Dodaj do ulubionych

Jeżowce - wyspa Brac

IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 22:36
Wybieram się po raz pierwszy do Chorwacji, dokładnie do miejscowości Supetar
na wyspie Brac. Czy tam jest dużo jeżowców? Zaopatrzyłam się już w plastikowe
obuwie, ale i tak mam pewne obawy, że córka nie będzie mogło siedzieć przy
brzegu i pluskać się w wodzie. Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: UDI Re: Jeżowce - wyspa Brac IP: *.mofnet.gov.pl 19.06.07, 09:49
      Jeżowce są wskaźnikiem czystości wody. Im ich jest więcej tym woda czystsza.
      Rzeczywiście w miejscach z czystą wodą jest ich bardzo dużo ale bez przesady.
      Myślę że buty wodne wystarczą, miałem zwykłe halówki i nie było żadnych
      kłopotów.
    • aski68 hej IZA :) 19.06.07, 11:58
      też jadę pierwszy raz i dokładnie w to samo miejsce :)
      jedziemy ze znajomymi, którzy bywają tam co jakiś czas i mówili że nie ma tam
      jeżowców :) ale i tak zabieram buty do wody
    • amoniaaa Re: Jeżowce - wyspa Brac 19.06.07, 13:28
      jak ja byłam kilka lat temu w tym samym miejscu to ani jednego jeżowca nie
      widziałam :) pozdrawiam
    • james05500 Re: Jeżowce - wyspa Brac 19.06.07, 17:50
      Mnie jeden jeżowiec zaatakował i do dziś omijam Chorwację szerokim łukiem;-)
      • proffet Re: Jeżowce - wyspa Brac 19.06.07, 22:30
        w Supetarze jest kilka miejsc do kąpieli plaża jest długa w zatoczce bliżej
        centrum dno było żwirowe i tam jeżowców nie widziałem tam gdzie były skałki np
        przy hotelu Kaktus były ale na głębokiej wodzie. Jednego wyłowiliśmy aby
        obejrzeć to był na głębokości ponad 2 metry
    • Gość: Rakoniewice Re: Jeżowce - wyspa Brac IP: *.eranet.pl 27.06.07, 06:46
      W Supetarze nie ma jezowcow.Trzy razy bylismy wlasnie w Supetarze i nigdy nie
      spotkalismy jezowcow.Plaze ok.
      • Gość: Izaabelka Re: Jeżowce - wyspa Brac IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.07, 11:30
        A samo miasteczko ? Jakie wrażenia ? Ciekawa jestem, nie mogę się już doczekać
        wyjazdu.
        • proffet Re: Jeżowce - wyspa Brac 27.06.07, 14:40
          miasteczko dość spokojne sympatyczne mniej ludzi niż stałym lądzie trochę
          kafejek , restauracji sklepy można pojeżdzić po wyspie - Bol i plaża Zlatni
          Rat. Polecam
        • Gość: Rakoniewice Re: Jeżowce - wyspa Brac IP: *.eranet.pl 28.06.07, 08:26
          Supetar jest spokojna miescina idealnie pasujaca do wypoczynku.Znajduje sie tu
          targ gdzie mozesz kupic swieze owoce jak i ryby zlowione przez
          miejscowych.Wieczorami funkcjonuje wesole miasteczko.Kilkanascie lokali i tylez
          sklepow.W piekarni mozecie kupic wysmienite pieczywo wlacznie z goraca pizza
          prosto z pieca.Z Supetaru organizowane sa wycieczki stateczkami na pobliskie
          wyspy jak i tez na staly lad.Kantory bank kawiarenka internetowa to wszystko
          znajdziesz w poblizu portu.Zreszta jak mowi miejscowa reklama Supetar jest
          super.Dojezdzajac do Splitu musisz kierowac sie na Trajekt[port]a w porcie
          linia promowa Jadrolinija na otok[wyspa]Brac.Kursuja co godzine.Jak masz
          jeszcze inne pytania to napisz na jonas201@interia.pl.Milego pobytu.
          • Gość: ddb2 Re: Jeżowce - wyspa Brac IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 08:44
            Malutkie, nudne miasteczko. Zycie skupia sie wokol portu i deptaka po prawej.
            Wieczorami, poza siedzeniem w kafejce, nie ma co robic. W jednej z restauracji,
            w prawo od przystanku Jadrolinii, urzadzali dancingi. Sa wypozyczalnie
            skuterow, ktorymi mozna zwiedzic wyspe.
            Mozna organizowac sobie wieczory w cudownym Splicie, ale ostatni prom na Brac
            jest dosc wczesnie, niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka