Dodaj do ulubionych

na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki??

11.04.09, 13:59
Na jedzenie na zwiedzanie i inne bzdety wakacyjne???
Proszę o radę. czy brać złotówki kuny czy euro??
a może wymieniać na miejscu??
Obserwuj wątek
    • Gość: xp Re: na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 21:22
      Od 5000pln w górę tak 3000Euro powinno starczyć. Jak bardzo liczysz
      się z kasą to zostań w domu będzie najtaniej, choć koszty pobytu w
      domu też są od ?? za 10 dni. Można iść na piechotę, spać na plaży i
      zbierać po innych resztki. Można też ***** spać i jeść kawior z
      szampanem, a przyjechać wynajętą limuzyną. Ta kwota na początku info
      jest OK.
    • piotr.68 Re: na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki?? 12.04.09, 08:01
      Witam. Świetna wypowiedź powyżej - jakiś bystrzacha. Ale faktycznie to zadałeś
      zbyt ogólne pytanie. Nie napisałeś w jaki region Chorwacji jedziesz i jaką formę
      turystyki uprawiasz. Ceny w sklepach niewiele wyższe niż w Polsce. Jedzenie w
      restauracjach zdecydowanie droższe. Jeżeli będziecie sami przygotowywali posiłki
      z produktów zakupionych na miejscu plus dużo zwiedzania i plażowanie bez
      specjalnych atrakcji to 400€ powinno wystarczyć na 10 dni bez mieszkania i
      dojazdu. Jeżeli będziecie jadali w restauracjach (obiad to ok 40-50€),
      korzystali z atrakcji typu skutery wodne fishpicnicki rejsy wycieczkowe i inne
      koszty mogą wynosić 1000€ i więcej. Górną granicę raczej trudno określić.
      Kun nie zabieraj. W Polsce są stosunkowo drogie. Najlepiej zabrać euro lub
      złotówki obie waluty można wymienić po sensownym kursie. Gdzie się da płać kartą
      płatniczą.
      • hepik1 Re: na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki?? 12.04.09, 08:39
        piotr.68 napisał:

<Gdzie się da płać kartą
        > płatniczą.

A ja bym zalecał pewna dozę ostrożności ;)
        czyli najpierw sprawdzić w swoim banku jak w tym roku to będzie wyglądać.
        Banki na gwałt szukają każdego grosza i różne sztuczki stosują.
        • hepik1 Re: na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki?? 12.04.09, 09:07
          Ceny na dzisiaj
          www.hnb.hr/tecajn/etecajn.htm?tsfsg=3ff6d512c496f21be7d4ecd020ce9c1e
          www.kantoreuropa.nazwa.pl/
          W CRO kuna kosztuje 58 gr ,w Katowicach 70 gr.
          Decyzja należy do ciebie ,tylko po co przepłacać ,jeśli jest różnica;)
          --
      • gazetaforum Re: na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki?? 13.04.09, 09:40
        zależy mi głównie na zobaczeniu czegoś. nie zamierzam chodzić na posiłki do
        restauracji.
        no i jakieś atrakcje dla dziecka.
    • gazetaforum Re: na 10 dni 2 dorosłe i 1 dziecko ile gotówki?? 20.04.09, 12:23
      miejscowosc Vodice
      • Gość: Kir Vodice? IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.04.09, 13:50
        Nie było gorszego miejsca?
        • Gość: tom Re: Vodice? IP: *.stella.net.pl 20.04.09, 17:04
          co wy z tymi Vodicami? Epidemia, czy jak? Przecież, a dla kogoś z dzieckiem
          szczególnie, to masakra jakaś!
          • gazetaforum Re: Vodice? 20.04.09, 20:37
            dlaczego złe miejsce?????
            :(
            • Gość: tom Re: Vodice? IP: *.stella.net.pl 21.04.09, 09:54
              nie mówię, że złe, bo zaraz odezwie się klan tych, co w innych wątkach
              wychwalają Vodice pod niebiosa. Vodice to mniejsza kopia takiego kombinatu
              turystycznego jak Makarska. Mnie drażni na przykład brak dalmatyńskiego
              klimatu, drażnią rozklejone po całym wybrzeżu plakaty z reklamami agencji
              towarzyskich w Vodicach, jak też najwieksza na tym odcinku wybrzeża dyskoteka
              ściągająca w to miejsce mniej lub bardziej szemrane towarzystwo. Znam tę część
              wybrzeża dość dobrze i wskażę z marszu pięć miejscowości w odległości 50-100 km,
              które biją Vodice na głowę. Ale - powtarzam - kwestią gustu i preferencji jest
              to, co się uważa za zaletę, a co za wadę. Dla mnie wadami Vodic jest to, co dla
              innych może być zaletą, i na odwrót. Poza tym - w samych Vodicach nie masz nic
              do zwiedzania, jeśli już także o tym mówimy. W każdym razie - choć w tym
              miasteczku byłem, w życiu nie wybrałbym go na miejsce spędzenia urlopu. Inni -
              jak czytasz inne wątki - nie wyobrażają sobie urlopu poza Vodicami. A Ty bądź
              mądra i wybieraj sama ;-))
              • Gość: ston Re: Vodice? IP: 81.210.21.* 23.04.09, 23:04
                Przychylam się do oceny tom'a.
                Byłem w Vodice kilka godzin i to miejsce mnie rozczarowało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka