bejrut78 06.02.05, 17:18 została mi instalacja lpg po wypadku i mam problem bo w butli jest jeszcze sporo gazu, jak mozna ten gaz spóścić i gdzie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: lpg po wypadku 06.02.05, 22:43 zakladam, ze auto nie jest w stanie do naprawy? jesli nie mozesz go dostarczyc do punktu gazowego, to ja wole publicznie sie nie wypowiadac, jak sie spuszcza gaz, bo jak wybuchniesz to bedzie na mnie :( Odpowiedz Link
bejrut78 Re: lpg po wypadku 07.02.05, 12:00 no auto kasacja,instalacje rozebralem i zostala mi ta butla z gazem i nie wiem co z nia zrobic, w sumie zawor jest zamkniety wiec czy moze przeczekac az ja wmontuje do drugiego auta?? slyszalem ze w zimie przy minusowych temperatutach mozna go poprostu wylac...:)) Odpowiedz Link
gaziarz Re: lpg po wypadku 07.02.05, 22:35 absolutnie tego nie rob. Mozesz sie poparzyc, albo inne kuku sobie zrobic Odpowiedz Link
turmacz Re: lpg po wypadku 13.02.05, 16:31 Spytaj na stacjach gdzie napełniają butle jak fachowo i bezpiecznie butle się opróżnia. Propan zdaje mi się wrze w -38C a butan w -2C. Tak więc na ostrym mrozie butan się faktycznie rozleje a propan będzie parował. Odpowiedz Link
zjw Re: lpg po wypadku 13.02.05, 17:05 Może się nie znam, ale po co opróżniać butlę. Przecież nie różni się od "domowej", turystycznej, a w nich gaz "leży" moiesiącami i nic się nie dzieje. Odpowiedz Link