Gość: Martyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:23 Właśnie wróciliśmy z okolic Sibenika - jeśli ktos ma pytania to chętnioe odpowiem.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolina Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.echostar.pl 31.07.06, 10:39 WItam! Interesują mnie zwłaszcza ceny za wycieczki na Koranti, fish pickniki. Gdzie mozna je wykupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:30 Za rejs na KORNATY płaciliśmy 250 KUN ( ok 150 zł ) od osoby, połowa ceny za dzieci powyżej 7 lat, rejs trwa cały dzień z obiadem, winem, rakiją, sokami i arbuzami dla dzieci. Rejsy mżna wykupić w agencjach turystycznych - ale nie polecam, po plażach chodzą z ofertami rejsów lub zapytacie swojego gospodaza napewno coś WAM poleci. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:21 jak jechalas? jesli samochodem to ktoredy i w jakich warunkach? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:40 Jechalismy przez Czechy, Austrie, Slowenie w okolice Vodic.Przewaznie autostradami, warunki byly bardzo dobre. Aby uniknac korkow nie wyjezdzaj w piatek i sobote. Dojechalismz w 14 godz. - 110 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leedee Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.aster.pl 01.08.06, 15:58 Jakie wrazenia z okolic Sibenika, gdzie dokładnie byłaś i jak sie podobało? Rok temu byłam w Makarskiej, bardzo mi sie podobało ale w tym roku wybrałabym sie raczej do troszke mniejszego miasteczka gdzie jest wiecej "dzikich plaz":) i mniej ludzi... Moze masz do polecenia jakąs fajną kwatere? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:52 Dokładnie bylismy w małej urokliwej miejscowości Trybunj 2 km od Vodic. Mało ludzi, super plaże ( kamienista a druga żwirkowa ), idąc plażą w stronę Vodic są dzikie plaże. Kwaterke do plecenia mam, ale wszystkie kwatery do końca sierpnia mają zajęte. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
dwf1 Re: Właśnie wróciłam - pytajcie 02.08.06, 22:36 witaj, interesuje mnie ewentualnie kwatera we wrzesniu 9-16. jesli mozesz napisz na priv. dwf@op.pl dzieki z góry, serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may1212 Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.luk.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:15 !4 godzin z granicy czy np . Warszawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:12 14 godzin z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszp Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.centrostal / *.lodz.dialog.net.pl 02.08.06, 11:01 Jakie są ceny posiłków, wody minelarnej itp.? Czy lepiej wykupic posilki czy samemu sie stolowac? ;-) Wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:11 Część żywności zabraliśmy z Polski resztę dokupywalismy na miejscu. Wyżwyienie mieliśmy w własnym zakresie. Woda mineralna najtańsza i najpelsza jest w zielonych szklanych butelkach ( zostaw sobie paragon ze sklepu jak pobiorą kaucję za butelkę bo potem można ją zwrócić lub woda niegazowana w 6 litrowych plastikowych butlach. Byłam mile zaskoczona bo ceny są niższe niż rok temu. Zastanawiałam sie czy u nas podrożało, a może u nich potaniało. Pizza mała ( dla 1 osoby ) - 9 kun ( 5.4 zł ), Chleb - od 3 - 7 kun Mleko 4 - 5 kun Jeśli chcesz zaoszczędzić to napewno stołowanie we własnym zakresie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:14 Witam serdecznie! Właśnie wybieram sie ze znajomymi do Chorwacji. Nie wiemy jeszcze co lepiej wybrać pole namiotowe czy apartamenty. Chodzi głównie o koszty. Czy możesz napisać jakie sa ceny? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:19 Koszty zależą od tego czy jedziesz w sezonie czy nie. Moi znajomi byli na polu namiotowym i płacili niewiele mniej niż my za apartament, a przynajmniej masz wszelkie wygody ( kuchnia, łazienka ). Za apartament, w którym mieszkaliśmy w 7 osób ( 2 pokoje, 2 łazienki, kuchnia z dostawką łóżka i taras z grilem - 4 + 3 ) płaciliśmy 50 EURO na dobę. Moi znajomi za miejsce na polu namiotowym ( 3 osoby ) płacili 27 EURO na dobę.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:41 czy są problemy z bankomatami, płatnościami kartą lub płaceniem w euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:25 Z kartami, bankomatami nie ma problemu, nawet w małych sklepach można płacić kartą, dużo lepiej jest to zorganizowane niż u nas. Z płaceniem w EURO też nie ma problemu chociaz lepiej sobie wymienić na KUNY. Ostrzegam przed płaceniem kartami w Czechach, nie chcą przyjmować naszych kart i musieliśmy płcić w EURO a przelicznik mają kolosalny.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula1313 Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.centertel.pl 03.08.06, 15:49 Może wiesz jaki jest koszt zwiedzania Plitwickich Jezior plus ew. koszt parkowania samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek193 problem z kartami w CZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:05 co oznaczają problemy z kartami w CZ? Byłem tam dziesiątki razy i nigdy nie miałem problemów z żadną kartą. A więc jakiego typu kartę używałaś, że jej nie chciano akceptować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: problem z kartami w CZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:11 My mielismy problemy w przygranicznych ( Czechy - AUSTRIA ) sklepach i stacjach benzynowych. Mam kartę VISA CITIBANKU, ale bylismy 5 samochodami i wszystkim "nie czytało karty" jak to stwierdzon "brak połączenia z Polskimi bankami", tak samo było w obydwie strony. W ciągu 3 tygodni nie mogli tego naprawić. Wykorzystują sytuację, za rok kupuię sobie korony, napewno nie będę płaciła EURO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 07:34 Cena zwiedzania Plitwickich jezior - 1 dzień 100 kun , 2 dni 130 kun, dzieci do 6 lat bezpłatnie, starsze dzieci nie wiem dokładnie, ale pewnie koło 50 kun. Za parking nie placiliśmy nic. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
agakb Re: Właśnie wróciłam - pytajcie 04.08.06, 11:47 Bardzo proszę o namiary na tą kwaterę i w miarę możliwości jakieś fotki. Myślę już o przyszlym roku, czerwcu. Już teraz pytamy znajomych, z którymi moglibyśmy dzielić appartament. Z góry dziękuję: agakb@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: 217.153.94.* 04.08.06, 12:09 Jaka jest pogoda, czy naprawde pada jak podaja różne portale pogodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam - pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:49 Pogoda była piękna i ani kropli deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś