Dodaj do ulubionych

Kandydaci z powiatu - wybory 2007

15.10.07, 10:20
Startuje piętnastu kandydatów mieszkających w gminach powiatu piaseczyńskiego:
www.powiat-piaseczynski.info/informacja-wybory-2007-kandydaci-do-parlamentu-powiat-piaseczynski,612.html
Idźmy na wybory i zmieńmy Polskę oraz nasz region!

Pozdrawiam
Martin
Obserwuj wątek
    • hannah24 Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 15.10.07, 17:48
      Nie wydaje mi się, żeby poseł lokalny mógł coś znaczacego zrobić dla swojej
      okolicy (chyba, że nazywa się Gosiewski). Przecież Piechociński nie ma dużego
      wpływu na to co tu się dzieje, chociaż próbuje. A Pan Szweycer nie wykazał się
      specjalnie jako radny to tym bardziej nie pomoże jako poseł. A może, jak pisze
      Martin,metodą na pozbycie się burmistrza jest głosowanie na niego?
      • aranha Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 15.10.07, 19:14
        O tak! Świetny pomysł. Głosujmy na burmistrza!
        • marcin-borkowski Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 16.10.07, 15:20
          Najważniejsze, żeby mieszkańcy poszli na wybory i oddali głos!
          Trzeba zmienić Polskę :)

Martin
          • hannah24 Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 16.10.07, 17:11
            No tak, tylko wcale nie jest powiedziane, że np. 75 procent głosujących wybierze
            inaczej niż 42 procent, więc możemy mieć powtórkę z rozrywki.
            PS
            Ja oczywiście głosuję (od zawsze)
            • marcin-borkowski Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 16.10.07, 18:28
              Między innymi PiS nie zrobił przed wyborami porządku z O.Rydzykiem, bo przede
              wszystkim wśród słuchaczy jego radiostacji mają swój elektorat.

Mam nadzieję, że młodzi którzy tak narzekają w internecie znajdą w niedzielę
              czas, aby pójść i oddać swój głos...

Martin
      • mic2100 Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 16.10.07, 18:41
        Zaraz-chwila-moment! Piechociński jest obecnie radnym Sejmiku Wojewódzkiego.
        Więc działać lokalnie może, a nawet powinie. A ile z tego wychodzi, no to wiadomo...
        • lomek2 Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 16.10.07, 20:28
          Akurat Piechociński jest jednym z najaktywniejszych jeśli nie najaktywniejszym
          radnym. Echa jego działalności docierają nawet do nas, do Łomianek. Tak więc
          upewnij się że gadasz z sensem, potem pisz.
          • mic2100 Re: Kandydaci z powiatu - wybory 2007 17.10.07, 11:25
            A tak konkretnie?
            • m-kow Mic 18.10.07, 00:10
              Ponieważ pisujesz tu od niedawna ( i nie jest to przytyk ) mogłeś więc się nie
              natknąć. Zapuść search szukając autora "korek222". To jest właśnie Pan Janusz.
              Jest chociażby bezcennym źródłem informacji co dzieje się w "okolicy". Właściwie
              z okolicznych polityków pisuje do nas Pan Marcin Kania. I to wszystko. Pewnie
              wkrótce, jeżeli będziesz się udzielał,Pan Janusz ułowi twój e-mail na forum i
              zaczniesz od czasu do czasu dostawać do skrzynki całkiem ciekawe info "co
              słychać w okolicy".
              • mic2100 Re: Mic 18.10.07, 11:30
                1. Z twórczością internetową pana Piechocińskiego spotkałem się już bardzo dawno
                temu.
                2. Napisałem w tym wątku tylko, że: jest radnym do Sejmiku, a nie Sejmu
                (poprawiłem informację). A na test, że zrobił tak wiele i że w Łomiankach o nim
                słyszeli - poprosiłem o konkrety. Ani nie atakuję, ani nie bluzgam. No
                przepraszam, że zapytałem o konkrety działalności osoby, która prowadzi
                najaktywniejszą kampanię wyborczą. Po prostu już nie będę.
                3. Nie kumam jednego: Józefosław i Julianów mają dramatycznie kiepską
                infrastrukturę i generalnie wszyscy upatrują w tym winy burmistrza Zalewskiego z
                PSL i zdominowanej przez PSL rady gminy. Burmistrz Zalewski kandyduje jako
                "piątka" na liście PSLu do Sejmu. A tu nagle takie uwielbienie dla "jedynki" z
                tej listy. Dla mnie to dziwne.
                • m-kow Re: Mic 18.10.07, 15:16
                  Nie wyrażam uwielbienia, uważam, że Janusz Piechociński jest dla
                  okolicy pożyteczny, choćby przez to, że fatyguje się na forach,
                  naświetla i informuję. Swojej roboty w sejmiku nie uważa więc za
                  przechowalnię przed startem do Sejmu, a większość przeważająca moim
                  zdaniem i radnych do Rad Gmin, i do sejmików podchodzi do
                  swojego "rajcowania" jak do
                  -wspomnianej przechowalni
                  -trampoliny w górę
                  -okazji do upchania znajomych i rodziny po spółkach komunalnych,
                  instytucjach i urzędach zarządzanych lub kontrolowanych przez siebie
                  i znajomych ( i nie dostrzegam tu żadnych różnic między
                  ugrupowaniami w tym użytkowym poodejściu pracy "samorządowca" )
                  Czas pokaże czy jako poseł będzie tak samo zaangażowany jak jako
                  radny.
                  Obaj wymienieni kandydaci to różni ludzie, Z Piechocińskiego PSL
                  pożytek ma, a z burmistrza Zalewskiego moim zdaniem nie bo
                  przynajmniej mnie osobiście kojarzy się z takim oldschool'owym
                  modelem działacza PSL.
                  Julianów i Józefosław nie głosują na p. Zalewskiego, codziennie
                  możesz zobaczyć wokół siebie powody dla których się tak dzieje i on
                  o tym wie. W związku z tym niespecjalnie się fatyguje aby nam
                  dogodzić póki głosy w okręgach rozkładają się tak jak się
                  rozkładają.Ale i julianowski okręg i józefosławski rosną i za kilka
                  lat oni sobie o nas przypomną :)
                  Piechociński swoje głosy zbierze, bo ludzie go kojarzą. Nie jest
                  również spadochroniarzem upchanym z drugiego końca Polski.
                  Pewnie gdyby były JOW'y, moim zdaniem bardzo Polsce potrzebne aby
                  ograniczyć obecne partyjniactwo, też miałby szansę gdyby oczywiście
                  okręg nie obejmował połowy mazowsza :)
                  Wreszcie "piąte" jest całkowicie niebiorące ( na podobnych miejscach
                  wylądowali na innych listach podobni samorządowi "macherzy" pragnący
                  służyć Polsce ), to rzekłbym taki rytuał partyjny. Potem się takiemu
                  mówi " No reszta to już zależy od Ciebie" i ma się go z głowy.
                  A po porażce wszystko wraca do normy...
    • m-kow Ech... 17.10.07, 02:06
      Zagłosowałbym na burmistrza Piaseczna. Gdyby dla kraju zrobił tyle co dla
      Józefosławia... A my mielibyśmy innego burmistrza...
      Poważniej już bawią mnie Ci, którzy rok temu marzyli wyłącznie o tym aby
      poświecić się i działać dla dobra lokalnej społeczności, a teraz poczuli, że to
      samo ( czyli nic ) mogli by zrobić też dla Polski.
      • mirek_weiss Re: Ech... 17.10.07, 09:24
        Zgadzam się w 100 %. Jeżeli niec nie zrobili dla społeczności lokalnej to tym
        bardziej nic nie zrobią dla kraju. Jeżeli w mieście nie daje się rady wybudowac
        chodnika, drogi, kanalizacji, oświetlenia, przejazdów kolejowych to co taki X
        czy Y zrobiłby dla kraju??. Jeżeli znalazł by się w śród tych 460 "posłów" to
        będzie anonimowy i brał tylko kaske.
      • krzyzak-uno Re: Ech... 19.10.07, 03:40
        W ostatnim numerze Panoramy Południa ukazał się wywiad z
        niezatapialnym J.Zalewskim.Na pytanie o miasto i gminę Piaseczno
        przyjazną inwestorom możnz przeczytać odpowiedz kandydata do sejmu
        sugerującą w działaniu jego własny interes.Dość mamy własnego
        interesu p.Zalewskiego w naszym mieście.Nie potrzebujemy też jego
        wątpliwych inicjatyw w parlamencie.Niech najpierw posprząta po sobie
        bałagan inwestycyjny w Piasecznie i okolicach. A najlepiej niech
        szybko odejdzie na zasłużoną emeryturę polityczną zgodnie z
        życzeniami prokuratora i wojewody mazowieckiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka