IP: 94.229.83.* 06.07.09, 21:20
Jaka to mijscowość,jak są tam ceny bo czytając o Budvie troche się
przeraziłem.Jaka plaża czy jest tam jakiś kawałek dla naturystów .`
Obserwuj wątek
    • Gość: Kir Re: Ulcinj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:04
      Proponuję uzyć narzędzia "szukaj", było wielokrotnie opisywane.

To dość duże miasto jak na Mn. I zupełnie Albańskie - większość mieszkańców to
      Albańczycy. Ma to swoje dobre i złe strony. Dobre są takie że to egzotyka i że
      mają dobre piekarnie i że jest znacznie taniej niż w Budwie (ceny praktycznie
      przez 2, a nawet 2.5)

Samo miasto jest Albańskie czyli tureckie - wąskie ulice, pył hałas. W środku
      miasta jest tzw mała plaza - człowiek na człowieku i syf totalny. W stronę Budwy
      są zatoczki, mniejsze bez nazw i większe Valdamos, Stary Ulcinij ale bez
      samochodu cięzko tam dotrzeć

Jest stara twierdza co prawda jest to rekonstrukcja ale coś starego jest. Nie
      dajcie się nabrać - jak ktoś tam słyszy że z Polski to miejscowi naganiają do
      jednej knajpy gdzie właścicielem jest maż Polki, po czym na wejściu serwują
      miejscowe przysmaki za dość sporą sumę, chyba 30 euro co nie ma nic wspólnego z
      cenami rynkowymi

W stronę Albani jest tzw Wielka Plaża na którą w określonych godzinach jest
      cięzki korek na co najmniej godzinę stania w każdą stronę. Można zabrać ze sobą
      rowery i ominąć korek na rowerze. Wielka plaz ama kilkanaście km, jest
      piaszczysta i podzielona na kawałki - czym bliżej Ulcinja tym bardziej
      zorganizowane, co nie zawsze oznacza że jest czysto. Gdzieś 10km za miastem robi
      się nieco dziko i nikt nie sprząta plazy
      Niektórzy piszą ze na przy drodze wzdłuż Wielkiej Plaży na drzewach zamiast
      liści wisza śmieci i worki foliowe - aż tak źle tam nie jest, okolice Ulcinij są
      jedne z brudniejszych w Mn ale bez przesady aż tak źle to nie jest

Co do naturyzmu: W pobliżu miasta jest oficjalny ośrodek na końcu wielkiej Plaży
      na wyspie Ada Bojana. Tam jest oficjalna plaza naturystyczna plus kemping [teraz
      pół na pół naturystyczny] plus knajpka. W innych miejscach - jak znajdziecie
      pustą zatoczkę (ale będzie o to bardzo trudno), raczej nikt wam nie zwróci uwagi

Dość blisko jest nad jezioro Szkoderskie [tu są jedne z najpiękniejszych widoków
      w Europie] i jezioro Svac

www.ulqini.de/Foto/LIMANI%20DHE%20ULQINI.jpg
      www.ulqini.de/

• Gość: Rudolf Re: Ulcinj IP: 195.26.77.* 07.07.09, 09:18
      Jest tam taka plaża idąc w stronę wyspy Ada Bojana wzdłuż wybrzeża.

• Gość: ALa Re: Ulcinj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 22:03
        Nie polecam plaży w Ulcinie, w mieście ciasno, a za miastem na plaży wprawdzie
        piasek, ale czarny, nieprzyjemny. Dużo lepsze są jednak plaże kamieniste. Ulczin
        zrobił na mnie nieprzyjemne wrażenie: brudno, zabytek niby stary ale odnawiany i
        bez klimatu, mnóstwo Albańczyków, którzy nie są tak mili jak Czarnogórcy.Przed
        Ulcinem bardzo tanie kwatery, nie wiem jakie tam są plaże. Ja mieszkałam w
        miejscowości Św. Stefan, przecudne miejsce, można tam trafić na spokojną cichą
        plażę.Polecam zwiedzanie wyspy, wieczorem można pojechać autobusem do Budvy.
        Czarnogóra jest przepiękna, trzeba koniecznie wyruszyć, pozwiedzać. Koniecznie:
        Kotor, monastyr Ostrog (niesamowite miejsce),miejscowość Bar i wiele innych,
        przewodnik obowiązkowy i nie ma czasu na nudę.
    • Gość: Maria Re: Ulcinj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:36
      Ada Bojana - wyspa w calosci dla naturystow, polozona 13km na Ulcinj.
      W samym Ulcoinj kilka plaz wydzielonych, ale na wyspie jest bomba
      • zlotajagoda Re: Ulcinj 04.08.09, 20:46
        Za wjazd na teren ośrodka dla naturystów (czyli de facto na wyspę) pobierana
        jest opłata od osoby plus za samochód.
    • hipolit4 Re: Ulcinj do Niny 04.08.09, 21:49
      Miałam przyjemność mail'owania z Panem z tegoż forum , który właśnie wrócił z
      Ulcinj i zapewniał że nie "taki diabeł -Ulcinj- straszny jak go tu opisują " :)
      jedyny fakt , który potwierdza to , to że mała plaża jest rzeczywiście bardzo
      zatłoczona , miasto ogólnie Mu się podobało , każdy znajdzie dla siebie w miarę
      możliwości finansowych jak i upodobań kulinarnych lokal , żeby coś zjeść ,
      napić się czy pobawić .
      Nam nie pozostaje nic innego jak być dobrej myśli i sprawdzić naocznie tą jak i
      inne opinie o tym mieście .
      ja osobiście jedyne czego żałuję to że toples nie jest tam tak powszedni ( z
      tutejszych opinii ) jak w Bułgarii.
      pozdrawiam serdecznie :)
      Ja już odliczam godziny do odlotu ...
      a potem to już tylko .... morza szum , ptaków śpiew .....:)
      • mmllmm Re: Ulcinj do Niny 03.10.09, 17:47
        Z plaży miejskiej która jest w ccentrum Ulcinj-a od razu zrezygnowałem. Zaraz za miastem Idąc na południe czyli w strone Albanii zaczynają sie bardziej dzikie tereny, jest dużo czysciej i swobodniej. Jajkies pól km od centrum jest tzw żeńska plaża , podobno jest tam źródło z wodą która ma dobroczynny wpływ na kobiece schorzenia. Wg mnie to poprostu plaża dla nudystów gdzie nie ma mężczyzn, tylko kobiety. Troche dalej jest mała plaża dla nudystów a póżniej zaczynają sie dzikie zatoczki gdzie generalnie kobiety opalają sie toples. Te zatoczki są bardzo malownicze ale w wiekszej czesci skaliste. Skały są porowate, i w miejscach gdzie rzadko ktoś chodzi mogą być bardzo ostre. Dużą ich zaletą jest to że nie nagrzewają się moćno od słońca. W każdym razie warto wybrać się kilometr lub 2 za miasto żeby mieć spokojną , czystą plaże z ładnym widokiem
        • Gość: CHenryczek Re: Ulcinj do mmiimm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 12:24
          ....mógłbyś podać namiary na lokum...dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka