Dodaj do ulubionych

pożary w Chorwacji

IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.07.07, 23:41
Czy Porec jest bezpieczne jeżeli chodzi o pożary?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: pożary w Chorwacji IP: *.199.60.78.tesatnet.pl 30.07.07, 13:45
      Oczywiscie,
      wlasnie stamtad wrocilam, jestem pilotem, przejachalam kupe kilometrow i nie
      mozna poddawac sie panice. Zwlaszcza, ze dzis sie tam zmienia pogoda.
      Niebezpiecznie jest tak naprawde na wyspie Solte, a do poreca jedz spokojnie i
      baw sie dobrze!
    • Gość: gosia Re: pożary w Chorwacji IP: *.199.60.78.tesatnet.pl 30.07.07, 13:46
      Oczywiscie,
      wlasnie stamtad wrocilam, jestem pilotem, przejachalam kupe kilometrow i nie
      mozna poddawac sie panice. Zwlaszcza, ze dzis sie tam zmienia pogoda.
      Niebezpiecznie jest tak naprawde na wyspie Solta, a do poreca jedz spokojnie i
      baw sie dobrze!
      • Gość: zbynek Re: pożary w Chorwacji IP: *.tpnet.pl 30.07.07, 13:48
        >jestem pilotem

To jestes babom czy chlopem ?

Na jakiej maszynie latasz ? I ile godzin juz wylatalas ?
        • Gość: x Re: pożary w Chorwacji IP: *.chello.pl 05.08.07, 19:01
          A Makarska
    • Gość: Lipka Re: pożary w Chorwacji IP: *.toya.net.pl 06.08.07, 16:13
      Wczoraj "Wiadomości", dzisiaj "Wydarzenia" straszą pożarami. Co sądzicie na ten
      temat. Ja wybieram się w piątek, po raz pierwszy do Chorwacji, w okolice Splitu
      i zaczynam się bać.
      • Gość: lipka Re: pożary w Chorwacji IP: *.toya.net.pl 06.08.07, 18:55
        Może ktoś właśnie wrócił z Chorwacji i ma najświeższe wiadomości???
        • Gość: eddi Re: pożary w Chorwacji IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.07, 19:43
          ja byłam w chorwacji jakieś 1,5 tyogdnia temu w Karlobagu. Byłam w
          parku narodowym - Paklenica, która dziś płonie...ogólnie to nie
          natrafiłam na żaden pożar dzięki Bogu^^
          • Gość: asia Re: pożary w Chorwacji IP: *.nj.pl 06.08.07, 21:27
            wróciłam w sobotę byłam w okolicach splitu i tam wszystko ok.
            czasami się paliło ale szybko gasili
            • Gość: bulman Re: pożary w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:44
              Wie ktoś może jaka jest sytuacja w okolicach Splitu?? Baska Voda - Omiś te rejony, za tydzein wyjezdzam....
              • Gość: Marta Re: pożary w Chorwacji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.07, 22:29
                Straszna panika z tymi pożarami. W piątek wróciliśmy z Podgory
                (okolice Makarskiej) i ZERO pożarów. Jedynie w okolicach Dubrovnika
                dało się je zauważyć. Ale to 150km od Makarskiej Riviery. Pakujcie
                się i miłego wypoczynku życzę :) pozdrawiam
                • Gość: mmmm Re: pożary w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:55
                  tu jest więcej informacji.Dane zmieniane na bieżąco www.zagrzeb.polemb.net/
    • Gość: dereg Re: pożary w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:19
      Zdjęcia a akcji pożarniczej z użyciem samolotów
      www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6030865&nseq=0
      www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6030858&nseq=1
      • Gość: gordon Re: pożary w Chorwacji IP: *.chello.pl 07.08.07, 18:23
        Informacja z ambasady w Zagrzebiu: "Dodatkowym niebezpieczeństwem przy akcji przeciwpożarowej były wybuchające od pożaru miny i niewybuchy pozostawione po ostatniej wojnie (1991-1995).
        Dzisiaj słyszałem w wiadomościach że gościu wyszkolił pszczoły do wykrywania min i materiałów wybuchowych. Chorwacja podała że jest bardzo zainteresowana wynalazkiem ponieważ rozminowanie kosztuje krocie. Dopuki nie dogadają się z wynalazcą pozostają im tylko pożary.
        Pozdro!
        • jagusik Re: pożary w Chorwacji 07.08.07, 18:57
          Właśnie wróciłam z południowej Dalmacji, wszędzie jest upiornie sucho - po
          drodze również.
          "pogoda się ostatnio zmieniła" - tzn. była burza i pokropiło kilka kropel
          deszczu, w takiej suszy to natychmiast wyparowało.
        • nika1228 Re: pożary w Chorwacji 07.08.07, 19:00
          wróciliśmy w niedielę z wyspy Pasman - przejechaliśmy Chorwację od
          Zadaru do granicy z Węgrami - nie było pożarów po drodze - tylko
          sileny wiatr - podobno tak zwana Bura - wiatr z północy, który
          zwykle wieje zimą - napędzil nam stracha na moście przy zjeździe z
          częściowo zamkniętej austrady - wtedy też najpoważniejszy pożar był
          koło Dubrownika i wstrzymano loty
          • Gość: jorybka1 Re: pożary w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:05
            Czy powracający mogą poinformowac wyjeżdżających o najnowszej
            sytuacji pożarowej?:))
          • Gość: Miroslaw Re: pożary w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 16:57
            nika1228 napisała:

> wróciliśmy w niedielę z wyspy Pasman

Masz jakieś informacje dotyczących pozarów w Biogradzie lub
            okolicy ?????
            Dziękuję
    • Gość: ajacja Re: pożary w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 12:09
      Okolice Dubrownika są spalone. Nawet domy się paliły. 16 km na pd od
      Dubrownika strasznie przydnębiający widok. Po samo misto rozciągał
      się taki krajobraz.
      • Gość: ryba Re: pożary w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:57
        W dniach 4-7.08 byłem w Mlini ok 10km na płd od Dubrovnika, praktycznie przez
        cały ten okres widziałem pożary ale nie czułem się jakoś specjalnie zagrożony,
        owszem miejscami widok był przygnębiający (spalone drzewa, wszędzie czarno) ale
        nie wygląda tak całe wybrzeże w okolicy... Ogień strawił głównie wyższe partie
        lasów położone w górę od głównej szosy biegnącej w kierunku Cavtatu i lotniska,
        2 dni plażowałem się w Mlini i 1 dzień zwiedzałem Dubrovnik i nie czułem z
        powodu pożarów dużego dyskomfortu - owszem, serce się kraje jak człowiek ogląda
        takie sceny ale nie popadałbym w tragizm sytuacji stwierdzając, że nie ma tam po
        co jechać bo okolice Dubrovnika są "spalone", pożary w tym regionie nie są
        rzadkością, tegoroczne są z pewnością bardziej intensywne ale mimo wszystko
        zachęcam do odwiedzenia południowej Dalmacji, przy dobrych okolicznościach w
        ogóle nie dostrzeżemy oznak pożarów (chyba że się dużo poruszamy po okolicy)
        Piękno tych stron z pewnością zrekompensuje nam widziane miejscami skutki pożaru...
        Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka