kasi_a_30 25.05.08, 08:31 Jakie wrażenia po wczorajszym Dniu Otwartym w Przedszkolu SŁONECZKO przy ul. Wilanowskiej???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nova_light Re: Przedszkole SŁONECZKO 25.05.08, 09:32 Budynek ok. Plac zabaw super-mnóstwo miejsca, żeby dzieciaki mogły się wyszaleć. Lokalizacja, jak dla mnie super-to duży plus. Ale: -Pani dyrektor, jak dla mnie niesympatyczna, a co najwazniejsze mało konkretna -większośc rzeczy dotyczących programu i organizacji jest w sferze planów. Jak to będzie w rzeczywistości nie wiadomo -nie przewidziano grupy dla 6-latków (zerówka), nie ma na to fizycznie miejsca (są tylko 3 sale). A reforma może będzie, a może nie. Pani dyrektor mówi, że gdyby reforma nie weszła w zycie, to 6 latki mogą jeszcze raz powtarzać grupe 5 -latków, a 1 pani wychowawczyni będzie realizowac 2 programy w jednej grupie -adaptacja-nie wiadomo kiedy, nie wiadomo czy płatna czy nie. W/g Pni dyr, dzieci lepiej funkcjonują od razu bez rodziców, a gdyby wszyscy rodzice chcieli np przez pierwszy tydzien przychodzić razem z dziecmi, to utrudniałoby to pracę. Ja się z takim podejściem nie zgadzam. Zresztą, we wszystkich przedszkolach jakie zwiedziłam takie stanowisko to wyjątek. To chyba na tyle z moich spostrzeżeń. Ciekawa jestem zdania innych rodziców. Odpowiedz Link
anna35go Re: Przedszkole SŁONECZKO 25.05.08, 16:42 Na mnie przedszkole Słoneczko zrobiło na tyle dobre wrażenie, że zapisałam swoją 5-letnią córeczkę. Jeśli chodzi o budynek to naprawdę jest ładny, ogród zresztą też jest piękny. Zdecydowałam się na to przedszkole, gdyż pomogła mi rozmowa z panią dyrektor i właścicielami,którzy wywarli na mnie pozytywne wrażenie.A po drugie przedszkole bardzo podobało się mojemu dziecku, co jest dla mnie najważniejsze:) Odpowiedz Link
ania2906 Re: Przedszkole SŁONECZKO 26.05.08, 14:21 Na mnie również zrobiło dobre wrażenie i poważnie rozważam wysłanie tam mojego synka. Budynek, plac zabaw śliczne, właściciele jak dla mnie w porządku, a jeżeli chodzi o kadrę to i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, bo to będzie dla mojego synka pierwsza "przygoda" z przedszkolem. Także w każdym przedszkolu może być super, może być również porażka. Czasem w najbardziej renomowanym przedszkolu akurat dane dziecko się nie odnajdzie i chyba trzeba się nastawić że dopiero dni spędzone przez dzieci już w przedszkolu odpowiedzą czy wybór był trafiony czy nie. Miejmy nadzieję że będzie jak najlepiej. Odpowiedz Link
rosin Re: Przedszkole SŁONECZKO 03.06.08, 15:14 no bez przesady z tym pięknym ogrodem.... ;) ogród to mają w nibylandii czy pozytywce, ale pola z zabawkami nie można nazywać ogrodem :) Odpowiedz Link
core2 Re: Przedszkole SŁONECZKO 04.06.08, 10:57 Zgadza się, jaki ogród - trochę trawnika i zabawek. A gdzie sala gimnastyczna, jadalnia ? Posiłki w tej samej sali co dzieci będą się bawić (tak to było w latach 70-tych). Tylko jedna (!!!!!) opiekunka na grupę od 7 do 18. Pani dyrektor wybitnie niesympatyczna. I ten chory pomysł z przymusowymi 2-tygodniowymi wakacjami w dogodnym dla p. dyrektor terminie. Zdaje się, że powyższe pochlebstwa pisała jedna i ta sama osoba. Odpowiedz Link
zuza_zuza29 Re: Przedszkole SŁONECZKO 28.05.08, 07:50 Mnie również bardzo podoba się przedszkole Słoneczko i cały czas rozważam posłanie do tego przedszkola moje dzieci, 3-letniego synka i 5-letnią córkę. Budynek i ogród super, własciciele ok,a pani dyrektor sympatyczna. Jeśli chodzi o zajęcia dodatkowe to jak dla mnie są ok i jest ich wystarczająco. Interesują mnie opinie innych rodziców, którzy mogą wypowiedzieć się na temat tego przedszkola. Pozdrawiam Odpowiedz Link
to_ja_a Re: Przedszkole SŁONECZKO 04.06.08, 16:55 jakoś dziwnie podobne te pochwały: anna35go napisała: Na mnie przedszkole Słoneczko zrobiło na tyle dobre wrażenie, że zapisałam swoją 5-letnią córeczkę. Jeśli chodzi o budynek to naprawdę jest ładny, ogród zresztą też jest piękny [...] ania2906 napisała: Na mnie również zrobiło dobre wrażenie i poważnie rozważam wysłanie tam mojego synka. Budynek, plac zabaw śliczne, właściciele jak dla mnie w porządku, [...] zuza_zuza29 napisała: Mnie również bardzo podoba się przedszkole Słoneczko i cały czas rozważam posłanie do tego przedszkola moje dzieci, 3-letniego synka i 5-letnią córkę. Budynek i ogród super, własciciele ok,a pani dyrektor sympatyczna.[...] a z ogrodem to duuuża przesada - jest co prawda spory, ale na razie to palony słońcem trawniczek z masą nudnych iglaków i paroma smętnymi, świeżo posadzonymi drzewkami. I jeszcze coś - tuż obok znajduje sie przepompownia ścieków, skąd czasami troszkę jakby... czuć coś. Odpowiedz Link
celista Re: Przedszkole SŁONECZKO 05.06.08, 08:56 Byłam w wielu przedszkolach, i na ich tle Słoneczko niezbyt ciekawie się prezentuje... poza tym wiem, że dopiero wszystko musi się rozkręcić... ale wolę nie testować tego na swoim dziecku.. Odpowiedz Link
ania2906 Re: Przedszkole SŁONECZKO 06.06.08, 10:46 Co się tak przyczepiliście do mojej wypowiedzi?? Przecież nie ciągnę nikogo za rękaw do tego przedszkola. Mi się podoba i wyraziłam swoje zdanie tak jak wy swoje. Nie piszą pod kilkoma nickami. A może źle wyraziłam wrażenia jakie mam co do ogrodu, ale dla mnie włąśnie o to chodzi w przedszkolnym ogrodzie, kupa trawy żeby dzieci mogły się wybiegać, jest schludnie, a jak będę chciała żeby zobaczył super roślinki to go zabiorę do Powsina. Część przed wejściem jest moim zdaniem bardzo ładna a nigdzie nie mówiłam że ma się podobać wszystkim. Jak się napiszę dobrze to pewnie właściciele, to co was mam brać za znajomych konkurencji - bez przesady!!!! Odpowiedz Link
core2 Re: Przedszkole SŁONECZKO 06.06.08, 13:37 Mam porównanie z innymi przedszkolami. Nie ma co prównywać. Może za parę lat coś z tego będzie, ale teraz z pewnością tam bym dziecka nie posłał. Teren bez żadnego zacienionego miejsca to wprost "wspaniałe" miejsce dla małych dzieci, ale nie to jest kluczowe. Jest sporo ważniejszych aspektów, które przemawiają na niekorzyść SŁONECZKA. Nadal uważam, że opnie wychwalające pisała jedna osoba. Odpowiedz Link
laryska Re: Przedszkole SŁONECZKO 06.06.08, 15:17 no widzisz core2, a ja jestem zupelnie nową osobą, pod innym nickiem i z innym IP (mozesz sobie sprawdzic) i rowniez wypowiem sie pozytywnie nt. przedszkola Słoneczko :) Bylysmy z kolezanką obejrzec przedszkole, wszak po spotkaniu ale wlasciciele pozwolili nam je dokladnie zobaczyc. Budynek bardzo ladny, czysty, nowy. Ogrodek zupelnie w porzadku. Drewniana altanka, zjeżdzalnie - huśtawek brak i myśle, że słusznie. Beda podobno takie bujaki "naziemne". Kuchnia na miejscu a nie catering - to jest wazne. Pokoiki bardzo sympatyczne - jedyny zarzut jaki miec moge to rzeczywiscie brak oddzielnej jadalni. Kolezanka zdecydowala sie zapisac dziecko, moje jest jeszcze za male, ale wyjsc stamtad nie chcialo :)) no i cena 900 zl/mc niewygorowana jak na nasz snobistyczny Józefosław:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link
ola.wz Re: Przedszkole SŁONECZKO 06.06.08, 18:27 laryska napisała: > no i cena 900 zl/mc niewygorowana jak na nasz snobistyczny > Józefosław:) a ja tylko pytam i to poważnie, czy Józefosław jest snobistyczny? czy to była tylko lekka drwina, prowokacja ze strony "laryski"? Odpowiedz Link
laryska Re: Przedszkole SŁONECZKO 27.06.08, 19:20 dla jednych snobistyczny, dla innych mniej - czy to ważne ?:)) Mysle jednak ze Józek to miejsce, do ktorego nie sprowadzają się biedni ludzie. Biedni ludzie muszą mieszkać w Multi-Hekku w Piasecznie. A w Piasecznie przedszkole kosztuje "tylko" 700 zeta. Odpowiedz Link
core2 Re: Przedszkole SŁONECZKO 09.06.08, 15:42 Laryska, cena 900 PLN jest porównywalna z innymi przedszkolami, należy do tego doliczyć bezzwrotną (inne przedszkola odliczają o pierwszego czesnego) opłatę wpisową (chyba 500 PLN). Dla mnie również bardzo istotne są pozostałe rzeczy, o których pisałem wcześniej. Odpowiedz Link
szukamszczescia1983 Re: Przedszkole SŁONECZKO 09.06.08, 15:50 kwota 900 zł jest porównywalna, ale... przeraża mnie fakt, ze jedna osoba miałaby opiekowac się moim dzieckiem przez tyle godzin! to jest po prostu niewyobrażalne, no chyba, ze włascicielka znalazła jakies roboty nie nauczycielki! Moje dziecko chodziło do państwowego przedszkola i byłam nim zachwycona, teraz zmieniliśmy miejsce zamieszkania i muszę posłac ja do prywatnego... to co dzieje się w tych przedszkolach mnie osłabia... a niezadowolenie nauczycielek i pomocy bedzie odbijało się na naszych dzieciach... Mówię stanowczo - jedna nauczycielka na tyle godzin to za mało!! Odpowiedz Link
laryska Re: Przedszkole SŁONECZKO 27.06.08, 19:16 Szukamszczescia, bylam rowniez w Nibylandii przy ul. Geodetów - tam kadry od groma, dzieci od groma. Warunki super, dzieci usmiechnięte. Tylko drożej nieco o ile pamietam ok 1300 zeta...:/ Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Przedszkole SŁONECZKO 27.06.08, 20:55 Mój synek chodzi do MiniNibylandii już pół roku. Biegnie codziennie jak na skrzydlach i nie chce wyjść. Bardzo lubi swoje Panie, a ja uważam że naprawdę mają z maluchami świetny kontakt i dobre podejście. Poza tym dużym walorem tego przedszkola jest duży ogród ze starodrzewiem, dzieci spędzają tam teraz prawie cały dzień co bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link
la_serena Re: Przedszkole SŁONECZKO 07.07.08, 18:09 Ja przed przedszkolnym dylematem stanelam niecaly roku temu. Ogladalam Nibylandie, ale wtedy czesne bylo wyzsze niz 1300 za dzeicko; niestety, bo samo przedszkole robilo swietne wrazenie. Znacznie gorsze wrazenie (zimny wychow i dryl - nie tylko odnosnie dzieci, ale i rodzicow) sprawilo na mnie przedszkole Heliantus. Ogladalam kilka innych, ale te dwa najbardziej zapadly mi w pamiec. W koncu poslalam moje coreczki do Pandy w Piasecznie - fakt, jade z nimi samochodem na miejsce i wracamy tez autem (w godz. szczytu zajmuje nam to okolo 7 minut), ale place 690 za dziecko, maja po 2 opiekunki na grupe, dlugo czynne, cala kadra ma doswiadczenie (wlascicielki o koszmarnej ;) manierze mowienia do dzieci per 'stokrotko' prowadza tez Misia w Jozefoslawiu i kilka innych przedszkoli w okolicy). W sumie - same plusy (choc zdarzyly sie dwa drobne zgrzyty z paniami - ale nikt nie jest doskonaly ;)) A po ponad pol roku moge swobodnie je polecic - moje corki je kochaja i wcale im sie nie dziwie :) Odpowiedz Link
la_serena Re: Przedszkole SŁONECZKO 07.07.08, 18:09 Ja przed przedszkolnym dylematem stanelam niecaly roku temu. Ogladalam Nibylandie, ale wtedy czesne bylo wyzsze niz 1300 za dzeicko; niestety, bo samo przedszkole robilo swietne wrazenie. Znacznie gorsze wrazenie (zimny wychow i dryl - nie tylko odnosnie dzieci, ale i rodzicow) sprawilo na mnie przedszkole Heliantus. Ogladalam kilka innych, ale te dwa najbardziej zapadly mi w pamiec. W koncu poslalam moje coreczki do Pandy w Piasecznie - fakt, jade z nimi samochodem na miejsce i wracamy tez autem (w godz. szczytu zajmuje nam to okolo 7 minut), ale place 690 za dziecko, maja po 2 opiekunki na grupe, dlugo czynne, cala kadra ma doswiadczenie (wlascicielki o koszmarnej ;) manierze mowienia do dzieci per 'stokrotko' prowadza tez Misia w Jozefoslawiu i kilka innych przedszkoli w okolicy). W sumie - same plusy (choc zdarzyly sie dwa drobne zgrzyty z paniami - ale nikt nie jest doskonaly ;)) A po ponad pol roku moge swobodnie je polecic - moje corki je kochaja i wcale im sie nie dziwie :) Odpowiedz Link