Dodaj do ulubionych

rozczarowana Chorwacją

17.09.06, 23:06
Byłam trzeci raz iw ięcej nie pojadę... bardzo zmieniło się to państwo...
ceny poszły bardzo do góry, zapchane drogi, miasta i plaże... nawet dzikie
nie podobało mi się tym razem... Dubrovnika nie dało się zobaczyć... chyba że
gęsiego...za to wyczailismy super widok na Dubrovnik z jakiejś góry...za
restauracją... to był praktycznie jedyny plus tej wyprawy... bo pogoda też do
bani...
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.plock.mm.pl 18.09.06, 14:45
      nigdzie nie jest tanio,ceny wszędzie się zmieniają,przy zabytkach turystycznie
      atrakcyjnych tłok ,pogoda w całej Europie/a nawet w swiecie/ niepewna -mjąc
      takie wiadomości dlaczego wyjeżdżasz na wczasy - siedż w domu.
      W kraju bgatym w atrakcje turystyczne jak i ciekawe miejsca do wypoczynku
      zawsze można ciekawie spędzić czas wykazując ciut inwencji a nie tylko czekać na
      zbawienie losu i narzekąć na wszystko.Trzeba zwrócić uwagę na siebie jakim się
      jest marudą .Podstawa do być pogodnie nastawionym do świata a świat odwdżęczy
      się tym samym.
      • Gość: kam23 Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:03
        A ja myślę, że to poprostu zwykłe "zmęczenie materiału" tak jest jak się
        któryś tam raz odwiedza się ten sam kraj , po czasie człowiek dopiero zaczyna
        widzieć wady, pierwsy raz jest super , później też jeszcze dobrze, bo wiadomo
        że za pierszym razem nie jesteśmy w stanie wszystkiego zobaczyć, a później to
        już tylko tzw " odgrzany obiad" - już nie smakuje tak jak świeży.
        I nie ma w tym nic dziwnego, dla mnie to tylko motywacja do tego żeby zobaczyć
        coś innego.
        Jest tyle pięknych miejsc na świecie, że aż szkoda życia żeby w kółko jeździć
        do tego samego kraju.
        • Gość: marcin Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:33
          Masz chyba sporo racji... Ale nie tylko za którymś razem może być "gorzej" w
          odbiorze.
          Ja byłem niedawno 1 raz w tym kraju. I nie powiem - piękne widoki, ładne
          niektóre miasta (starówki). Tak więc za pierwszym razem kraj może zrobić
          wrażenie. Ale chyba nie takie aby zamurowało. Przynajmniej mnie. Co mi
          najbardziej przeszkadzało w Chorwacji to... brzydka zabudowa miast. Nie mówię
          oczywiście o zabytkowych centrach Trogiru, Splitu, Hvaru czy Szybenika. Ale juz
          przedmieścia tych miast to jakiś architektoniczny koszmarek. A już miejscowości
          na południe od Splitu (do Makarskiej, dalej nie byłem) to jakieś zupełne
          nieporozumienie. Odbiór piękna tamtejszego wybrzeża z górami w tle nieustannie
          zakłócony był szkaradztwem zabudowy miast położonych na trasie przejazdu. Aż
          żal było patrzeć.
          Aczkolwiek wyjazd do Chorwacji jak najbardziej polecam: po to by zobaczyć coś
          nowego (nowe doświadczenia) i po to by napatrzec się chociażby na widoki inne
          niż te z którymi mamy do czynienia na co dzień. No i po to by pospacerować się
          po zabytkowych starówkach Trogiru, Szybenika czy Hvaru w plątaninie uliczek,
          czyli po czyms czego u nas takze nie ma.
          Ale kraj mnie nie zamurował, mimo że się naczytało wiele na tym i innych forach
          peanów pochwalnych na jego temat, choć oczywiście pojechać warto było.
          • Gość: marcin Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:39
            Acha - i dodam jeszcze jedno co mi przeszkadzało: mianowicie śmieci. Np. w
            Trogirze to walają się dosłownie wszędzie na ulicach. Ale nie tylko tam. Choć
            przyznać trzeba że śmieci to nie tylko problem chorwacki, aczkolwiek akurat tam
            mocno się ten problem rzucał w oczy.
          • des4 Re: rozczarowana Chorwacją 19.09.06, 09:47
            Też uważam, że zmiany zachadzą w niekorzystnym kierunku. Pierwszy raz byłem w
            Chorwacji w 1996, potem w 2002 i siłą rozpędu 2003 i stwierdziłem że wystarczy.
            Coraz drożej, coraz więcej ludzi, klimaty jak w każdym turystycznym kombinacie
            nad Morzem Sródziemnym. Pewnie, że zmiany są naturalne, ale nie w tym
            kierunku....
            • Gość: robo Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:27
              Hej dumni Polacy!!! Macie rację...wszystko oprócz Polski idzie w złym
              kierunku...Wszędzie te proste i gładkie obskurne autostrady...tylko u nas te
              super drogi rodem z rajdu Camel. To u nas przecież można dopiero zobaczyć cuda
              architektury!!! Sam w takim mieszkałem 10lat. To u nas jest tanio!!! Zwłaszcza
              w tym roku w Krynicy Morskiej...i czysto...bu ha ha ha.... To u nas taki tłok
              ludzi z całego świata bo przecież mamy "perłę wschodu Warszawę"...gdzie też
              jest cud architektury...sławny tunel wzdłuż rzeki...jednyny na całym
              świecie!!!....bu ha ha ha....To u nas wszyscy są mili i uprzejmi...zwłaszcza w
              samochodach....to u nas nikt cię nie przekręci...
              Żal mi was Kolumbowie XXI wieku
              • Gość: Lipski Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:06
                nastepny nawiedzony
            • Gość: 102 Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:57
              zgadza sie chorwacja na pierwszy raz robi wrażenie za piątym już nie,pewnie
              ładnie jest ale co roku jeżdzić, wszyscy piszą że chorwaci lubią Polaków guzik
              prawda, większość jedzie z workiem ziemniaków i konserwami a Niemcy,
              Włosi,Czesi,Węgrzy kupują wszystko na miejscu, zostawiają więcej kasy,chorwaci
              są zakochani w swoim kraju,jeżeli będziesz 5raz na tej samej kwaterze traktują
              cię jak zło konieczne,lubią nowych wczasowiczów,warto pojechać kto nie był ale
              cud świata to nie jest,tyle pięknych miejsc.udanych wczasów.
        • Gość: mirek Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:15
          popieram tą opinie.
      • Gość: Lipski Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:04
        zbynek swiat nie konczy sie na europie . Nie porownuj wybrzeza chorwackiego z
        np hiszpanskim .
        W dupskach sie chorwatom poprzewracalo i tyle . Winduja ceny nie dajac wiele w
        zamian.
        A to ze ktos widzi i reaguje jak go w oko ktos robi nie oznacza ze jest
        maruda .
    • Gość: sigal1962 Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.52.jawnet.pl 23.09.06, 18:58
      jedni mowia ze bylo zle bo nie bylo dyskotek a inni mowia ze bylo zle bo byly
      dyskoteki Wszedzie jest lepiej lub gorzej nawet w USA jest brod smrod i ubustwo
      zalezy co komu sie podoba Dla mnie Chorwacja jest wspanialym krajem gdzie kazdy
      moze znalesc cos dla siebi pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja Chorwacje jak i
      tych ktorzy maja jej dosc (i niech tam nie jezdza bedzie dla nas wiecej miejsca)
      • Gość: aaaa Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:18
        Wszędzie dobrze w domu najlepiej.
        • Gość: smok Re: rozczarowana Chorwacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:04
          Siedż w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka