Dodaj do ulubionych

CZY BYŁ KTOS W Okrug Gornji na wyspie CIOVO ?

IP: *.rybnik.net.pl / *.osiedle.rybnik.net.pl 07.06.02, 06:11
Wybieram sie tam iprosze ojakies informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: CZY BYŁ KTOS W Okrug Gornji na wyspie CIOVO ? IP: 213.77.125.* 07.06.02, 07:13
      Ja byłem. Fajna wysepka, ale na dłuższą metę nudnawo. Wszędzie, w tym do
      Trogiru trzeba jechać samochodem. Ja tam jeżdżę na plaże, ale mieszkam na
      lądzie (Marina). Ale ogólnie nie żałuj, wyspa ma swój klimat. W sezonie duże
      korki przy zjeździe do Trogiru. Pzdr.
      • Gość: Lukasz Re: Do Mac IP: *.omv.co.at 07.06.02, 20:03
        Jestes na razie jedynym, ktory cokolwiek wie o wyspie Ciovo (a przynajmniej
        pisze ). Ja tez tam jade w tym roku z dzieciakami.Gdzie sa tam fajne plaze? Czy
        sa tam dobre "restauracyjki".Moze jeszcze kilka pomocnych wskazowek.Z gory
        dziekuje. Lukasz
        • Gość: artur Re: Do Mac IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.06.02, 00:09
          Byłem na Civo w sierpniu strasznie dużo ludzi, plaże srednie, a do Trogiru
          olbrzymi korek (zreszta i tak nie oplaca sie jechac samochodem bo zaparkowanie
          samochodu graniczy z cudem)z dziecimi raczej bym tam nie jechal za duzo
          krzykliwej mlodziezy. Widzialem fajniejsze miasteczka w Chorwacji a napewno
          spokojniejsze.Ja mam generalnie mile wrazenia z pobytu na Civo dlatego iz
          spotkalem tam wspanialom rodzine chorwacka ktorej goscinosc wrecz mnie
          zaskoczyla(kolacje jakie dla mnie przygotowywali nie zapomne do końca
          życia).Jezeli ktos by chcial mam namiar na apartament jaki ta rodzina
          wynajmuje.
          • Gość: karolina Re: Do Mac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 16:40
            Czy do Trogiru nie jezdzi z Ciovo zaden autobus? Czy moglbys mi cos wiecej
            napisac o wyspie: czy sa tam jakies fajne knajpki, jak wygladaja plaze, czy sa
            jakies dyskoteki? Moze pamietasz taka ulice Put Lokvica ja tam wlasnie jade
            wiec chcialabym wiedziec czy daleko od morza? Z gory dziekuje za informacje
            (karolinarek@yahoo.com)
            • Gość: artur Re: Do Mac IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.06.02, 18:40
              Autobusy z Ciovo do Trogiru nie kursują(za wąskie drogi jak na autobusy) ja
              choc byłem tam samochodem wypżyczyłem jednak na tydzien skuterek, jechałem nim
              do Trogiru około 10 min i parkowałem byle gdzie.Knajpek w samym Trogirze jest
              chyba z 1000, dyskoteki nie widziałem.Trogir to jest typowy kurort z piekną
              starówką. Jak bym jechał z kumplami na podryw dziewczyn to bym tam wybral sie
              jeszcze raz z przyjemnoscią. Jezeli szukasz jednak czegos spokojnego to raczej
              odradzam.
              Pozdrowienia artur
              artur992@wp.pl
              • Gość: mac Re: Do Mac IP: 213.77.125.* 10.06.02, 07:29
                Potwierdzam powyższe info, poza podrywem. Na Ciovo właściwie nic nie ma.
                Jedynie wąska plaża. Dobrych knajpek możesz szukać jedynie w Trogirze.
                Najlepsza dyskoteka w okolicy to Primosten (Aurora). Jednak to kawałek drogi
                ponad 20 km. Pzdr.
              • Gość: IWA Re: Do Mac IP: 213.216.82.* 11.06.02, 08:36
                Gość portalu: artur napisał(a):

> Autobusy z Ciovo do Trogiru nie kursują(za wąskie drogi jak na autobusy) ja
                > choc byłem tam samochodem wypżyczyłem jednak na tydzien skuterek, jechałem nim
                > do Trogiru około 10 min i parkowałem byle gdzie.Knajpek w samym Trogirze jest
                > chyba z 1000, dyskoteki nie widziałem.Trogir to jest typowy kurort z piekną
                > starówką. Jak bym jechał z kumplami na podryw dziewczyn to bym tam wybral sie
                > jeszcze raz z przyjemnoscią. Jezeli szukasz jednak czegos spokojnego to raczej
                > odradzam.
                > Pozdrowienia artur
                > artur992@wp.pl

ile płaciłeś za ten pojazd?
              • Gość: karolina Re: Do Mac IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.06.02, 14:00
                Czy nie można dojść do Trogiru na piechotę podobno to tylko 3km z Okrug Gornij?
                • Gość: mac Re: Do Mac IP: 213.77.125.* 11.06.02, 14:10
                  Jesli byłoby to na równej powierzchni to może. Ale tam jest niezła górka,
                  powrót byłby bardzo uciążliwy. Droga jest kręta, wąska i niebezpieczna do
                  pieszych wycieczek. Nie ma chodnika. Poza tym jesli jest upał można dać sobie
                  niezły wycisk. Jak dojdziesz do Trogiru nie będziesz maiła siły na ewentualną
                  zabawę w knajpkach.
                  A tak swoją drogą nigdy nie liczyłem km, ale chyba jest więcej. Ja zawsze
                  odwiedzam Ciovo, kiedy jestem w HR. Ale na pewno odradzam piesze wycieczki.Pzdr.
                  • Gość: artur Re: Do Mac IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.06.02, 20:22
                    Za wypożyczenie skuterka zapłaciłem 180 marek za tydzien.
                    Apropo spaceru z wyspy do trogiru to chyba trzeba mieć kondycje etiopskiego
                    maratończyka.3 km w ich klimacie to tak jak w naszym 15km- odradzam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka