IP: *.datastar.pl 08.07.02, 15:17
Czy ktos wie czy w okolicy Mariny lub samej Marinie jest jakis wiekszy market
(typu polskiego Leclerc, HIT itp)

Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Marina IP: 213.77.125.* 09.07.02, 08:52
      Jest takowy. Otwarty w zeszłym roku 1 lipca. Ale niedaleko jest (23 km) Getro i
      tam warto robić zakupy. Pzdr.
      • Gość: Remo Re: Marina IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 09.07.02, 09:01
        Jest Getro? Gdzie dokładnie?
        • Gość: mac Re: Marina IP: 213.77.125.* 09.07.02, 09:17
          Jak zrobicie sobie wycieczkę do Kaszteli to możecie podjechać do Getro. Trasa :
          jedziesz do Trogiru jedziesz przez centrum po prawej targ. Jedziesz dalej
          prosto na Kasztele (stara droga na Split) wzdłuz morza. Getro jest na końcu
          Kaszteli za Starym Kasztelem (po lewej stronie). Widać z ulicy.
          Ja jedżę z pominięciem Trogiru, bo tam będziesz stał w korku nawet 20 min.
          Jedź magistralą, w dole zobaczysz i miniesz Trogir. Na pierwszym skrzyżowaniu
          skręcasz na Kasztel. Potem nie jedziesz na Trogir (niejako z drugiej strony)
          tylko skręcasz w lewo na Kasztel. I dalej jak powyżej. Aha po lewej mijasz
          lotnisko. Z Mariny to jakieś 23 km. Pzdr. Miłego urlopu.
          • Gość: Remo Re: Marina IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 09.07.02, 09:30
            Mam jeszcze wątpliwości co do waluty: brać złotówy i wymieniać na miejscu na HRK,
            czy brać euro/kartę i płacić euro?
            • Gość: mac Re: Marina IP: 213.77.125.* 09.07.02, 09:37
              Gość portalu: Remo napisał(a):

> Mam jeszcze wątpliwości co do waluty: brać złotówy i wymieniać na miejscu na HR
              > K,
              > czy brać euro/kartę i płacić euro?

Na pewno za kwaterę płacisz w Euro więc kup sobie tylko na zapłacenie kwater +/-
              20%. Gdzie tylko można płać kartą Maestro, bo wychodzi lepiej niz wymiana w
              kantorze na targu w Trogirze. Na pozostałe wydatki możesz śmiało wziąść zł. Po co
              dwa razy płacić prowizję przechodząc przez Euro lub USD.
              Ja wypłaciłem raz w Trogirze (2000 rok) w bankomacie 300 kun dla sprawdzenia
              kursów. Powiem Ci że wyszło minimalnie gorzej niż przy wymianie gotówki. Nawet
              wliczając prowizję. A wtedy jeszcze miałem szajsowatą Visę Electron, gdzie zawsze
              więcej stracisz niz przy Maestro. Pzdr.
              • Gość: tomek Re: Jestem z powrotem IP: *.datastar.pl 09.07.02, 14:24
                Mozemy znowu pogadac
                • Gość: mac Re: Jestem z powrotem IP: 213.77.125.* 09.07.02, 14:28
                  Jestem też codziennie od 7-15 z przerwami na pracę hehe. Pzdr.
                  • Gość: Remo Re: Jestem z powrotem IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 09.07.02, 15:11
                    To "urzędujemy" podobnie :))
                    • Gość: tomek Re: Znojmo IP: *.datastar.pl 09.07.02, 15:16
                      Czy znacie jakies inne strony www stefy wolnoclowej w Znojmo niz
                      www.excaliburcity.cc.
                      Ta od wczoraj stala sie chyba platna. Fakt byla fajna z cenami itp.
    • Gość: tomek Re: Marina IP: *.datastar.pl 09.07.02, 15:45
      Dzis pakuje zabawki i ide do domu.
      Wracam jutro 7-7.30

Do jutra
    • Gość: tomek Re: Marina IP: *.datastar.pl 10.07.02, 09:12
      Czesc
      Pewnie wiecie ile dokladnie trzeba szykowac kun i tolarow na autostrady w
      Slowenii (trasa z Grazu przez Maribor do Zagrzebia) i Chorwacji (od granicy ze
      Slowenia do Karlovaca).
      • Gość: mac Re: Marina IP: 213.77.125.* 10.07.02, 09:39
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> Czesc
        > Pewnie wiecie ile dokladnie trzeba szykowac kun i tolarow na autostrady w
        > Slowenii (trasa z Grazu przez Maribor do Zagrzebia) i Chorwacji (od granicy ze
        > Slowenia do Karlovaca).

SŁOWENIA
        www.amzs.si/
        A1 Šentilj – Maribor (Pesnica) 160 SIT (ale można ją ominąć i przejechać szybciej
        pisałem o tym)

CHORWACJA
        www.hak.hr/hrv/servisneinformacije/cestarine.asp
        Skupina vozila / Vehicle category Krapina - Zagreb Zagreb - Jastrebarsko Zagreb -
        Karlovac I 10,00 07,00 15,00
        A więc Chorwacja : 10 i 15 kun (najlepiej wymienić 10 euro na granicy). Nie płać
        nigdzie Euro, bo starcisz.
        Pzdr. Maciek

• Gość: mac Re: ceny paliwa w Chorwacji. IP: 213.77.125.* 10.07.02, 09:43
          CHORWACJA
          www.ina.hr/eng/page.asp?p=81530
          • Gość: tomek Re: ceny paliwa w Slowenii IP: *.datastar.pl 10.07.02, 09:55
            Czy prawda jest ze w Slowenii jest najtansze paliwo?
            Czy jest stacja benzynowa na granicy?

PZDR
            • Gość: mac Re: ceny paliwa w Slowenii IP: 213.77.125.* 10.07.02, 10:07
              Gość portalu: tomek napisał(a):

> Czy prawda jest ze w Slowenii jest najtansze paliwo?
              > Czy jest stacja benzynowa na granicy?
              >
              > PZDR

Unleaded petrol 98
              190,90 SIT
              0,84 EUR

Unleaded petrol 95
              182,50 SIT
              0,81 EUR

Diesel 150,30 SIT
              0,66 EUR

W zeszłym roku była najtańsza na tej trasie. Na pełnym baku dojedziesz stąd do
              Mariny. Najlepiej do Słowenii wjechać z rezerwą. Zaraz za granicą jest stacja
              OMV. Ja tankuję za kilkanaście km w Mariborze też OMV przy Mc Donalds. Pzdr.
              P.S. Patrząc na aktualne kursy warto jednak zastanowic się czy nie zatankować w
              Czechach. Linka do cen w Znojmo :
              www.automobil.cz/benzin/benzin_search.php3?kde=okres&slovo=Znojmo
              • Gość: wurbki Re: ceny paliwa w Slowenii IP: *.grpleg.net 10.07.02, 10:47
                We wszystkim się zgadza.
                Tankowałem w tamtą stronę na tej samej stacji k/Mc Donalda i z powrotem 23
                czerwca i 6 lipca za 95 bezołowiową po 182,5 SIT/litr, płaciłem Visą.
                W Chorwacji po 6,52 Kuny/litr bez problemu Visą

Pzdr.
                • Gość: mac Re: ceny paliwa w Slowenii IP: 213.77.125.* 10.07.02, 10:52
                  Gość portalu: wurbki napisał(a):

> We wszystkim się zgadza.
                  > Tankowałem w tamtą stronę na tej samej stacji k/Mc Donalda i z powrotem 23
                  > czerwca i 6 lipca za 95 bezołowiową po 182,5 SIT/litr, płaciłem Visą.
                  > W Chorwacji po 6,52 Kuny/litr bez problemu Visą
                  >
                  > Pzdr.

W zeszłym roku własnie na tej stacji tam i spowrotem miałem odmowę akceptacji
                  Visa Electron. Dlatego w tym roku nie mam tego szajsu tylko Maestro, które chodzi
                  bez problemu i jest taniej. Pzdr.

• Gość: Remo Re: ceny paliwa w Slowenii IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 10:07
              Litr pb95 kosztuje 182 SIT czyli jakieś 3.38 PLN. Taniej jest w Czechach (ok
              3.18)
              • Gość: Tomek Re: ceny paliw IP: *.datastar.pl 10.07.02, 10:29
                • Gość: Tomek Re: ceny paliw IP: *.datastar.pl 10.07.02, 10:29
                  Dzieki
                  Wiem prawie wszystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka