Dodaj do ulubionych

Zimowy test BJ CM

22.02.12, 11:54
Zakochałam się w City Mini smile
Zmieniłam PP Si na BJ CM, bo chciało mi sie zmiany, ale kupiłam nowy wózek z myśla o wiosennych spacerach smile
Okazało sie jednak,że wózek będzie miał swój test bojowy w górach ... Pakowalismy się na narty do Włoch i w planie było wzięcie Concorda, ale okazało się,że jak maż oświadczył mi , że samochód spakowany i wszystko się zmieściło, to zapomniał o wózku !!!
Nie było szansy na zmieszczenie Concorda, no chyba,że bym sie przepakowała ... więc nie pozostało nic innego jak spakować City Mini, oczywiście zmieścił się, koła osobno, "naleśnik" na wierzch i pojechaliśmy.
Warunki różne, od ostrego słońca, przez wiatr, po zacinający śnieg i błoto - wózek spisał się super. Tadzik spał w nim po 3h na stoku (mieścił się w wózku w kombinezonie i spiworze), buda super chroniła go i przed słońcem i przed wiatrem., a wózek bez problemu jeździł ze mną wyciągiem krzesłkowym smile
Jedyny minusik, wózek jest twardy i na nierównościach telepie, ale mojemu sporemu już synkowi to zdecydowanie nie przeszkadzało, no i ten brak podnóżka, ale do spania wypychałam poduszką i było ok.
Dodam,że kupiłam 4kołowy i (przez isabel) czarny i jestem bardzo zadowolona.
Wózek przeszadł ostry test i spisał się nawet w świeżym sniegu i w błocie.
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:11
      I właśnie dlatego ten wózek jest polecany smile
      Dzięki za opinię...
    • gaga-sie Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:18
      To fajnie,że jesteś zadowolona z mini, ja ciągle uważam go za wózek niezastąpiony, mimo, iż posiada swoje wady. Też mam starsze dziecko i uważam,że dla niego jest super wygodny, a podnóżka nigdy nie wypychałam ( ja rozkładam do pozycji półleżącej podczas spania). Ostatnio poleciłam ten wózek w sklepie jednej mamie, która przyszła szukać parasolki dla 18 mies. dziewczynki. Wcześniej miała maxi cosi, dziecko wyrosło, stereotypowo mama rozglądała się za parasolką, obstawiając maclarena, bo przecież w innych ograniczona jest max.waga obciążeniawink Podpowiedziałam jej trochę modeli do rozważenia ( m.in mini-spodobał jej się! w sklepie stał akurat filolecik-śliczny jest), mój mąż mnie odciągał od niej prawie na siłę, ech, ta słabość do wózków...
    • misiunia22.0 Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:31
      mimo ze cięzej mi sie go podbija tez go lubie i mam juz od ponad roku jedyny wozek co tyle wytrwał na poczatku byłam zachwycona po przesiadce z xa i koiec zimy z 7 miesieczniakiem przejezdziłam potem jak doszło bbo to poszedł w odstawke tzn jako wozek do CH i od czasu do czasu na spacer jak 1 był w praniu albo juz mi sie nudził teraz mam swiofta ale i tak uzywam czasem mini i zostawiam go jako ostatni wozke ze wzgledu na siedzisko kosz bude i mam jakis snetyment mimo ze mi sie jkilka podoba spacerówek (nuna scooner itd.) ciezko mi jakos go sprzedac wiec zostaje do konca;p a podbijanie jest ciezkie zwłaszcz ajak maluch wisi n apałaku ale teraz juz siedzi grzeczniej wiec i lepiej sie z tym zrobiło;p wiec mimo swych minusów jest dla mnie nie zastapianysmile i moj 4 latek nie wyglada w nim głupio jak podsiadze czasem brata;p
      • gaga-sie Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:35
        Z tym podbijaniem chodzi o środek ciężkości, jak jest rozłożone oparcie, to podbija dużo lepiej.
        • misiunia22.0 Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:38
          noo to napewno wtedy to normalnie 1 reka sie da;p ale najgorsze jak dziecko ci uwisnie na tym pałaku masakra;p a moj uwielbiał to robic a teraz mu nawet buda przeszkadza;p ajak sie uwali to z wozka wyjsc nei raz nei chce;p wiec spacer jest dla mnie;p
          • gosia_arma Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:54
            Podbijanie nie jest takie złe porównując do PP smile
            Teraz rozumiem tą miłość do Mini smile i powroty do niego dziewczyn z forum.
    • srebrno-listka Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 12:55
      To ja poprosze o notkę o tym na bloga smile
      • gomilu Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 17:53
        Wracają do Mini to wczoraj buszując po necie odwiedziłam stronę Baby Jogger chyba była to strona macierzysta. I tam pooglądałam sobie GT - jest nawet w wersji podwójnej - chyba się skuszę na wiosnę jak moja starsza będzie dalej taka wózkowa. Jednak na tej stronie nie widziała mini czterokołowego jaki jest u nas tez dostępny? Może wiecie dlaczego?
      • gosia_arma Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 22:02
        Podeślę na meila z fotkami
        • srebrno-listka Re: Zimowy test BJ CM 22.02.12, 22:34
          supersmile
    • evra_only Re: Zimowy test BJ CM 23.02.12, 10:57
      Mam podobne odczucia odnośnie BJCM po wyjeździe w góry, z tym że mam 3 kołowca smile Wózek świetnie sobie radził nawet w dużym śniegu, jedynie przednie koło musiało być zablokowane. W ferworze pakowania zapomniałam folii, ale buda fantastycznie chroniła moją córcię przed opadami śniegu, wiatrem i zimnem. Także spała po 3-4 godziny na dużym mrozie nawet wink Tapicerka nigdy nie przemiękła pomimo dużych i ciągłych opadów śniegu smile Mała miała mega wygodnie - mieścił się bez problemu gruby kombinezon, śpiwór i jeszcze ciepły koc na wierzch. Zastanawiałam się nad jakąś zmianą na wiosnę, ale raczej sobie na razie odpuszczę. Doceniłam BJ i muszę się nim trochę nacieszyć wink
      • monitkao Re: Zimowy test BJ CM 24.02.12, 14:49
        Hej. Czy potrzebne jest usztywnienie na plecki do CM ? Będę kupować wózek przez internet model 2012 i zastanawiam się czy to usztywnienie będzie mi potrzebne. Córka ma teraz 6 miesięcy , jest raczej duża - ok.10 kg.
        • dziustynka Re: Zimowy test BJ CM 24.02.12, 15:04
          w tych nowych modelach, bodajże od 2011 włącznie, plecki są usztywnione
          • monitkao Re: Zimowy test BJ CM 24.02.12, 15:13
            dzięki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka