Dodaj do ulubionych

Brela-proszę o trochę informacji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:31
w lipcu mamy rezerwację w Breli w "dzielnicy" Stomarica. Jedziemy tam po raz
pierwszy. Proszę o wszelkie informacje (ciekawe miejsca , plaże, knajpki
godne polecenia i inne. Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Martyna Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:39
      Byliśmy w Breli w lipcu 2005 roku. Piękne urokliwe miasteczko. Mieszkaliśmy
      troszkę na uboczu z dala od centrum hotelowego ( w pobliżu słynnej kamiennej
      wysepki). W pobliżu była super mała knajpka na plaży, wieczorami pięknie grał
      tam zespół ludowy. Nadmorskim deptakiem można spacerować kilometrami ( polecam
      zabranie rowerów lub rolek ), my robilismy sobie piesze wycieczki do Baśki Vody.
      W pobliży hoteli jest dużo kawiarenek i restauracji.Sprawdź sobie stronę
      internetową> www.brela.hr Zwłaszcza galerię ze zdjęciami.

Pozdrowienia
      • Gość: kam23 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:27
        Ja też w tym roku myślałam o Breli , i mam pytanko czy w pobliżu tej urokliwej
        plaży jest na tyle sporo kwater , że mogę liczyć na to że znajdę coś na
        miejscu ?
        I drugie pytanie , czy w Breli jest też tak dużo turystów jak w Baska Voda ?
        • Gość: ines TUCEPI IP: *.acn.waw.pl 01.06.06, 11:11
          ja jechalam nastawiona na brele lub baska voda..gdy obejrzalam na miejscu niby
          ladnie ale jeszcze to nie to... pojechalismy za makarska 3km i wyladowlaismy w
          Tucepi...dla mnie lepsze od Breli i baski wvody...jak zobaczylam to sie
          zakochalam:)duzo apartamentow , do plazy nie trzeba sie wspinac:))pieeekne widoki..
          www.wakacje.ao.pl/
          pozdrawiam
        • Gość: Martyna Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:00
          Pojechaliśmy pod koniec czerwca i znaleźliśmy apartament bez problemu nad samym
          morzem. Turystów jest dużo, ale my byliśmy trochę na uboczu więc nam to za
          bardzo nie przeszkadzało.
          • Gość: kam23 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:53
            A jak ceny ? Czy w Breli są rzeczywiście wyższe niz w okolicznych
            miejscowościach ? ( pytam tu głownie o ceny apartamentów), bo słyszałam że
            Brelę szczególnie upodobali sonie Niemcy i niestety ceny kwater są wysokie.
            • Gość: nina10 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:33
              My za apartament 3 pokoje,3 łazienki, kuchnia z jadalnią i duży taras placimy
              100 euro
            • Gość: koko hmm IP: *.acn.waw.pl 01.06.06, 18:11
              dla mnie Niemcy to cala cro sobie upodobali..a szczegolnie jest ich najwiecej na
              istrii i zat.kvaner..w dalmacji wiecej wlochow..co do breli to dla mnie
              ladniejsze tucepi;]
              • Gość: kam23 Re: hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:22
                Z tego co piszesz to chyba ceny są jednak wyższe , bo ja w zeszłym roku w
                pobliskiej Podgorze za apartament 120m2 - 3 sypaialnie , 2 łazienki salon,
                kuchnię z jadalnią dla 7 osób , płaciłam 55 Euro ( termin 20-27 sierpień )
                Co prawda własciel mówił że lipcu był droższy ale kosztował -80 Euro.

Jeżeli chodzi o Tucepi, to widziałam tę miejscowość,zajechaliśmy tam zanim
                dotarliśmy do Podgory. Nie wiem może zbyt wiele nie widziałam , ale jakoś nie
                zrobiło na mnie wrażenia, Baska Voda przeraziła mnie ilością ludzi i jakoś
                najsensowniejsza wydała mi się Podgora .
                No ale teraz chciałbym coś innego , dlatego drąże temat Breli której nie
                widziałam.
    • Gość: Martyna Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:54
      My płaciliśmy 60 EURO na przełomie czerwca i lipca 2005 roku za 2 pokoje z
      kuchnią i łazienką ( 2 osoby dorosłe i 3 dzieci ). Oglądaliśmy tańsze
      apartamenty po 40 i po 50 Euro - ale warunki były niezbyt nam odpowiadające (np
      wspólna kuchnia z drugim apartamentem.
      • Gość: kiki Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.acn.waw.pl 02.06.06, 13:06
        Tucepi jest mniejsza od Podgory, gdzie trzeba sie wspinac z plazy i do....a w
        tucepi plaza jest blizutko wszytskich dokmow , ogolnie mi tucepi sie bardziej
        podobala od Podgory, zreszta wiekszosc ludzi wybiera Tucepi :)...ale sa gusta i
        gusciki...
        • Gość: kam23 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:24
          W Podgorze plaża jest na poziomie drogi , więc nie wiem o jakiej wspinaczce
          mowa.
          Co do samego Tucepi to tak jak pisałam, poprostu go nie znam, jedyne co
          widziałam to morze przy porcie , tyle ile można zobaczyć z samochodu wjeźdzając
          do miejscowości. Byliśmy tam w niedzielne popołudnie dokoła pusto, (nie było
          tam ludzi) , nie rzuciły mi się też w oczy żadne knajpki, i poprostu
          pojechaliśmy dalej.
          Nie szukałam gwarnego kurortu jakim jest Makarska ale tam było wtedy tak , jak
          by nikt w tej miejscowości w tym czasie nie przebywał .
          Nie uprzedziłam się do tej miejscowości i napewno w tym roku ja dokładniej
          obejrzę jeżeli jest godna uwagi.
          • Gość: kogut24 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.acn.waw.pl 02.06.06, 15:42
            no ale czy ktos pisze ze Tucepi jest lepsze od podgory..;]
            ja tez bylem w Tucepi i Podgorze i Tucepi wydala mi sie ladniejsza i tyle;)
            a knajpki sa kolo promenady nad samym morzem...promenada sie ciagnie
            dlugo..sliczna plaza..podgora tez oki..ale mi tez sie bardziej spodobalo Tucepi:)
            • Gość: nina10 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:14
              A co z tą Brelą? Cieszę się ,że tyle osób temat zainteresował, a tu większość o
              Tucepi i Podgory! Proszę napiszcie coś więcej o Breli!
              • Gość: arcun Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: 195.117.1.* 11.06.06, 09:06
                jak chcecie miec spokój i cisze to jest idealne miejsce,byliśmy w zeszłym roku
                i wracamy tam teraz 3-19 lipca.pozdro!!
                • Gość: nina10 Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:22
                  Cieszę się! Bo po wypowiedziach,że na rivierze makarskiej jest tłoczno trochę
                  się przestraszyłam.
                  Dzięki i pozdrwiam!
                  • Gość: Jarek Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:42
                    No cóz każda miejscowośc na Riwierze Makarskiej ma swój odrebny klimat.
                    Brela jest piekna,ale duzo apartamentów znajduje sie na stromych zboczach.widoki z nich owszem piękne,ale najpierw trzeba tam dotrzec...Tucepi jest ,że tak powiem "komfortowe"-z reguły wszędzie blisko.Podgora jest nieco spokojniejsza i choc promenada ma tylko jakies 1,5 km to mnie niczego tam nie brakowało...
              • Gość: Jarek Re: Brela-proszę o trochę informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka