Dodaj do ulubionych

Czy Chorwaci lubią Polaków?

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.12.03, 20:41
Pozwoliłem sobie powklejać wypowiedzi pewnego "Ustaszy" z innego forum.

"Gość: USTASA 13.08.2003 19:18 odpowiedz na list
a ja jesam Hrvat z Prijedoru.Nienawidzę Serbów i DZIWIĘ SIĘ POLAKOM którzy
się litują nad tym bydłem i podludźmi.Na pohybel im.ZA DOM SPREMNI.serbia do
gazu."

"Gość: USTASA 25.08.2003 21:54
te polaczka ciągnij druta erbowi bez s"

"Gość: ustasa(powstaniec) 27.08.2003 18:57 odpowiedz na list
jak to kurwa nie ma lepszych i gorszych narodów?Te lepsze to Chorwaci Niemcy
Austriacy a te gorsze to serbowie polacy muzułmanie i żydzi.Jesteś głupią
dziwką i tyle.A pozatem ja wszędzie jestem u siebie nawet w Poljsce.Zresztą o
jakiej Serbii my mówimy?Serbowie byli kiedyś Chorwatami tyle że przeszli na
prawosławie."

W latach II wojny światowej z rąk chorwackich ustaszy zginęło 800 tysięcy
serbskich cywili, w tym kobiet i dzieci, a metody mordowania prezentowane
pokazowo niemieckim SS-manom wprawiały ich w osłupienie. Uczeń przewyższył
mistrza.

Ja tam, jeśli wybiorę się w przyszłym roku nad Adriatyk, dam zarobić Braciom
Słowianom w Serbii i Czarnogórze. Podobno tam dużo mniej pijanych szwabów
wydzierających się jak dzicz.

Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Czy Chorwaci lubią Polaków? IP: *.csc.com.pl 30.12.03, 16:26
      Czy ty już naprawdę nie masz innego zajęcia tylko piszesz takie bzdury. to nie
      to forum. idż sie leczyć albo sie zwż.tzn. powies sie.czubie
      jeden.matole,pedale.
    • chaladia Wyjatki potwierdzają regułę... 30.12.03, 21:39
      Idź sobie w Warszawie do księgarni w podziemiach Kościoła Wszystkich Świętch, a
      zobaczysz wydawnictwa, po lekturze których uznasz Polaków za naród faszystów i
      antysemitów.

Idź na Kolską, a uznasz Polaków za naród alkoholików...

Idź na mecz Legii Warszawa, a dowiesz się, że w Polsce mieszka tylko i
      wyłącznie agresywna żulia.

itd. itp.
    • Gość: chorwat Re: Czy Chorwaci lubią Polaków? IP: *.net.htnet.hr 13.04.04, 12:02
      Chorwaci lubio Polakow.A sto se tebe tice smece ti nisi Hrvat nego smrdljivi
      bosanac.
      • Gość: Ewa Re: Czy Chorwaci lubią Polaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 21:50
        Byłam 2 razy w Chorwacji, Chorwaci byli bardzo mili i uprzejmi w stosunku do nas, nie odniosłam wrażenia żeby traktowali nas gorzej niż niemców czy włochów.
        Uważam że Chorwaci to sympatyczny naród, spędziłam tam super wakacje i mam miłe wspomnienia.
    • Gość: niezawodny Re: Czy Chorwaci lubią Polaków? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 22:35
      Od razu widać że ten post to kiepska prowokacja a jej autor nigdy nie był w
      Chorwacji. Bo jakby był to by wiedział że Chorwaci dażą Polaków bardzo dużym
      sentymentem.
      Poza tym w Prijedorze mieszkali Serbowie i Bośniacy-Muzułmanie ale nie Chorwaci
      więc od razu widać tu prowokację. A nawet gdyby napisał tak jakiś Chorwat to
      czy na podstawie jednej wypowiedzi można oceniać cały naród? Rozumiem że jak
      autor tej prowokacji spotka kiedyś np. Eskimosa i będzie on pijany to będzie
      dla niego znaczyć że wszyscy Eskimosi są pijani... Winszuję inteligencji.

P.S.
      Jedź koniecznie do Serbii i Czarnogóry to jest szansa że się nie spotkamy,
      czego sobie serdecznie życzę!
      • vilen Re: Czy Chorwaci lubią Polaków? 21.05.04, 14:34
        Myślę że tak :)

Jeśli nawet piętnują jakieś nasze wady w rozmowie to raczej żartem. Mój
        gospodarz w zeszłym roku pijąc z nami - biokovskie sucho vino :) rzucił taki
        tekst "poliaki dobri ludi ale pijo jak madziari" wzięło się to z faktu że
        chorwaci w ciągu dnia jak piją winko to często z wodą a my przyzwyczajeni do
        bułgarskich raczej kiepskawych trunków zapijaliśmy się z rozkoszą ich
        półwytrawnymi winami bez wody :) pozdrawiam chorwatów, serbów i wszystkich
        innych :) jeśli mam mieć żal to tylko do słoweńców za straszną organizację
        przejść granicznych - 6 godzin w każdą stronę to przegięcie - następnym razem
        pojadę przez węgry.
        • Gość: chesjowisz Re: Czy Chorwaci lubią Polaków? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 18:34
          w każdym narodzie są wypierdki- i u Serbów i u Chorwatów i u Niemców i u Polaków
          i u Angoli i u Amerykanów jak ostatnio pokazują z Iraku.
          Kochajmy się.
          I jak jest słońce w Chorwacji i dobre wino to wszyscy tam się kochamy.
          Pokój wszystkim .Prowokatorom też.Pozdrawiam niezawodny .Już niedługo spotkamy
          się na cro to pogadamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka