20.06.13, 23:30
Mam pytanie jak z przejazdem z Wojkowic do Ostrawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Modric Re: A1 IP: 46.77.124.* 21.06.13, 10:42
      Wojkowic ? Jakich Wojkowic ?
      • Gość: marekravel1 Re: A1 IP: *.42.13.175.alfanet24.pl 22.06.13, 00:26
        Jadę od Częstochowy w Wojkowicach Kościelnych na s1 W stronę Pyrzowic i jak dalej na A1?
        • hepik1 Re: A1 22.06.13, 07:06
          Tak się zastanawiam czy kpisz czy o droge pytasz ale przyjmijmy ,że to drugie,
          S1 to prawie nowka,a A1 jeszcze nowsza nówka.
          I w momencie ,kiedy S1 się kończy(krzyżuje się z A1 są takie dupne tablice ,które kierują na autostradę.
          Nie sposób przegapić.
          A wizualnie można prześledzić tutaj,dla świętego spokoju:
          mapa.targeo.pl/pyrzowice
          • Gość: marekravel1 Re: A1 IP: *.42.12.190.alfanet24.pl 22.06.13, 16:03
            Dzieki za odpowiedz.Jesli pytałem to znaczy ,że jeszcze nie jechałem tą drogą.Nie chciałem ośmieszyć się przed współpasażerami .Nic poza tym- "kto pyta nie błądzi"
            • Gość: Vodice Re: A1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 16:59
              Bez obaw, cały czas kierunek Ostrava,
              przed granicą objazd w Mszanie Dolnej, sprawdź sobie dokładnie trasę na google
              • Gość: janek Re: A1 -Paliwo IP: *.interwan.pl 22.06.13, 17:36
                ja tylko dodam, żebyś przed wjazdem na autostradę zatankował, bo tam jeszcze nie ma tego typu infrastruktury
                • Gość: Vodice Re: A1 -Paliwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 00:27
                  Bez przesady, jak jest objazd odcinka autostrady koło Mszanej, to są stacje benzynowe
                  • Gość: janek Re: A1 -Paliwo IP: *.interwan.pl 23.06.13, 08:05
                    na pewno są... ale nie przy samym objeździe
        • Gość: Vodice Re: A1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 12:50
          Nieprawda, skręca się PRZED Wojkowicami Kościelnymi !
          Tak jak napisał Hepik, jest dobre oznakowanie.
          Myślę, że nie należysz do kategorii kierowców, którzy gubią się na autostradzie.
          Znam takiego jednego, już kilka razy źle pojechał na węźle Sośnica, jak nie jedzie z gps, jest chory z przerażenia, z gps tez się gubi, ale połowę rzadziej

Drugie Wojkowice jako Wojkowice są niedaleko Będzina
          • hepik1 Re: A1 22.06.13, 22:24
            >> Znam takiego jednego, już kilka razy źle pojechał na węźle Sośnica, jak nie jedzie z gps, jest chory z przerażenia, z gps tez się gubi, ale połowę rzadziej

Węzeł na pewno robi wrażenie,zwłaszcza na tych,którzy z autostradami mają (mieli) mało do czynienia,choć akurat nie na tym kierunku z połnocy w kierunku Czech.Po prostu jedzie się prosto ;)
            Nie wiem czy na tym węźle nie bardziej ogłupi GPS,niz normalne śledzenie tablic i znaków.
            • Gość: Vodice Re: A1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 00:32
              Gps to proteza własnego mózgu, więc musi ogłupić.
              Normalnie patrzysz się na znaki i jedziesz.

Choć ten kolega, jak się patrzy na znaki, to nic nie widzi.
              Nic, on je nie ładuje do pamięci. Ignoruje wszystkie znaki. Uznaje tylko gps.
              Jak mu Hołowczyc nie powie, skręć w prawo, to by jechał prosto.
              Ale oprócz Hołowczyca musi mu to jeszcze głośno powiedzieć jego połowica lub inny pasażer.
              Inaczej przegapi i pojedzie prosto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka