Dodaj do ulubionych

koszt wakacji w Chorwacji samolotem

06.05.14, 14:01
chciałabym pojechać do Chorwacji, rodzina 2+2. ale 1500km autem mnie nie rajcuje więc patrzę sobie na samolot. Eurolot koszt ok 4tys. wynajęcie auta na 2 tyg ok 2tys. mieszkanie licząc 60euro/dzień to 3,5tys. no i mam już prawie 10tys a jeszcze nie pomyślałam o jedzeniu :( czy coś źle kombinuję? da się taniej (ale nie samochodem)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jj Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 14:58
      Pytasz czy można taniej ale tylko samolotem , bo można np. wyjazd zorganizowany autokarem
      • trypel Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem 06.05.14, 15:31
        a 1500 km autokarem jedzie sie szybciej niż samochodem? zawsze mi sie wydawało że autokar nie moze 130 autostradą.
        Jesli ktoś nie ma choty jechać 1500 km to namawianie go na autokar jest srednim pomysłem.
        • Gość: JJ Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 17:30
          Pani pyta o tanszą wersję to podpowiadam ,a wybor należy do pytającej. W określonej sytuacji wcale samolot nie jest lepszym rozwiązaniem niż autokar z biura , które zapewni bardzo dobrze zorganizowany transport . Ty uważasz tylko jedno Twoje optymalne rozwiązanie. Pytanie autorki bardzo ogolne i np. dojazd do lotniska / nie wiemy jak daleko/ w godz. nocnych , czekanie na lotnisku z maluchami spiacymi na rekach , dojazd do apartamentu i itp. uciazliwosci . Do atokaru wsiada , wysiada przed hotelem i tyle. Chodzi pewnie o to ,ze jak powiedzieć znajomym o wyjeździe autokarem ,ale jak ktoś ma kompleksy to na to nic nie poradzisz.
          • trypel Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem 06.05.14, 18:57
            fakt - patrzę przez własne doswiadczenia - dla mnie autokar to koszmar. Połączenie wszystkich wad wszystkich srodków komunikacji bez ządnych zalet.
            Dlatego wolę autem, szybciej niż autokarem, wygodniej, bez ograniczeń przystankowych a na samolot do Chorwacji faktycznie mnie nie stać.
    • Gość: Zvonimir Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 19:11

Samolotem nie zabierzecie własnego jedzenia, przez 2 tygodnie trzeba liczyć minimum 1500 złotych za zakupy w chorwackich sklepach jedzenia i napojów.
      W wariancie z chodzeniem do knajp dolicz sobie minimum kolejne 1500.
      Jeszcze koszty wycieczek, wstępy, rejs statkiem, zakup pamiątek, pójdzie 1000 złotych
      Wyjdzie około 14 000 złotych

Teraz już wiesz dlaczego ludzie jadą do Chorwacji autami
      • Gość: Zvonimir Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 19:15
        Różnica tylko w koszcie lotu samolotu i wynajęcia auta,
        a koszcie benzyny, winietek,
        to minimum z 4000 złotych

• grekan Re: koszt wakacji w Chorwacji samolotem 07.05.14, 01:43
          Chorwacja samolotem nie wiem czemu na 2 tyg, jest bardzo droga w sezonie, ceny porownywalne z egzotycznymi krajami! Ale moze warto na tydzien za ok. 8000zl. dla 2+2 z ALL na Korculi od 26.06.14/ Itaka/. Zobacz na : fly.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka