Gość: Irek
IP: *.dynamic.chello.pl
24.07.12, 13:12
Do wyjazdu tydzień więc czas dograć sprawy. Będę zwiedzał w/w miasta ale szczególnie w dużych mam problem z parkowaniem. Proszę o wskazanie parkingów nie najdroższych, może nawet bezpłatnych a w miarę blisko tamtejszych miejsc kultury i zabytków, które na ogół się zwiedza. Może być mapka , może być gps, może być ulica (tylko jeśli długa to z jakąś krzyżówką). To samo poproszę przy punkcie widokowym w Szybeniku (tamtejsze mury obronne) i czy lepiej ten widok podziwiać w dzień czy w nocy. Katedrę i stare miasto zwiedziłem w zeszłym roku. Następne pytanie o plażę Slanica na Murter - czy warto ją odwiedzić przy okazji Vodic. Jak znów na niej z parkingiem i czy tłoczno. Ze zdjęć nam się bardzo podoba. Most w Tisno - czytałem gdzieś na forum, że zamykaja go w jakiś godz. lecz nie mogę odszukać tego wątku. Ostatnia sprawa to J.Plitwickie, które chcę zobaczyć wracając do kraju. Czytałem , że ma 4 wejścia. Gdzie zaparkować jadąc od południa. Czy trasa najkrótsza (2-3 godz. wystarczy by zobaczyć najważniejsze rzeczy). Wiem, że cena ta sama za kazdą z tras jednak jestem jedynym kierowcą wracam nocą i nie chcę przeforsować głównie siebie a o Plitwicach marzę. Będę mieszkał koło Szybenika w Brodaricy a bardzo lubię zwiedzać choć niestety jestem tu ograniczony dziećmi. W zeszłym roku zwiedziłem już Trogir, Primoszten, cześć Szybenika. Makarską i Omis. Spędziłem trochę czasu w Solaris Resorts. Poznałem kilka okolicznych plaż. A przy powrocie Skradin i wodospady KRKA. Oczywiście obowiązkowo Budapeszt nocą. W zeszłym roku Wzgórze Gellerta a teraz w planie Wzgórze Zamkowe. No właśnie na jaki parking celować autem by dostać się na wzgórze zamkowe. Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi!