Dodaj do ulubionych

Orebic - Medjugorje

01.07.07, 01:16
Witam , mam prośbę, wybieram się w sierpniu do Orebica i chcę wybrać się na 1 dniowy wyjazd z tamtąd do Medjugorje Czy to realne? jak jest daleko?gdzie przekracza się granicę Cro \ Bosnia Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Kir Re: Orebic - Medjugorje IP: *.generacja.pl 01.07.07, 02:11
      To realne bo to nie jest jakoś strasznie daleko. Najprościej przekroczyć
      granicę w Metkovicu TRZEBA MIEC PASZPORTY I ZIELONA KARTE
      Potem się jedzie ok 10km jak na Mostar i skręca w lewo na Capljina i dalej w
      kierunku na Ljubuski. Gdzieś 20km od skretu przed wiaduktem czy jakimś takim
      rozjazdem jest drogowskaz. Jeszcze kilka km i jesteście na miejscu

A tu sobie poczytaj co jest po drodze w pobliżu np wodospady Kravica
      cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10592&start=1
      • moriax Re: Orebic - Medjugorje 01.07.07, 11:24
        Bardzo Ci dziękuję, nie mogę się zdecydować - gdzie jechać Orebic (byłam w zeszłym roku - super) a Hvarem, bo właśnie co do zwiedzania, wyspa jako baza wypadowa to moim zdaniem nie najlepszy pomyśł (wiem bo byłam swego czasu na Rabie - majątek wydany na prom za auto, by wydostać się z wyspy), niestety urlop nie jest z gumy i mam na Chorwację w tym roku 11-12 dni z podróżą pozdrawiam
        • feelek Re: Orebic - Medjugorje 01.07.07, 18:12
          można dla urozmaicenia wybrać wariant przez Brestica - Ministe - Metković, cd.
          jw.: w Neum wybierasz kierunek w bok na Stolać aby po 2 km skręcić w lewo w
          kier. przejścia granicznego Brestica: fajna boczna droga trochę przez góry ale
          w dobrym stanie i nie dłuższa, za to bardziej malownicza.
          Sprawdzone, i fajne choć lojalnie trzeba uprzedzić: pogranicznik trochę nosem
          kręcił ale w końcu puścił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka