie przyjemniejsza będzie Pjeśćana Uvala. Osobiście wolimy jednak pojechać bardziej na południe lub na wyspy. W zeszłym roku byliśmy w okolicach Zadaru w Kożino. Spokój aż miło a do Zadaru 6 km i do Ninu 11 km. Dawno tak nie wypocząłem i nie wymoczyłem się w Adriatyku, choć byliśmy tylko 10 dni. Jeżeli wyprawicie się kiedyś bardziej na południe to wybierzcie np. Tribunj przed Vidicami albo Marine przed Splitem. A jeżeli wyspę Rab to np. Gonar lub Supetarską Drage. Sam piasek i płytkie zatoczki. Palce lizać. I nie ma tłoku takiego jak w Loparze. Spokój, spokój, spokój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka