Dodaj do ulubionych

Do jakiego miasta na Chorwacji jechac?

IP: *.kielce.com.pl 18.07.03, 15:37
Za dwa tygodnie wybieram sie na urlop do Chorwacji. Bedzie to moja pierwsza
wyprawa do tego Panstwa. Poleccie mi prosze gdzie warto jechac. Interesuje
mnie spokojna miejscowosc , w miare niskie ceny, ogolnie ladne miejsce.
Dzieki za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: szon Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.chello.pl 18.07.03, 23:07
      zdecydowanie okolice Trogiru. Ale im dalej na południe tym lepiej. Miłych
      wakacji. Ja niestety po wakacjach.
      • Gość: Anka Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 02:39
        Trpanj na Peljesacu oraz Korcula! Spokój i przeuroczo.
    • Gość: kaja Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: 62.29.136.* 23.07.03, 11:29
      Ja wróciłam niedawno z Makarskiej - PRZEPIĘKNIE!!! Widoki boskie, czysta woda
      (to chyba wszędzie), mała i za dnia cicha miejscowość, wieczorem mnóstwo
      knajpek i atrakcji. Z tąd też niedaleko do Splitu (70km), Dubrownika (160 km),
      Szyberniku (70 km), rzeki Cetina i Parku Narodowego rzeki Kyrk.
      Gorąco polecam! Ja napewno wrócę za rok!
    • Gość: maria Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.gdynia.mm.pl 23.07.03, 13:58
      Polecam Riwierę Makarską-to najpiękniejsza część Dalmacji lub jeżeli szukasz
      ciszy,pięknych widoków i nieskażonej przyrody to tylko wyspa Vis ( brak
      socrealistycznych, hotelowych molochów i dzikich tłumów, są 4 zatoki z
      piaszczystymi plażami).Mam kontakty, jeżdżę od 20 lat.Mój e-
      mail:jadran@gazeta.pl
      • Gość: raulmm Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.03, 21:58
        najpiękniejsze miejsce na ziemi to Hvar - cudowna przepiękna wyspa z
        najładniejszym miasteczkiem jakie widziałem! Promem z Drvenika jest najlepiej.
        To daleko ale podróż samochodowa przez Chorwację (góry Biokovo!) jest
        niezapomniana.
    • gulnara1 Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? 24.07.03, 20:24
      Na ladzie zdecydowanie ktores z miasteczek Riviery Makarskiej. Tam jest
      najladniej.
    • Gość: Plum Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: 213.17.131.* 25.07.03, 11:35
      Supetar na wyspie Brac - a po drugiej stronie wyspy miejscowość BOL - ale tylko
      na wycieczke, bo tam drogo - plaza - jak osmy cud swiata, a na pewno fenomen
      przyrodniczy :)
    • Gość: Paula Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.kielce.com.pl 25.07.03, 12:17
      Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. sprawdze na mapie wszystkie zachwalane przez
      was miejsca. Jeszcze raz dziekuje.
    • Gość: Diego M Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.bielsko.msk.pl 26.07.03, 09:43
      Byłem w Chorwcji pieć razy, w tym roku na Korculi i na Bracu,jesli miałbym coś
      poradzić to też opowiem się za Dalmacją konkretnie któreś z mniejszych
      miasteczek riviery Makarskiej np.Tucepi,Podgora-piękne plaże i morze,ciekawe
      okolice możliwość wycieczek do Splitu,Trogiru,Dubrownika/połączenie typowego
      wypoczynku ze zwiedzaniem/.Wyspy są też bardzo ładne ale wiąże się to z
      dodatkowymi kosztami/promy i nieco wyższe ceny/.
      • Gość: Paweł Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 18:59
        Ładnie jest na MUrterze gdzie mimo tłumów turystów można znaleźć zaciszne i zo
        ważne niektóre piaszczyste plaże.
    • Gość: Paula Re: Prosba goraca o pomoc jeszcze raz IP: *.kielce.com.pl 31.07.03, 11:24
      Witam jeszcze raz. Juz w piatek w nocy wyjezdzam ale mam jeszcze jedna goraca
      prosbe do was. Napisalam do kilku miejsc (kwatery prywatne) emaila z prosba o
      ceny i otrzymalam odpowiedz,ze kosztuje to 49 Euro za 2 osoby /1 doba. Czy to
      nie jest przesada? Slyszalam,ze kwatery prywatne kosztuja okolo 8 - 15 Euro za
      dobe no ale 49 za 2 osoby to dla mnie duzo. Czy mozecie mi zaproponowac miejsca
      gdzie wy byliscie zakwaterowani? ile to kosztowalo? jakis namiar na to miejsce?
      Bede bardzo wdzieczna
      • Gość: if Re: Prosba goraca o pomoc jeszcze raz IP: *.zeb.com.pl 31.07.03, 13:51
        Byłam w Chorwacji dwa lata temu w Dalmacji, zwiedziłam wiele miejsc na riwierze
        makarskiej i ogólnie zjechałam chorwcję od Zadaru w dół. Nie wiem jakie są ceny
        w tym roku ale wg mnie to drogo. Jesli jedziecie samochodem to jedźcie w
        ciemno, bez rezerwacji. Na bank znajdziecie kwatery bo tam tego jest mnóstwo,
        nawet sobie nie wyobrażasz. Na miejscu znajdziesz taniej, bo ci co sie
        ogłaszają w internecie to sąa jakieś już że tak powiem firmy, a wielu ludzi
        wynajmuje kwatery na dziko, a jak ktoś z szyldem nie ma miejsc to wam poleci
        swoich znajomych, a i ceny można negocjować, nawet trzeba :). Bez obaw jedźcie
        w ciemno. Dla mnie i mojego męża chorwacja kojarzy się z najpiękniejszymi
        wakacjami.
        • Gość: Paula Re: do If IP: *.kielce.com.pl 31.07.03, 15:27
          If, dziekuje bardzo za info. Chyba tak wlasnie zrobie, pojade w ciemno :)
          Pozdr
          P.
        • Gość: szon Re: Prosba goraca o pomoc jeszcze raz IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 15:40
          zobacz ceny na www.croatia.republika.pl. W sezonie wychodzi max. 15 euro za
          osobę w apartamencie nad samym morzem. Miłych wakacji.
    • Gość: art Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 20:16
      Najlepiej jechac do miejscowosci Rovinij na Istrii. Bylem prawie wszedzie ale
      tam jest SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • roka3 Re: Do jakiego miasta na Chorwacji jechac? 03.08.03, 23:26
        Też jestem zdania że jechać w ciemno byliśmy 2 lata temu w 4 osoby prawie każda
        noc gdzie indziej, mieliśmy namioty, ale korzystaliśmy z nicch tylko raz, bo
        wypadało skoro tyle przejechały. Polecam zdecydowanie południe Chorwacji,
        piękne nieduże miasteczko to Cavtat 10 km za Dubrownikiem, Albo Riwierą
        Makarska, najwyższe góry i najwięcej polm. Wwiedzić koniecznie trzeba Jeziora
        Plitvickie. Miłego wypoczynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka