Dodaj do ulubionych

Medjugore-game over?

02.03.17, 20:33
natemat.pl/202707,dla-przemyslu-pielgrzymkowego-to-moze-byc-cios-katolickie-media-oglosily-maryja-nie-objawila-sie-w-medjugorje
Raczej nie.Interes powinien hulac dalej wg mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: fdj Re: Medjugore-game over? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.17, 20:43
      Za daleko to zaszło
      Za dużo pieniędzy zainwestowano w "cuda"
    • wislok1 Re: Medjugore-game over? 02.03.17, 21:07
      Od tego jest interes, żeby się kręcił

A każdy ma prawo widzieć, to chce widzieć...
      • singsing74 Re: Medjugore-game over? 04.03.17, 19:45
        Panie i Panowie ! Co do Rydzyka mam swoje (bardzo negatywne) zdanie. Jednak jeśli chodzi o miejsca kultu religii chrześcijańskiej, to nie mam nic przeciwko. Przecież nikt tam nie zmusza do kupowania tandetnych pamiątek wyprodukowanych w Chinach. Jeśli ktoś czuje potrzebę pielgrzymowania, to dlaczego mu w tym przeszkadzać? Ktoś się pomodli i wierzy, to jego osobista sprawa i dopóki nikomu nie przeszkadza - jak to ma w zwyczaju inna dość medialna w ostatnim okresie wiara - to wszystko jest OK.
    • heca7 Re: Medjugore-game over? 04.03.17, 23:40
      Powiedz to mojej mamie ;) Kiedyś wspomniałam, że to miejsce kultu nie zostało oficjalnie uznane przez Kościół. Nie przyjęła do wiadomości i ciągle nas wysyła abyśmy przy okazji pobytu w Cro zwiedzili ;)
      • olga400 Re: Medjugore-game over? 11.03.17, 12:18
        Jezdzac do Hr 11 lat turystycznie bylismy tam za kazdym razem, teraz mieszkajac w Hr niebylam ani razu bo nie mam na to czasu a bardzo lubie to miejsce ma taki swoj klimat i zeby nie bylo nie jestem religijna fanatyczka...kto chce wierzy kto nie chce jedzie tam ot tak zobaczyc wszystkie wersje sa mysle poprawne :)
        • olga400 Re: Medjugore-game over? 11.03.17, 16:01
          Aaaa i jezeli ktos bierze pod uwage to co mowi ten "magik" z Mostaru to wiecie...nie on jeden jest przeciwko wlasnemu narodowi...sa rozne sposoby aby zyskac rozgłos ;)
        • hepik1 Re: Medjugore-game over? 11.03.17, 16:41
          Ale jeśli to było oszustwo od samego początku,to chyba trochę sie mija z celem.W Polsce była altana ogrodowa w Oławie.Ale kto komus zabroni byc głupkiem?
          Na Oławie Rydzyk by nie zarobił ;)
          • heca7 Re: Medjugore-game over? 11.03.17, 20:15
            Mnie to miejsce do końca życia będzie się kojarzyło z tragicznym wypadkiem. Kilka lat temu autokar wiozący pielgrzymów z M do Polski przewrócił się i parę osób zginęło. Wśród nich była dziewczynka z uzdolnionej muzycznie rodziny. Zapamiętałam ją bo dosłownie kilka tygodni wcześniej widziałam ją w programie Od przedszkola do Opola. Śpiewała "Dzień jeden w roku..." Uratowali się trzej jej bracia. Ona zginęła razem z rodzicami.
            www.dziennikwschodni.pl/biala-podlaska/pamiec-i-ofiarnosc,n,1000024530.html
            • olga400 Re: Medjugore-game over? 11.03.17, 21:08
              Myslicie ze ciagneli by to tyle lat gdyby to oszustwo było...i to kilkorodzieci ktore były w dodatku wraz z rodzinami przesladowane...nie wydaje mi sie...
              • deoand Re: Medjugore-game over? 13.03.17, 21:40
                No cóż = jak ktoś wierzy , że pochodzi od Boga to jedzie do Medjugorie a jak wierzy , że pochodzi od małpy to idzie d ZOO .
                • heca7 Re: Medjugore-game over? 14.03.17, 08:25
                  ???
                • singsing74 Re: Medjugore-game over? 14.03.17, 13:34
                  A co jeśli wierzę w Boga, a byłem tylko w ZOO? Muszę to przemyśleć ;)))
                • hepik1 Re: Medjugore-game over? 14.03.17, 17:19
                  >jak ktoś wierzy , że pochodzi od Boga to jedzie do Medjugorie a jak wierzy , że pochodzi od małpy to idzie d ZOO

Ze względu na Ewę nie jadam żeberek.
                  • heca7 Re: Medjugore-game over? 14.03.17, 18:29
                    :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka