Dodaj do ulubionych

Czarnogóra Budva

IP: *.realestate.net.pl 11.07.07, 21:39
Był ktoś?
Jedziemy z Gandalfem 31.07 do Budvy Villa Montanegro
Jakie ceny?
Czy posiłki wykupić dokładając 72 Eur do ceny czy lepiej na miejscu?
Prosimy o pomoc
Obserwuj wątek
    • aski68 Re: Czarnogóra Budva 12.07.07, 09:35
      zazdroszczę bo nie dojechałem, a wstępny plan przewidywał Budvę
      poczekam na opis z podróży :)
      pzdr
    • Gość: asiaz81 Re: Czarnogóra Budva IP: 195.136.179.* 12.07.07, 18:56
      Już wcześniej pisałam chyba tez na temat załozony przez Ciebie:)))).
      Ja byłam w Budvie również z Gandalfem i również w Villi Montenegro od 16.06-
      27.06. 2007.
      Wyjaz moge zaliczyc do jak najbardzej udanego.
      Jak już pisałam w innym temacie ceny są podobne do cen w Polsce. Można dobrze
      zjeść za przyzwoite pieniądze w różnych knajpkach, restauracjach itp których w
      Budvie nie brakuje zwłaszcza przy plazy.
      Nie wykupuj posiłków bo podobno jest niedobre. Bardzo duzo ludzi narzeka na
      wykupione jedzenie.
      Jesli macie taka mozliwość to wykupcie sobie przed wyjazdem w biurze
      klimatyzacje w pokoju 40Eur/os za cały pobyt ponieważ jest bardzo przydatna w
      nocy.
      My bylismy praktycznie końcem czerwca ale gdyby nie klima to by sie nie dało
      wogóle spać(w nocy ok. 28szt).
      Jesli chodzi o warunki w pokoju to nie narzekam, bo były OK. Może tylko w
      łazience małym nieudogodnieniem był brak kotary pod prysznice poniewaz po
      prysznicu woda była praktycznie wszędzie:), ale woda zawsze była ciepła i w
      sumie nie ma co narzekać.
      Jak cos to pytaj:)))))
      • Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 12.07.07, 20:28
        Bardzo dziękuje za odpowiedz
        Widzę że wyjazd zaliczasz do udanych
        Może jestem monotonny ale naczytałem się trochę o tym że syf, że złe warunki i
        że drogo
        Ale dalej nie wiem ile to jest drogo ?
        Może mogłabyś podać ceny posiłków w knajpkach, piwka itp (w tym roku mamy trochę
        ograniczony budżet dlatego jestem taki dociekliwy) bo jeżeli się okaże że nas
        nie stać to zostanie nasze może bałt.
        • Gość: Aga Re: Czarnogóra Budva IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 20:57
          w ubiegłym roku w sierpniu w Czarnogórze - w Petrowaczu duża pizza kosztowała
          4-5 euro, prawie w każdej knajpce było coś takiego jak danie dnia za 3,5 euro,
          był to zestaw obiadowy: zupka i drugie danie + pieczywo, za pysznie przyżądzone
          kalmary zapłaciłam 7 euro. Piwo najczęściej kosztowało 1,5 euro, a w sklepie
          puszka 0,5-0,7 euro.(w Budwie w niektórych miejscach moze było troszku drożej,
          a np. w Kotorze chyba taniej). Pozdrawiam
          • Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 13.07.07, 17:42
            W jakim hotelu mieszkałaś?
            jak daleko do Budvy?
            • Gość: Aga Re: Czarnogóra Budva IP: *.toya.net.pl 14.07.07, 16:31
              Mieszkałam na kwaterze, pokój 2-os. z łazienką za 9 euro od osoby. Z Petrowacza
              do Budwy jest chyba około 20 km. Bardzo przyjemna miejscowość z fajna plażą -
              Lucice, ale na pewno spokojniejsza od Budwy, co nie wszystkim musi odpowiadać.
              • Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 14.07.07, 21:11
                No to sie stało ;-)
                Jedziemy do Budwy 31.07 do Montenegro autokarem z Gandalfa
                Mam nadzieje ze będzie fajnie ;-/
                Mam trochę obaw po tym co tu wyczytuje ale postanowiliśmy zaryzykować ponieważ
                bardzo podoba nam sie okolica i liczymy na nocne życie
                • Gość: Ewa Re: Czarnogóra Budva IP: *.core.lanet.net.pl 15.07.07, 01:00
                  Nie warto zaamwiać jedzenia poprzez biuro!
                  Jezeli w pokoju będziesz mieć lodówkę- śniadania spokojnie zrobisz sobie samodzielnie. Sklepiki i piekarnie są co krok - czynne od rana do późnego wieczora. Ceny trochę wyższe niż w Polsce.
                  Z obiadami w Budvie nie ma żadnego problemu- im dalej od plaży tym taniej.
                  Polecam restaurację przy hotelu "Kangaroo" blisko głównej ulicy- obfite porcje za niewielkie pieniądze. Knajpa cieszy się zasłużonym powodzeniem. Wszystko jest świeże.
                  Pyszna zupa rybna kosztuje 1,20 EUR. Dania mięsne z frytkami już od 2 EUR. Piwo 0,70 EUR, Kalmary ok. 6 EUR ( pycha).
                  W Budvie jest fajna plaża- niestety zatłoczona i dość hałaśliwa.Chodziliśmy sie na nia wyłącznie wykąpać wieczorem.
                  Najprzyjemnie jest w Św. Stefanie- piękne widoki no i trochę spokoju. Dojedziesz autobusem za 2 EUR.
                  Przy samej wysepce Sw. Stefan są 3 plaże. Idąc od przystanku kawałek drogą w stronę Petrovacu dojdziesz do skrętu na camping. Stamtąd schodzi się do kolejnej prześlicznej zatoczki z urocza plażą ( jest prysznic ze słodką wodą i bufet z napojami).
                  Plaży w Petrovacu nie polecam ze względu na tłok. Mozna pojachać kawalek dalej do Buljaricy. Z Buljaricy warto przejść się spacerkiem przez klif do Petrovacu- fajne widoki.
                  • Gość: Maniek Re: Czarnogóra Budva IP: *.realestate.net.pl 15.07.07, 23:05
                    Dziękuje Ci Ewo za cenne rady i już nie mogę doczekać się wyjazdu.
                    Nie zamówiliśmy wyżywienia liczymy na ichnią kuchnie ;-)
              • Gość: desu.com.pl Re: Czarnogóra Budva IP: *.187.224.13.ip.airbites.pl 24.07.07, 16:09
                Witam

Czy mogłabyś podać dokładny namiar na ten nocleg ? Czy było w miarę czysto ;) ?

Pozdrawiam
                Dominik
                www.desu.com.pl
    • Gość: R Re: Czarnogóra Budva IP: 81.21.194.* 18.07.07, 13:43
      Mam pytanie dotyczące Gandalfa/Budvy.
      Wyjazd z Polski jest w okolicach południa.
      O której zwyczajowo jest się na miejscu.
      I kwestia powrotu - o której wyjeżdża się z Budvy i na którą jest się dajmy na
      to w Katowicach?

Z góry dzięki za informacje
      • Gość: Bianka Re: Czarnogóra Budva IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 14:06
        My byliśmy w Katowicach o 18, z Budvy jechaliśmy do Katowic około 23 godzin.
        Droga mija szybko, poza pasem Dubrownik - Split, gdzie nie ma jeszcze
        autostrady. Reszta to autostrady.
        • Gość: leo61 Re: Czarnogóra Budva IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 17:43
          jechaliście samochodem czy autokarem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka