Dodaj do ulubionych

Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 00:53
Przez trzy tygodnie podróżowaliśmy po Chorwacji. Minimum plażowania, mimo
pięknej pogody, maksimum zwiedzania. Zobaczyliśmy najciekawsze miejsca
północnej, środkowej i południowej Dalmacji. Zadar, Pag, Sibenik, Murter,
Split, Trogir, Hvar, Korcula, Dubrovnik. Niezapomniane widoki (1300 zdjęć),
ciepłe morze i przepyszne owoce morza. Było super!!!
Obserwuj wątek
    • polly Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... 16.09.05, 19:58
      a mozecie cos powiedziec o miejscowosciach: Rijeka, Opatia, Lovran (ewentualnie Labin czy Rabac)? Wybrałam te, bo najbliżej - może polecicie coś innego? Chodzi mi o plaże (najbardziej odpowiadałaby mi plaża częściowo wybetonowana, żeby można było poleżeć, ale i swobodnie wejść do wody i ponurkować :) Także same miejscowości, czy są ładne knajpki, zycie nocne itp. Dodam, że nie znam chorwacji i mam zamiar się wybrać w następne wakacje i póki co nie mam rozeznania gdzie najlepiej jechać. Mam przewodnik, ale nie pisze tam gdzie jest najładniej :)
      • Gość: olgadee Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.radiostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:49
        Z podanych przez Ciebie miejscowości pamiętam Rijekę i Opatiję. Byliśmy w
        tamtych okolicach w ubieglym roku. W tym roku podróżowaliśmy po Dalmacji. Jeśli
        chodzi o Rijekę to duże miasto z portem, blokami itd. Są tam też ładne miejsca
        ale myślę,że raczej do zwiedzenia niż pobytu. Z tego co pamiętam bardzo ładna
        jest Opatija. Co do plaży to myślę, że z betonowymi nie będzie problemu. Bliżej
        (Istria) jest jeszcze urocze miasteczko Porec. Byliśmy tam w zeszłym roku.
        Sliczne miasteczko z rzymskimi brukami, knajpkami i miłą atmosferą. Co do
        wybrzeża Chorwacji to objechaliśmy całe i łatwiej jest powiedzieć gdzie nie
        jest ładnie. My zawsze wybieramy niewielkie miejscowości ale z historią. Z tego
        roku najmilej wspominamy pobyt w Sibeniku, Trogirze i na wyspie Hvar w
        miejscowości Jelsa. Wszędzie tam można nurkować i są piękne plaże. Jeśli lubisz
        owoce morza to zdecydowanie polecam Ston- małże po 5zł. za kilo! My
        podróżowaliśmy z przewodnikiem Discovery i w w nim jest napisane gdzie jest
        ładnie, a informacje są bardzo rzetelne więc warto zainwestować. Pozdrawiam.
    • www.podroze.kondi.pl Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... 17.09.05, 00:15
      Witam.

W jakich kosztach, pozwole sie zapytać, zmieściliście się ?

Pozdrowienia,
      • Gość: lola Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.acn.waw.pl 17.09.05, 02:11
        ja wrocilam z tucepi i promosten:)w tamtym roku bylam w zat kvaner zwiedzalam
        opatie i rijeke ale to miasta do zwiedzania a nie mieszkania;)natomiast 3lata
        temu bylam na istrii w miejscowosci rabac;)i naprawde fajnie-ale typowo
        wakacyjne-plazowanie ,leniuchownaie.labin jest nad rabac wiec do morza jest
        kilka km zeby zejsc:)ale najbardziej polecam dalamcje i riwiere
        makarska;)zakochana w Tucepi:)
      • Gość: delegwan-olgadee Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.radiostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:56
        Przeznaczyliśmy 6000 tys, ale niestety musieliśmy dołożyć jeszcze tysiąc. Suma
        ta obejmowała dodatkowe ubezpieczenie samochdu od kradzieży za grznicą,noc w
        Bratysławie na cam.,noc i idzień zwiedzania Wiednia( oszczędnie bo strasznie
        drogo no i nie był celem podróży), a w Cro co dwa-trzy dni zmiana camp.Samochód
        benzyna 1.4, winietki plus bramki na autostradach.Dodatkowy zagraniczny
        Assistance.pozdrawiamy.
        • polly Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... 17.09.05, 13:52
          a te 6000 to na ile osob?
          Bo my będziemy jechać w 2 pary, więc ja z mężem poniesiemy połowę benzyny i winiet. Za 6000 dla dwóch osób można mieć wycieczkę samolotem i do 3 gwiazdkowego hotelu - do Chowacji mam nadzieję przyoszczędzić, mieszkać na kwaterach albo pod namiotem... To chyba w 3 tys sie smieszczę, co?
          • Gość: zbynek Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.c151.petrotel.pl 17.09.05, 15:09
            w tym okresie tak - tylko trzeba większą część wyżywienia zabrać ze sobą.
          • Gość: delegwan Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.05, 16:19
            Te 6000 to na dwie osoby.Do 3 gwiazdkowego hotelu i samolotu to mam raczej
            daleko.Wole cykady nad głową i kapiącą żywicę na samochó i wyprawy w nowe
            miejsca.Ale oczywiście szanuję zwolenników mieszkania w pokojach
            hotelowych.pozdrawiamy.
            • Gość: sigal1962 Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.b.jawnet.pl 18.09.05, 12:46
              ja bylem juz 5 raz w Chorwacji w tym roku poszlo ok 800 EUR + 1500pln karta (3
              osoby)4 tyg jedzenie czesciowo we wlasnym zakresie namiot ok 3dni w jednym
              miejscu i zmiana Plaza rano a pio poludniu zwiedzanie Auto na gaz Tam bocznymi
              drogami w Chorwacji z powrotem juz autostrada W tym roku zaczelismy od wyspy
              Cres (mostem przez KRK ) pozniej prom dalej wzadluz wybrzeza oaz do Czarnogory -
              Budva (nieciekawe panstwo ) zwiedzanie miast,itd
        • Gość: gosiath Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 19.09.05, 07:40
          Piszesz że nocowaliście na kampingach. Czy możesz poleciś jakieś fajne kampingi
          na Dalmacji, ale nie takie malutkie prywatne tylko większe z własną plażą.
          • Gość: delegwan Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:50
            Camp SOLITUDO***Dubrownik- 05.09.-07.09.2005. samochód+ namiot+2osoby-228Kun.Do
            plaży 200 m. Osobiście uważam jednak ten camping za mocno
            przereklamowany.Najbardziej jednak polecam Solaris pod Szibenikiem-07.09.-
            09.09.05.178kun. Do Szibenika odchodzi często autobus Solaris-Szibenik.Bilet 9
            kun.W sezonie oczywiście camp był droższy, bo za ten sam "zestaw" za 3 dni
            płaciłem 396kun.Następny to Zaton Holiday Village- Camp w miejscowości
            Zaton.Jedna noc 12 09.141kun.Nastepny na liście to Vranjica Belwedere w
            miejscowości Seget Vranjica pod Trogirem.28.08.-31.08.-360kun.Nastepny to Auto-
            camp Prapratno w miejsc.Ston- 2.09.-3.09. 115kun.Camp MINA w miejsc.Jelsa na
            wyspie Hwar.31.08.-02.09.-209kun. Ceny te obejmują również możliwość
            korzystania z prądu.Pzdr.
            • Gość: zbynek Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... IP: *.c151.petrotel.pl 20.09.05, 10:16
              camp przy wieżdzie do Orebica i drugi przed promenadą nadmorska.Blisko plaży
              piaszczystej.
            • gosiath Re: Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji... 20.09.05, 11:48
              Dzięki za informacje.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka