Gość: Fuks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 22:10 Jade do Chorwacji i myślę między innymi o wyspie Pag. Co o tej wyspie sądzicie. Nara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: Pag - Wasze opinie IP: *.net.hinet.hr 01.08.03, 10:52 Wyspa pag jest bardzo egzotyczna w porowaniu do innych chorwackich wysp, albo ja sie pokocha na cale zycie, albo znienawidzi. z polnocnej strony ksiezycowy pejzaz- bardzo podobny do izraelskiej pustyni, za to utokliwe miasteczko Pag ktore sie znajduje w oslonietej od wiatru zatoce, otoczone ladnymi dzikimi plazami.Po drugiej sztonie wyspy, zielona Novalja( plaze skaliste), i mile zatoczki Mandre, Simuni, Potocnica. Tovarnele. Napewno warto tu przyjechac, jest dobra baza na wycieczki - wszedzie blisko , pozdrawiam z pagu, Beata Buksa cykada@net.hr 00385 98 836 164 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Pag - Wasze opinie IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 02.08.03, 16:34 Hej !!! Właśnie wróciłam z rodziną z wyspy Pag, z miasteczka Pag. Przyznam, że wyspa dziwna, ale nie w negatywnym sensie. Po prostu dla osoby, która pierwszy raz była w Chorwacji widok (jadąc z promu) był szokiem. Zero jakiejkolwiek zieleni. Dopiero parę km dalej zaczyna się trochę wyspa zielenić. Jeżeli chodzi o samo miasteczko Pag - przepiękne. I warto zobaczyć. Jeżeli będziesz nocować w okolicach plaży ma to swoje plusy i minusy. Plusy: z upalnej plaży jesteś bardzo szybko w domu i nie dobija Cię słońce. Minus: w nocy jest bardzo głośno (na plaży mlodzi ludzie użądzają sobie imprezy). Jeżeli jedziesz autem to weź z Polski do jedzenie wszystko co się da, ponieważ jest tam bardzo drogo. Tak jak wszędzie zdzierają z turystów jak mogą. My wzielismy naprawdę dużo rzeczy i nie żałowaliśmy. Generalnie polecam Pag. Ale trasą od Rijeki (przez wybrzeże) na Pag, ponieważ krajobrazy zatykają dech w piersiach. Gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś