Gość: werty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:53 witam Czy był ktos moze w tym Hotelu lub sie tam wybiera? Prosze bardzo o opinie pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 08:05 Byłam w tym hotelu w 2005r.Pokoje są skromne, stare meble na podłodze koszmarna wykładzina ale tydzień da się przeżyć,jeżeli jesteś bardziej wymagający to są tam pokoje po remoncie ala cena jest odpowiednio wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:57 Witam, Proszę,nie straszcie mnie pisząc "koszmarne",bo wybieram sie tam tego lata! Nie jadę pławić się w luksusach-nie na tym mi zależy,wystarczy,że będzie czysto! Może jednak jakieś plusy tego hotelu i pokoi tych tańszych (czyli przed remontem)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art. Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.novartis.com 17.07.06, 14:18 Bylem tam w 2000 r. ale z tego co pisza inni to nic, albo niewiele sie zmienilo ;-) Pokoje sa skromne, ale w miare czyste - sprzataja, pamietam tez jedna zmiane poscieli w ciagu 8-dniowego pobytu. Mieszkalismy na jednym z wyzszych pieter i mielismy cudny widok na morze, wieczorami na balkonie pilismy czerwone wino z butelek zamykanych na kapsle (do tej pory sa w sprzedazy!). W czwartek byl jakis specjalny wieczor - lepsze jedzenie i chyba wystep artystyczny. Sniadania (szwedzki stol) byly monotonne - codziennie to samo, wybor podstawowy i bez polotu, ale kazdy mogl sie najesc. Obiadokolacje - jedno z 3 czy 4 dan do wyboru, przynoszone przez kelnerki, tez nie powalaly... Przy recepcji kantor wymiany walut, pamietam tez dyskoteki, ale nie bylo glosno - moze to plus mieszkania na wyzszych pietrach? Generalnie: hotel moloch - ma ponad 600 pokoi i pelno ludzi. Sasiaduje z rozleglym parkiem piniowym, na plaze szlismy dalej w okolice pobliskiego kampingu, warto - mniej ludzi, sama plaza to wylewany beton z gwałtownym zejsciem do wody ze skal. Uwazajcie na jezowce!!! Koniecznie klapki - nadzialem sie pierwszego dnia tak, ze kolega wyjal mi 17 zlamanych igiel ze stopy, ktora dosc napuchla :-( Jesli lubicie tlumy i socjalistyczne klimaty, bedziecie zadowoleni - tydzien da sie spokojnie przezyc. Za to sasiedni Trogir wart tego, by odwiedzac go kilka razy!!! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baki Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:52 ja tam jade od 22.07 i jestem ciekawy jak tam tez jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Hotel Medena w Trogirze IP: 156.17.79.* 14.07.06, 14:32 Bardzo glosno! Dyskoteki do godzin rannych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:44 Do tych więc,którzy tam byli!A co warto zobaczyć w Trogirze?albo w okolicy,bo hotel to w zasadzie tylko miejsce do przenocowania,a gdzie w ciągu dnia warto się zjawić?? Będę wdzięczna za podpowiedzi!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina10 Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:59 Do Trogiru będzie ok.4 km. Hotel położony na rozległym leśnym terenie. Trogir jest piękny, szczególnie wieczorami. Starówka robi wrażenie,również -promenada przy nabrzeżu.Turystów mnóstwo, knajpki tętnią życiem, smaczne lody na starówce. Wybraliśmy się również do Kasteli, ale nie zrobiły na mnie wrażenia, natomiast Split -owszem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
goldengirl Re: Hotel Medena w Trogirze 20.07.06, 10:47 Bylam tam 2 tyg. temu i bylo swietnie. Hotel jest duzy ale nie odczulam jakis dzikich tlumow, owszem na plazy kolo poludnia trudno bylo o miejsce, ale w koncu to nie "bezludna wyspa" i jak ktos oczekuje samotnego wypoczynku to nie wybiera takich miejsc. Fajna plaza, duzo knajpek, zejscie do morza lagodne, kupilam buty do wody (ok.18 zl) i nie martwilam sie o jezowce. Pokoj w hotelu (II kat.) z lazienka byl czysty, sprzatany, swieze reczniki i posciel. Fakt, ze meble byly stare, ale nie przesiadywalam w nim tylko spalam wiec nie przeszkadzalo mi to. Jedzenie dobre i duzo :) Zwiedzalam Trogir i Split - koniecznie sie tam wybierz, najlepiej kup sobie jakis przewodnik albo poczytaj w internecie o zabytkach itd. Goraco polecam i zazdroszcze :)! Chetnie pojechalabym tam raz jeszcze. Baw sie dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:56 A jak z transportem do centrumu, pls? Paddy Odpowiedz Link Zgłoś
goldengirl Re: Hotel Medena w Trogirze 20.07.06, 16:17 bylismy autem, ale korzystalismy tez z malego statku, ktory plynie z "mola" (na plazy przed hotelem) i w 20 minut doplywa do samego centrum :) koszt 10 kun w jedna strone (nie radze od razu kupowac biletu w obie strony, poniewaz w Trogirze pan chcial nam wmowic, ze bilet nie jest wazny-chociaz do miasta plynelismy z nim), statek plynie co godzine (miedzy godzina 13 a 18 jest przerwa) ale za to ostatni z Trogiru plynie ok. 23:30. Jest tez mozliwosc spacerku - czesciowo idzie sie promenada, potem kawalek poboczem drogi (ta opcje proponuje raczej w dzien) idzie sie ok. pol godziny Podobno kursuje tez autobus, ale tego nie sprawdzalismy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:04 Zycie mi uratowalas. Dzieks. Paddy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Hotel Medena w Trogirze IP: 62.87.128.* 21.07.06, 08:44 Moim zdaniem Medena jest całkiem spoko. Do Trogiru mozesz dotrzec i wrocic na 4 sposoby: -piechotką,dluzszy spacer -stateczkiem jak opisano powyzej -autobusem,ktory staruje z przystanku ok 100-200 m od hotelu -mozna tez zamowic hotelowy busik i umowic sie nawet na godzine powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś