Gość: Maniek IP: *.realestate.net.pl 11.07.07, 21:39 Był ktoś? Jedziemy z Gandalfem 31.07 do Budvy Villa Montanegro Jakie ceny? Czy posiłki wykupić dokładając 72 Eur do ceny czy lepiej na miejscu? Prosimy o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aski68 Re: Czarnogóra Budva 12.07.07, 09:35 zazdroszczę bo nie dojechałem, a wstępny plan przewidywał Budvę poczekam na opis z podróży :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaz81 Re: Czarnogóra Budva IP: 195.136.179.* 12.07.07, 18:56 Już wcześniej pisałam chyba tez na temat załozony przez Ciebie:)))). Ja byłam w Budvie również z Gandalfem i również w Villi Montenegro od 16.06- 27.06. 2007. Wyjaz moge zaliczyc do jak najbardzej udanego. Jak już pisałam w innym temacie ceny są podobne do cen w Polsce. Można dobrze zjeść za przyzwoite pieniądze w różnych knajpkach, restauracjach itp których w Budvie nie brakuje zwłaszcza przy plazy. Nie wykupuj posiłków bo podobno jest niedobre. Bardzo duzo ludzi narzeka na wykupione jedzenie. Jesli macie taka mozliwość to wykupcie sobie przed wyjazdem w biurze klimatyzacje w pokoju 40Eur/os za cały pobyt ponieważ jest bardzo przydatna w nocy. My bylismy praktycznie końcem czerwca ale gdyby nie klima to by sie nie dało wogóle spać(w nocy ok. 28szt). Jesli chodzi o warunki w pokoju to nie narzekam, bo były OK. Może tylko w łazience małym nieudogodnieniem był brak kotary pod prysznice poniewaz po prysznicu woda była praktycznie wszędzie:), ale woda zawsze była ciepła i w sumie nie ma co narzekać. Jak cos to pytaj:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 12.07.07, 20:28 Bardzo dziękuje za odpowiedz Widzę że wyjazd zaliczasz do udanych Może jestem monotonny ale naczytałem się trochę o tym że syf, że złe warunki i że drogo Ale dalej nie wiem ile to jest drogo ? Może mogłabyś podać ceny posiłków w knajpkach, piwka itp (w tym roku mamy trochę ograniczony budżet dlatego jestem taki dociekliwy) bo jeżeli się okaże że nas nie stać to zostanie nasze może bałt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czarnogóra Budva IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 20:57 w ubiegłym roku w sierpniu w Czarnogórze - w Petrowaczu duża pizza kosztowała 4-5 euro, prawie w każdej knajpce było coś takiego jak danie dnia za 3,5 euro, był to zestaw obiadowy: zupka i drugie danie + pieczywo, za pysznie przyżądzone kalmary zapłaciłam 7 euro. Piwo najczęściej kosztowało 1,5 euro, a w sklepie puszka 0,5-0,7 euro.(w Budwie w niektórych miejscach moze było troszku drożej, a np. w Kotorze chyba taniej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 13.07.07, 17:42 W jakim hotelu mieszkałaś? jak daleko do Budvy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czarnogóra Budva IP: *.toya.net.pl 14.07.07, 16:31 Mieszkałam na kwaterze, pokój 2-os. z łazienką za 9 euro od osoby. Z Petrowacza do Budwy jest chyba około 20 km. Bardzo przyjemna miejscowość z fajna plażą - Lucice, ale na pewno spokojniejsza od Budwy, co nie wszystkim musi odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 14.07.07, 21:11 No to sie stało ;-) Jedziemy do Budwy 31.07 do Montenegro autokarem z Gandalfa Mam nadzieje ze będzie fajnie ;-/ Mam trochę obaw po tym co tu wyczytuje ale postanowiliśmy zaryzykować ponieważ bardzo podoba nam sie okolica i liczymy na nocne życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czarnogóra Budva IP: *.core.lanet.net.pl 15.07.07, 01:00 Nie warto zaamwiać jedzenia poprzez biuro! Jezeli w pokoju będziesz mieć lodówkę- śniadania spokojnie zrobisz sobie samodzielnie. Sklepiki i piekarnie są co krok - czynne od rana do późnego wieczora. Ceny trochę wyższe niż w Polsce. Z obiadami w Budvie nie ma żadnego problemu- im dalej od plaży tym taniej. Polecam restaurację przy hotelu "Kangaroo" blisko głównej ulicy- obfite porcje za niewielkie pieniądze. Knajpa cieszy się zasłużonym powodzeniem. Wszystko jest świeże. Pyszna zupa rybna kosztuje 1,20 EUR. Dania mięsne z frytkami już od 2 EUR. Piwo 0,70 EUR, Kalmary ok. 6 EUR ( pycha). W Budvie jest fajna plaża- niestety zatłoczona i dość hałaśliwa.Chodziliśmy sie na nia wyłącznie wykąpać wieczorem. Najprzyjemnie jest w Św. Stefanie- piękne widoki no i trochę spokoju. Dojedziesz autobusem za 2 EUR. Przy samej wysepce Sw. Stefan są 3 plaże. Idąc od przystanku kawałek drogą w stronę Petrovacu dojdziesz do skrętu na camping. Stamtąd schodzi się do kolejnej prześlicznej zatoczki z urocza plażą ( jest prysznic ze słodką wodą i bufet z napojami). Plaży w Petrovacu nie polecam ze względu na tłok. Mozna pojachać kawalek dalej do Buljaricy. Z Buljaricy warto przejść się spacerkiem przez klif do Petrovacu- fajne widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 15.07.07, 23:05 Dziękuje Ci Ewo za cenne rady i już nie mogę doczekać się wyjazdu. Nie zamówiliśmy wyżywienia liczymy na ichnią kuchnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desu.com.pl Re: Czarnogóra Budva IP: *.187.224.13.ip.airbites.pl 24.07.07, 16:09 Witam Czy mogłabyś podać dokładny namiar na ten nocleg ? Czy było w miarę czysto ;) ? Pozdrawiam Dominik www.desu.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Czarnogóra Budva IP: 81.21.194.* 18.07.07, 13:43 Mam pytanie dotyczące Gandalfa/Budvy. Wyjazd z Polski jest w okolicach południa. O której zwyczajowo jest się na miejscu. I kwestia powrotu - o której wyjeżdża się z Budvy i na którą jest się dajmy na to w Katowicach? Z góry dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Czarnogóra Budva IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 14:06 My byliśmy w Katowicach o 18, z Budvy jechaliśmy do Katowic około 23 godzin. Droga mija szybko, poza pasem Dubrownik - Split, gdzie nie ma jeszcze autostrady. Reszta to autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo61 Re: Czarnogóra Budva IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 17:43 jechaliście samochodem czy autokarem? Odpowiedz Link Zgłoś