Gość: Senator IP: *.waw2.bptnet.pl 03.04.03, 19:22 Czy wiecie moze jak wyglada w Chorwacji platnosc karta VISA Electron? Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maoo Re: karty platnicze IP: *.protonet.pl / 192.168.1.* 04.04.03, 01:39 nie ma problemu można płacic , bankomatow w wiekszych miastach sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bafra Re: karty platnicze IP: *.uznam.net.pl 04.04.03, 10:54 Nigdy nie wybierałam pieniędzy z bankomatu za granicą,zawsze brałam euro.Czy w tamtych bankomatach wybiera się tak samo jak u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: karty platnicze IP: 213.77.33.* 04.04.03, 12:39 Gość portalu: bafra napisał(a): > Nigdy nie wybierałam pieniędzy z bankomatu za granicą,zawsze brałam euro.Czy w > tamtych bankomatach wybiera się tak samo jak u nas? Tak samo tyle, że wychodza kuny a nie PLN :). Ja nawet stwierdziłem, że jest bardziej korzystny kurs przy transakcji w bankomacie nawet wliczając prowizję. Mniej korzystne jest branie gotówki, ale niestety niezbędne. Jesli można płacić karta to to robię. Nie ma bardziej korzystnego przelicznika jak przy transakcjach bezgotówkowych. Polecam Maestro. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: karty platnicze IP: 217.30.133.* 05.04.03, 00:16 w Makarskiej na stacji paliwowej nie mozna placic karta elektronem i maestro. Tylko tloczona Visa lub mastercard bo mieli "zelazko" JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś