Dodaj do ulubionych

Plitvickie Jeziora - Pilne

IP: *.dialup.telenergo.pl 31.07.03, 20:50
W niedzielę jadę do Chorwacji i w związku z lekką zmiana planów potrzebuję
pilnie paru informacji:
1. Czy koś zna jakiś kemping koło rezerwatu
2.Ile czasu trwa zwiedzanie z przewodnikiem i w jakim języku - interesuje
mnie polski albo angielski
3.Gdzie iść żeby uczestniczyć w wycieczce z przewodnikiem
Dzięki z a info, bo opuszczam Polskę w niedzielę o 4.30
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: Kir Re: Plitvickie Jeziora - Pilne IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 21:08
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> W niedzielę jadę do Chorwacji i w związku z lekką zmiana planów potrzebuję
      > pilnie paru informacji:
      > 1. Czy koś zna jakiś kemping koło rezerwatu

Koło rezerwatu, za miejscowością Plitvice jest kamping Korana. Duży nie trzeba
      nic rezerwować, dość drogi - 2 osoby + namio + samochów ok 250kun/dobę
      Jest jeszcze drugi, mały przy motelu. Nic o nim nie wiem bo nie korzystałem.
      Aby zwiedzać jeziora trzeba i tak do wejścia podjechać samochodem - to kilka
      kilometrów.

> 2.Ile czasu trwa zwiedzanie z przewodnikiem i w jakim języku - interesuje
      > mnie polski albo angielski

Nie widziałem przewodników. Niby po co? Wszytskie ściezki oznaczone, paln na
      biletach. przecież do oglądania wodospadów i wody przewodnika raczej nie trzeba.
      A najlepiej kupić sobie dobry przewodnik w kraju
      Samo zwiedzanie trwa zależnie od wybranej trasy i srodka lokomocji (statek lub
      kolejka) minimum 4 godziny, my zwiedzaliśmy 8 a i jeszcze możńa było znaleźć
      parę odnóg tras do zwiedzania.

> 3.Gdzie iść żeby uczestniczyć w wycieczce z przewodnikiem

Wszystkiego można się dowiedzieć przy wejściach i kasach. `Kieruj się na wielki
      kłębiący tłum przy drodze to trafisz.
      • Gość: Marcin Re: Plitvickie Jeziora - Pilne IP: 217.8.163.* 01.08.03, 09:11
        Dzięki za informacje. na pewno przydadzą sie na urlopie.
        Marcin
        • Gość: gosik23 Re: Plitvickie Jeziora - Pilne IP: *.nowosci.com.pl 01.08.03, 11:55
          cześć, ja dwa tydodnie temu wróciłam z Chorwacji. również zwiedzalam Plitvickie
          Jeziora. zgadzam się z poprzednikem nie potrzeba przewodnika wszystko jest
          oznaczone. W informacji panienki rozmawiaja po niemiecku, angielsku, równiez
          mozna dogadac sie po polsku. Zalezy jaka wybierzesz trase jest mała która trwa
          3-4 godzina i duza 5-6 godzin. Jest pieknie naprawde warto.
          Ja spałam w pokojach prywatnmych, ale kemping jest równiez niedaleko rezerwatu
      • Gość: Kir pomyłka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 14:27
        Sorry pomyłka za kemping zapłaciliśmy dokładnie 258kun za 2 noce.
    • jita Re: Plitvickie Jeziora - Pilne 01.08.03, 11:56
      Cześć,

wobec dość dużych cen na kempingu możesz rozważyć nocleg w kwaterach
      prywatnych - w czerwcu br płaciliśmy 200 kun za pokój dwuosobowy z łazienką
      przy samym wejściu do parku. W pobliskich miejscowościach może być taniej.

W parku narodowym spotkaliśmy dwójkę Japończyków z prywatnym anglojęzycznym
      (łamanym) przewodnikiem - ale wydaje mi się, że objeżdżał z nimi cały kraj.

Niemniej jednak trasy dla grup są - z tym, że są one krótsze (do 4 godzin) niż
      trasy indywidualne.

Pozdrawiam,
      Justyna
      • Gość: Marcin Re: Plitvickie Jeziora - Pilne IP: 217.8.163.* 01.08.03, 14:02
        Jeszcze raz dzieki.
        Napiszę jak przyjadę.
        Marcin
        • Gość: sebek Re: Plitvickie Jeziora - Pilne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 18:23
          Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Jeszcze raz dzieki.
          > Napiszę jak przyjadę.
          > Marcin
          Kamping W Rakovicy. 15 km. od Plitvic. Taniej niż w Koranie. Warto!!!
      • Gość: mario73 Re: Plitvickie Jeziora - Pilne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 15:29
        Może został wam jakiś namiar na tą kwaterę. Potrzebuje ponieważ zamieżamy
        zatrzymać sie na Plitvickich 2 dni po drodze na BRAĆ. Nie będziemy mieć
        namiotów i czasu na szukanie kwater. W ogóle czy można liczyć na jakąś kwaterę
        w plitvicach tak na 100%. Chodzi o to czy jest tak jak np w Zakopanym, że przy
        drodze stoją naganiacze? Z gory dziękuje za informacje (mario73@poczta.fm)
        Polecam park KRKA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka