Gość: Andrzej IP: *.interklub.pl 17.04.08, 09:41 Chcę jechać do chorwacji, myśle o wyspie Pag między 14a21.06 (pierwszy raz do chorwacji). I mam pytanie do znawców tematu rezerwować nocleg przed wyjazdem czy poszukać na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: proszę o radę IP: *.streamcn.pl 17.04.08, 10:34 W mojej opinii wybrać Dalmację a nie Pag i w tym terminie jechać bez rezerwacji , wybrać na miejscu co odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:21 Popieram przedmówcę : 1. Pag nie jest najlepszym miejscem na pierwszy urlop w Chorwacji - wyspa bardzo skalista, mało roślinności. Lepiej poszukać innych dalmatyńskich miejsc. 2. W tym terminie spokojnie można jechać w ciemno - kwater będzie bez liku i ceny o połowę niższe niż w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: proszę o radę IP: *.interklub.pl 17.04.08, 12:48 Dzięki za porady. Moja żonka sie troszke boi że bdzie musiała pierwszą noc spać w samochodzie:). Lubi mieć kobitka wszystko poukładane i zaplanowane w przeciwieństwie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: proszę o radę IP: *.streamcn.pl 17.04.08, 12:52 Nie piszesz gdzie stertujecie , ale warto zaplanować nocleg i zwiedzanie Plitvickie Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: proszę o radę 17.04.08, 12:59 Jeżeli wybrałes wyspę Pag to proponuję Novalije , Pag, Simuni.W Novaliji jest stosunkowo duza żwirkowa plaza -tuz obok kampingu.Niedaleko Novaliji / 3-5 km/ na pieknej plaży zanajduje sie najbardziej trendy chorwacka dyskoteka - Zrcie. pAG TO STOLICA WYSPY TAKI SeNNE MIASTECZKO Z MAŁYMI ŻWIRKOWAYMI PLAZAMI .Ogólnie polecam Pag. Każda miejscowosc to dobra baza wypadowa do np. Zadaru - przejazd prze piękny most - ok. 70km. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: proszę o radę IP: *.interklub.pl 17.04.08, 13:11 dzięki, nie musi to wcale być Psg (jedna z możliwości), z tego co zdołałem się zorientować to całkie nieźle jest między Zadarem a Splitem ( taki wybór że ciężko się zdecydować gdzie zakotwiczyć), a i dobre miejsce wypadowe do zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: proszę o radę IP: *.streamcn.pl 17.04.08, 13:27 Im dalej na południe tym piękniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir plaże na pagu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:25 Navalija - plaże średnie, ta przy kempingu człowiek na człowieku, moze w czerwcu jeszcze nie będzie źle, sama Novalija nieciekawa i plastikowa. Pag - ok ale za miastem miejska plaza z zapaszkami z salin fe, za to ładne widoki Simuni - śliczne miejsce tyle ze najdrośze na Pagu Fajna jest stara Novalija, spokojnie i z atmosferą. Ale na ładne plaze i tak trzeba sobie pojechać kawałek samochodem Odpowiedz Link Zgłoś