Dodaj do ulubionych

Pag - Wasze opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 22:10
Jade do Chorwacji i myślę między innymi o wyspie Pag. Co o tej wyspie
sądzicie. Nara
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Pag - Wasze opinie IP: *.net.hinet.hr 01.08.03, 10:52
      Wyspa pag jest bardzo egzotyczna w porowaniu do innych chorwackich wysp, albo
      ja sie pokocha na cale zycie, albo znienawidzi. z polnocnej strony ksiezycowy
      pejzaz- bardzo podobny do izraelskiej pustyni, za to utokliwe miasteczko Pag
      ktore sie znajduje w oslonietej od wiatru zatoce, otoczone ladnymi dzikimi
      plazami.Po drugiej sztonie wyspy, zielona Novalja( plaze skaliste), i mile
      zatoczki Mandre, Simuni, Potocnica. Tovarnele.
      Napewno warto tu przyjechac, jest dobra baza na wycieczki - wszedzie blisko ,
      pozdrawiam z pagu, Beata Buksa
      cykada@net.hr
      00385 98 836 164
      • Gość: Daga Re: Pag - Wasze opinie IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 02.08.03, 16:34
        Hej !!!
        Właśnie wróciłam z rodziną z wyspy Pag, z miasteczka Pag. Przyznam, że wyspa
        dziwna, ale nie w negatywnym sensie. Po prostu dla osoby, która pierwszy raz
        była w Chorwacji widok (jadąc z promu) był szokiem. Zero jakiejkolwiek zieleni.
        Dopiero parę km dalej zaczyna się trochę wyspa zielenić. Jeżeli chodzi o samo
        miasteczko Pag - przepiękne. I warto zobaczyć. Jeżeli będziesz nocować w
        okolicach plaży ma to swoje plusy i minusy. Plusy: z upalnej plaży jesteś
        bardzo szybko w domu i nie dobija Cię słońce. Minus: w nocy jest bardzo głośno
        (na plaży mlodzi ludzie użądzają sobie imprezy). Jeżeli jedziesz autem to weź z
        Polski do jedzenie wszystko co się da, ponieważ jest tam bardzo drogo. Tak jak
        wszędzie zdzierają z turystów jak mogą. My wzielismy naprawdę dużo rzeczy i nie
        żałowaliśmy.
        Generalnie polecam Pag. Ale trasą od Rijeki (przez wybrzeże) na Pag, ponieważ
        krajobrazy zatykają dech w piersiach.
        Gorąco pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka