Dodaj do ulubionych

Willa Nowa Julianowska - parkowanie

22.11.05, 17:14
TOYOTA Avensis Kombi ; nr rej. GA***** . Co sądzicie o Panu - arogancie
który nie umie, nie potrafi parkować ?
Obserwuj wątek
    • zaspany77 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 22.11.05, 22:21
      ...z tego co zauważyłem to właściciel korzysta z miejsca i nie widzę nic w tym
      dziwnego...Dzine jest natomiast na WNJ przesadne DBANIE by nie parkowano na
      ulicach...Ulice osiedlowe nie służą do pędzenia jak pewnie robią to inni za
      granicą naszego osiedla...Polecam powolne i uważne przemieszczanie sie ulicami
      WNJ i nie zatruwanie życia ani wolnośći do decyzji innym mieszkancom "bo nam
      sie to nie podoba"...Nie życzę sobie by dzwoniła do mnie ochrona o 23ciej z
      pytaniem czy mogę przeparkować auto bo właśnie sie zwolniło na drugim końcu
      osiedla...Ludzie płacimy za Święty Spokój a nie upierdliwych sąsiadów którzy
      dzwonią co pięć minut z nowymi pomysłami " co tu ulepszyć?"
    • olibabka Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 22.11.05, 22:36
      Problem tkwi nie w braku umiejętności w parkowaniu samochodów, tylko w tym, że
      miejsc parkingowych jest po prostu zbyt mało. Przecież ludzie parkują poza
      wyznaczonymi miejscami nie dlatego, że się nudzą i kombinują jak tu utrudnić
      życie innym, tylko dlatego, że zwyczajnie nie mają gdzie.
      Na marsa mają wystrzelić samochód i pójść się zastrzelić z powodu braku
      miejsca, Ty Nadwrażliwy Ignorancie?
      Pozdrawiam, niechętnie zresztą...
    • awielki1 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 12:02
      Popieram.
      Miejsc parkingowych jest zbyt mało ,w związku z tym parkowanie na ulicy jest
      jedyną alternatywą.Należy pamiętać o jednej zasadzie-chodnik to nie ulica!!!
      • exon.valdez Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 13:22
        A może jest zbbyt dużo samochodów ... np. trzy na jeden lokal, może cześć osób
        posiadających miejsca w garażach woli zaparkować pod klatką (bliżej do domu),
        nikt tego nie bierze pod uwagę - a szkoda!!!
        • olibabka Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 16:27
          Za dużo samochodów? No tak, trzy na jeden lokal, to rzeczywiście świństwo.
          Niech natychmiast wszyscy sprzedają nadwyżkowe pojazdy, będzie problem
          parkowania rozwiązany:-)

I zastanów się jeszcze - kto mając miejsce w garażu będzie tracił nerwy na
          szukanie miejsca na zewnątrz? I to zwłaszcza na naszym kochanym osiedlu pełnym
          znudzonych malkontentów, szukających byle pretekstu do zabrania głosu?;-)

• exon.valdez Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 16:50
            pominę twoje uszczypliwości ...
            a zastanawiać się nie muszę bo sam mam 3 sąsiadów któzy mają garaż a parkują w
            pobliżu klatki i tylko tyle ...
            • wustyle Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 17:14
              o tak, zbrodnia zaparkowac przed blokiem
              szczegolnie ze czlowiek chce wypakowac np. zakupy
              w zyciu nie widzialem podobnej bzdury zeby sie czepiac bo ktos stanal pod
              klatka, no chyba ze przeczy to zasadom feng-szui ulicy osiedlowej

wstyd

• exon.valdez Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 24.11.05, 09:41
                Faktycznie nie pomyślałem o tym że wszyscy sąsiedzi robią tak duże zakupy i
                rozładowują je przez całą noc (samochody stoją jak wracam wieczorem i stoją jak
                rano wychodzę). W takim razie zwracam honor wszystkim urażonym i jak mają
                ochotę to niech parkują nawet na klatce będą mieli bliżej i wygodniej ...
                • wustyle Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 24.11.05, 09:48
                  pragne poinformowac, ze odstawiam zakupy do domu a auto do garazu jakby co '-)
    • waldenb Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 17:13
      Więc ów Pan nie zamierza i nie będzie parkować na przeznaczonych do tego
      miejscach gdyż.... nie chce mu się chodzić odległości powiedzmy 20 m (mówię o
      miejscu parkingowym obok bloku). Ignorantem jest gdyż ma to za przeproszeniem w
      d*** i nie interesuje go to że zostawiając samochód utrudnia czasem przejazd,
      kiedy ktoś inny musi na chwilę podjechać i zostawić samochód pod wejściem (nie
      musze tłumaczyć dlaczego). Pan zresztą jak się określił ma mieszkańców głęboko
      i ma takie plecy że mu nikt nie podskoczy (to był cytat). A i zgadzam się z
      pozostałymi że dzwonienie o 10 czy 15 czy 23 jest przesadą. Ja sam zawsze
      parkuję na miejscu a kiedy do mnie dzwonią ochgroniarze że akurat zostawiłem
      samochód na 10 min przy chodniku to....mnie rzuca.
      A i miejsc faktycznie jest mało ale ten szczególny przypadek chłopa z plecami
      mnie akurat rusza, zresztą jak każde bezmyślne zachowanie!
      • olibabka Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 17:53
        ...a skąd wiesz, że ten chłop nie reaguje tak nerwowo dlatego, że może ma już
        dość czepiania sie go?
        Teraz zresztą może już idzie w zaparte, bo się wkurzył:-)

• wnj Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 23.11.05, 18:20
          Jeżeli koleś ma faktycznie taki stosunek do życia, to jest zwykłym łosiem.
          Pamiętam sytuację u mnie w bloku, jak rozpętała się dyskusja czy zamykać drzwi
          w garażu na klucz, czy nie. Zakończyło się tym, że osoby które nie zamykały
          drzwi na klucz, zaczęły je zostawiać otwarte na oścież. Po pewnym czasie (i
          deszczach) drzwi się po prostu wypaczyły.
          Z pewnymi typkami nie warto dyskutować - szkoda zdrowia.

... kilka miesięcy temu czytałem jeden z raportów dotyczących naszego
          społeczeństwa. Okazało się, że blisko 80% mieszkańców naszego kraju nie rozumie
          tego co czyta. A my oczekujemy od łosi konstruktywnego myślenia.

Pozdrowienia, ... dla łosi, innych zwierząt uważających się za lepsze i
          pozostałych 20%
      • sasiad77 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 24.11.05, 16:05
        Proponuję prosty eksperyment: ok. godz.22:00 , 23:00 - czyli w porze , gdzie
        chyba już olbrzymia większość wróciła na osiedle zrobić spacer po osiedlu i
        zobaczyć ile jest wolnych miejsc parkingowych.
        Z Kolega kilkakrotnie zrobilismy taki spacer i ZAWSZE bylo 5-7 wolnych
        miejsc !!!
        Oczywiście brakuje często miejsc w zatoczkach przy wejściach do klatek , ale
        nie brak przy garażach.
        Nastepna sprawa - parkowanie na wysokosci wyjazdu z garaży na ulicy - czekam na
        pierwszą stłuczkę i ciekawy jestem , jakie będą wtedy posty.
        Dalej - jak spadną śniegi i przy odśnieżaniu będzie leżał śnieg przy
        krawężnikach uniemożliwiając parkowanie na ulicy , to nagle wszystkie
        samochody "gdzieś" zaparkują !?
        I kolejna - kupowałem mieszkanie , gdzie obiecywano miejsca parkingowe , pieski
        wyprowadzane na zewnątrz ,porządnie utrzymaną zieleń , bezpieczeństwo i ja
        ŚWIADOMIE zdecydowałem się na to mieszkanie. Mam prawo oczekiwać , że inni
        kupując swoje
        mieszkania w tym miejscu też dokonali ŚWIADOMEGO wyboru , co nakłada pewne
        ograniczenia na "swobody obywatelskie". Tym , którzy nie do końca wiedzą ,
        dokąd sięgają te ograniczenia przekazano Regulamin . Przecież zakup mieszkania
        na tym właśnie osiedlu nie był obowiązkowy i jest wiele osiedli w naszych
        okolicach , gdzie nie tłamsi się "swobody" mieszkańca i może sobie parkować
        auto nawet przy samym wejściu na klatkę.
        A tak naprawdę to parkowanie samochodów to tylko maleńki kawałek większej sprawy
        pokazującej , że nawet w ok. 200 rodzinnej społeczności bardzo ciężko żyć tak ,
        żeby szanować się nawzajem. I to by było na tyle.
      • sch0 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 25.11.05, 12:41
        no niezly kozak z tego pana...myslalem ze to tylko przypadek, ale na drodze
        chyba ma podobne podejscie jak do parkowania.

nie tak dawno jechalem w kierunku piaseczna na puławskiej i wpuściłem go na
        środkowy pas bo stał na pasie do skręcania w geodetów, ale się rozmyślił, a on
        niewiele myśląc dojechał do świateł i skręcił z środkowego w tą właśnie
        ulicę...omijając wszystkich czekających.

chyba mało u nas Avensisów z taką rejestracją...i kierowców z taką pomysłowością.
        • waldenb Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 28.11.05, 14:58
          w moją żonę by wjechał na ul.Wenus jadąc środkiem.... nie chce mi się nic
          więcej dodawać. Ciekaw jestem jak wielkie ma plecy w sprawach urzędowo-
          skarbowych ;-)))
          • mmysiaa Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 28.11.05, 16:53
            Jeżeli to jest GA5xxxx, to widziałem go pod Auchan. Zaparkował na wprost wejścia
            w miejscu, gdzie nie wolno parkować. Ale jemu było tak wygodnie.
            "Nie mamy pańskiego płaszcza..."
            • waldenb Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 29.11.05, 12:50
              "...płaszcza..." - no właśnie to jest kwintesencja!!! Mi odpowiedział że ma w
              dupie co ja o nim myślę i co wszyscy o nim myślą. Oczywiście używając innych
              epitetów pod moim adresem. On ma takie kontakty że nie wiem czy się nie zaPISać
              do jednej partii co to chce zinwigilować takich co to mają kontakty ;-)))

"ja tam będę szybciej niż oni u mnie..."
              TEN SAM FILM
              • janmaj1 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 29.11.05, 13:17
                Ale macie "fajnie" z takimi dupkami.
                Wprowadziłem się do WNJ II, na razie jest OK, liczę że durnota nie przeniesie
                się przez płot.
                A tak swoja drogą czy Straż Miejska nie może być pomocna?
                • martinez28 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 29.11.05, 17:16
                  a może należałoby spuścić Panu powietrze z co najmniej dwóch kół i to kilka
                  razy pod rząd (jeśli nadal będzie parkował nie tam gdzie trzeba). sądzę, że to
                  go należycie otrzeźwi). kazdy dupek zmięknie, jak będzie musiał wzywać taksi
                  lub pomoc tech. aby napompowała mu kólka...
                  • zaspany77 Re: Willa Nowa Julianowska - parkowanie 26.12.05, 14:24
                    > kazdy dupek zmięknie, jak będzie musiał wzywać taksi
                    > lub pomoc tech. aby napompowała mu kólka...
                    ...nie polecam takiego podejścia...Typowa podstawówka jak on mi tak to ja mu
                    gorzej...ciekawe co on panu może zrobić jak sie dowie że to właśnie pan?...może
                    to jakiś psychol?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka