Gość: Lily IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 14:11 Czy ktoś dojechał do Chorwacji (na Istrię konkretnie) "za jednym zamachem" z Warszawy? Jeżeli tak, prosze o info o której wyjechał i ile zajeła podróż. Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamil99 Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz 10.07.04, 12:20 jezeli masz zmiennika to nie ma problemu. Dojazd z Lodzi zajmuje ok 17h. Trasa przez Slowacje-Wegry-Slowenia-Chorwacja pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deo Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: 81.219.167.* 10.07.04, 13:47 Dokładnie tak jak pisal poprzednik . Ja wracałem akurat z Wenecji do Łodzi i zajęło mi to 24 godziny ale trzeba odjąc 3 godziny na zwiedzanie Wiednia ze 2 godziny na śniadanie i postój juz w Polsce i krótkie postoje przy trasie - jechałem w nocy ale za to dośc czeste bo prowadziłem sam bez zmiennika . Jest to dośc męczące dla jednego kierowcy ale majac zmiennika to te 17- 19 / z jakims wiekszym odpoczynkiem / godzin to spoko !!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lily Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 11:11 Będzie prowadził mąż i teoretycznie zmiennikiem moge byc ja. Pisze teoretycznie, bo jak ruszymy z Warszawy to oboje nie bedziemy spac, a potem pewnie zachce nam sie spac w tym samym momencie :) Mam nadzieje, ze bedzie to już bardzo blisko Chorwacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynek Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:39 najlepiej zanocować w okolicach Postojnej i prz okazji zwiedzić słynne jaskinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:41 a przy okazji wybralbym trasę Brno-Wiedeń-Maribor itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lily Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 11:02 > najlepiej zanocować w okolicach Postojnej i prz okazji zwiedzić słynne jaskinie > . a gdzie to jest? tzn w jakim państwie? bo z różnych wzgledów musimy jechac przez autrię, czechy i słowenię. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan 3 raz bede jechał non stop 13.07.04, 23:05 2 razy jechałem z Bydgoszczy na Istrie non stop. Żonka spała a ja jechałem. Ostrzegam, ze to ryzykowna jazda i tylko dla wytrzymałych ludzi. Z Bydgoszczy do Torunia, łódz,Cieszyn, Ołomuniec, Brno, Wiedeń,Graz, Maribor, Lubliana, Postojna, i Na opatije Juz jestes na Istrze.Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.icpnet.pl 12.07.04, 22:21 Jeśli wyjedziecie rano to w Chorwacji będziecie w nocy. Warto więc (moim zdaniem)dojechać do granicy A - Chr.Przespać się można nawet w samochodzie. Rano ruszyć dalej, jeśli jedziecie do Chorwacji północnej będziecie mieli czas na jaskinie w Postojnej. Na miejscu będziecie ok 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: 213.155.167.* 12.07.04, 23:16 Szczecin - Drezno - Praga - Znojmob - Wiedeń - Zagrzeb - Karlobag za jednym zamachem jechałem 18 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.vx.pl / *.vx.pl 13.07.04, 17:36 Zrozumialam ,ze jechales ze Szczecina .Prosze cie napisz mi opis trasy bo wybieram sie do Chorwacji we wrzesniu po raz pierwszy i kompletnie nie wiem ktoredy jechac i czy warto jechac samochodem.Jaki jest koszt pokrycia benzyny i platnych autostrad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: 213.155.167.* 13.07.04, 18:56 Autostrady w Niemczech darmowe w Czechach na stacji benzynowej kupiłem winietę miesięczną za 250 koron bo w 10 dniowej sie nie mieścilem (10 dniowa 150 koron) w Austrii 10 dniowa winieta 7,60 euro. Jadąc ze Znojmo przez Wiedeń do Zagrzebia nie masz płatnych dodatkowo w Austrii tras i tuneli. W Sloweni płatne autostrady płaciłem w euro wydali mi resztę w ich tolarkach można płacić kartą. W Chorwacji rownież placiłem w euro można też kartą kwot nie pamietam. Najtańsze paliwo było w Sloweni w pozostałych państwach ceny podobne. A trasa jak pisałem Szczecin - Drezno - Praga - Jihlava - Znojmo - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Karlivac - Senj - Karlobag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lily Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 11:06 Prawdopodobnie zrobimy tak, ze bedziemy po prostu jechac ile sie da i najwyzej zanocujemy gdzies w pensjonacie lub nawet na parkingu w autrii czy w słowenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Dojazd do Chorwacji na jeden raz !!!!!!!!! IP: *.zlawies-wielka.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:46 Właśnie wróciłem. Najlepsza trasa to czechy, austria, słowenia... Z Torunia do Plitwic. ok 12:00 wyjazd w plitvicach byliśmy o 6:00. Więc jakieś 18:00 godzin ale jechaliśmy z dzieckiem rocznym więc mieliśmy dość częste postoje na posiłki. Myślę że w 16 - 17 godzin osobówką da się przyjechać. My jechaliśmy z przyczepą bagażową.. Więc jakieś 110 - 130 km/h. Jakbyś miał pytanie to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz 13.07.04, 16:04 proponuję tobie wyjechać gdzies 0 12 w południe - tak aby dojechać do Wiednia w nocy (1-2 w nocy) Zaraz za Wiedniem (jadąc w nocy unikniesz korków) jest stacja BP - proponuję tam się przespać w samochodzie 3-4 godzinki i rano ruszyć dalej. To naprawdę dobrze robi taki sen. Ja zawsze tak robię i jest ok. Raz spróbowałej jechać z Torunia aż do zadaru (około 1450 km) to była meczarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Dojazd do Chorwacji na jeden raz IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 13.07.04, 17:59 W 2001 roku Matizem - 6.30 wyjazd z Wwy, trasa Cieszyn, Olomouc, Brno, Wieden, Graz, Maribor, Karlovac)18.00 wjazd do HR, 20.30 okolice Plitvic - tam jednak poddaliśmy się i nocowaliśmy bo była makabryczna burza i tak lało, że i tak nie dało sie jechać, następnego dnia 7.00 start z Plitvic i 13.30 Dubrovnik. Z powrotem trasa Szybenik 6.30 - Warszawa 2.00 (nad ranem) jednym ciągiem - ale to był 12.09.2001 i jechaliśmy na maksa bo nie wiedzieliśmy co się dzieje. Już myślałam,że będziemy spać w Jankach bo im blizej domu tym gorszy był kryzys. W domu odpuściło - i nawet się śmieliśmy, że jakby nam kto dał forsę to od razu jedziemy z powrotem. W 2002 roku Mondeo - 12.00 wyjazd z Wwy, trasa Cieszyn, Olomouc, Brno, Wieden, Graz, Maribor, Lublana - na Istrię o 8.00 Medulin k/Puli. W 2003 roku Mondeo - 7.00 wyjazd z Wwy, trasa Cieszyn, Olomouc, Brno, Wieden, Graz, Maribor, Karlovac, Split, między 5 a 6 przerwa koło Makarskiej - o 8.30 prom na Hvar i tam potem chyba ze dwie godzinki żeby przejechać trasę Sucuraj - Ivan Dolac. 2002 i 2003 dwóch kierowców z tym, że jeden z nich potrafi nie spać baaaaaaaardzo długo i praktycznie poddawał się dopiero nad ranem. Ale do tego czasu ten drugi już zdążył w trasie ze dwie trzy godzinki złapać i był w stanie dokończyć podróż. Pozdrawiam, Aska Odpowiedz Link Zgłoś