Dodaj do ulubionych

polecam okolice dubrovnika

IP: *.52.117.106.cmbr.grid.net 08.08.01, 03:17
jak mam polecic chorwacje, a bylam tam juz 5razy, to polecam okolice
dubrovnika. nie wiem jak jest w hotelach, bo bylam na campingach, ale jest
cudownie. i nie jest drogo, a dubrovnik jest piekny...
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: polecam okolice dubrovnika IP: *.skf.com 08.08.01, 08:11
      Czy możesz polecić jakiś miły, w miarę zalesiony camping?

Dzięki,

Magda
    • Gość: krzysiek Re: polecam okolice dubrovnika IP: *.metraco.pl 08.08.01, 11:03
      Przylaczam sie - prosze o jakies namiary na fajne campingi
      • Gość: ja Re: polecam okolice dubrovnika IP: *.mville.edu 08.08.01, 15:16
        oki. wiec jest camping niedaleko dubrovnika, ktory zaczyna sie na R. tyle
        pamietam. camping jest dosyc porzadny, najlepszy ze wszystkich w okolicy.
        lazienki sa czyste, duzo miejsca i jak ja bylam ostatnio to duzo drzew, tylko
        chyba lisciastych. jak chodzi o dobrze zalesiony polecam PRIMOSTEN w okolicach
        makarskiej. odnosnie tamtego campingu. plaza jest kamienista i niezbyt duza,
        ale jest fajnie, mozna znalezc miejsce. zeby dojsc na plaze trzeba zejsc po
        schodach, dosyc stromych i dosyc ich duzo, jedyny minus campingu. prad mozna
        podlaczyc nie ma zadnego problemu z tym. jest fajnie polceam. ceny sa srednie.
        nie za drogie. jak chcecie wiedziec wiecej polecam przewodnik pascala, dostepny
        w ksiegarniech. nie jest drogi. taki pomaranczowy. zawiera duzo istotnych i
        wartosciowych info. zycze milego urlopu. jeszcze jakies pytania, chetnie
        odpowiem. pozdroo
        • Gość: aaa Re: polecam okolice dubrovnika IP: *.bbnplanet.com 09.08.01, 12:19
          Polecam camping KATE w miejscowosci MLINI (ok. 6 km na południe od Dubrovnika).
          Został otwarty dopiero w tym roku. Toalety nowiutkie, czyste i ładne. Można
          więc z łatwością znaleźć miejsce pod drzewkiem.
          Młodzi i sympatyczni właściciele mówią też po angielsku ale bez problemu
          dogadasz się po polsku.
          W recepcji jest dostępna dla wszystkich lodówka, co w tak gorącym klimacie jest
          bardzo na miejscu. Camping ma 3 gwiazdki.
          A cena za namiot, samochód i 2 osoby wyniosła razem z podatkiem turystycznym
          104 kuny, czyli jakies 50 zł za dobę.
          Widziałem jeszcze jeden po drodze do Mlini - nazywał się Srebreno czy jakoś
          tak. Też sympatyczny, ale bardziej zatłoczony i toalety zdecydowanie gorsze
          chociaż czyste. No ale chyba był tańszy.

pozdrawiam
          • Gość: gobo Re: polecam okolice dubrovnika IP: 212.244.59.* 10.08.01, 11:06
            W Srebrenie(Kupari)są dwa Campingi Matkowica i Porto. Obok jest ładna plaża z
            płytką wodą i piaszczystym dnem - dla dzieci super.
            • Gość: hck Re: polecam okolice dubrovnika IP: 10.129.1.* 05.09.01, 11:02
              Bylem na Campingu PORTO W Srebrenie. Raczej polecam choc w tym czasie gdy tam
              mieszkalem nie bylo cieplej wody... Zalety:
              - autobusy Dubrovnik-Srebreno kursujace do pozna (przydaja sie:)
              - jest kawalek wejscia do wody gdzie jest normalny piasek, woda nie robi sie od
              razu gleboka
              Ceny: wraz z oplatami klimatycznymi i z namiotem to wyszlo nas 44kn/os (nie
              wiem jak za samochod bo podrozowalismy autobusami, promami i kolejami)
          • Gość: Przemek Re: polecam okolice dubrovnika - kemping w Mlini IP: *.*.*.* 04.09.01, 18:19
            Potwierdzam - kemping "Kate" w Mlini to rewelacja. Nigdy w życiu nie byłem na
            tak czystym kempingu. Może wydawać się opuszczony (więc wygląda, że nikt nie
            chce tu nocować) ale to tylko dlatego, że jest całkiem nowy i mało osób o nim
            wie. Wystarczy spojrzeć na łazienki (2 domki) aby przekonać się o jakości. Z
            kempigu jest romantyczne zejście na plażę (ok. 100m) a po drugiej stronie drogi
            jest fajna pizzeria (jedna pizza spokojnie wystarczy na 2 osoby - cena ok. 16
            zł). Byliśmy zachwyceni warunkami na kempingu wiec zostaliśmy 6 nocy. Po
            wyjeździe przeklinaliśmy każdy następny kemping po drodze. Obsługa jest super
            miła - wystarczy się raz uśmiechnąć mijając recepcję żeby poczuć się jak wśród
            przyjaciół. Wiele razy wpadaliśmy do nich wieczorami na pogawędki przy lokalnym
            winie i piwie. Kemping jest prywatny i prowadzony przez rodzeństwo, które
            studiowało, a potem pracowało w sumie jakieś 15 lat w Stanach. Jednak rzucili
            tamto życie i wrócili na swoje rozkręcając biznes na ziemi po dziadku.
            Napisałem tyle dobrego o kempingu, że wydaje się, iż dostaję kasę za reklamę.
            Ale ja po prostu życzę im jak najlepiej i mam nadzieję, że interes zacznie im
            się porządnie kręcić. Byli dla mnie niesamowicie mili.
            Nie wierzę, że może się tam komuś nie spodobać. Pozdrawiam wszystkich.
            Przemek
            • Gość: gosc Re: polecam okolice dubrovnika - kemping w Mlini IP: *.bbnplanet.com 25.09.01, 17:34
              Nic dodać, nic ująć - dokładnie tak! Mlini i camping Kate są bardzo dobre
              (nawet 3 gwiazdki, które ma to za mało!).
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka