igadwa 11.08.08, 12:42 Proszę Rodziców o opinie- program, kadra, zajęcia i oczywiście czesne. Za wszystkie wypowiedzi Serdecznie Dziękuję Iga- mama Kingi i Staszka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatymcia Re: Przedszkole "Nibylandia" 12.08.08, 09:32 wpisowe 800 zł czesne 890 zł obowiązkowo płatne zajęcia dodatkowe 280 zł (3-4 latki) starsze dzieci 400 zł.. nie wiem jak dwulatki, chyba jest możliwość zostawiania dziecka na pół dnia i oczywiście wtedy jest mniej... niestety o programie kadrze i zajęciach nie wiem, bo wkońcu zapisaliśmy sie do innego przedszkola o połowę tańszego. pozdrawiam Odpowiedz Link
igadwa Re: Przedszkole "Nibylandia" 12.08.08, 09:59 Dziękuje za szczegółowe informacje, chętnie poznam jeszcze opinie rodziców na temat programu (co prawda mogę te informacje przeczytać na stronie internetowe przedszkola), ale ze swojego doświadczenia wiem,że reklama i obiecanki to jedno a realizacja to druga strona medalu. Do "mamatymcia"-Według mnie to czesne jest bardzo wysokie!- czy mogę zapytać do jakiego przedszkola o połowę tańszego zapisałaś swoją pociechę? Pozdrawiam Iga Odpowiedz Link
mamatymcia Re: Przedszkole "Nibylandia" 12.08.08, 10:18 Witam :) do nowo powstającego przedszkola w Janczewicach, tam czesne jest 650 zł, są 3 grupy dzieci: 3 latki młodsze, 3 latki starsze i łączone 4 i 5 latki. I nie ma korków do Janczewic ;) czego nie można powiedzieć o wjeździe do Mysiadła od strony Iwicznej.. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
dollores1 Re: Przedszkole "Nibylandia" 12.08.08, 11:54 Moja córka chodzi do tego przedszkola, niedługo pójdzie również moje młodsze dziecko. Jesteśmy bardzo zadowoleni z Nibylandii - i ja i córka. Program moim zdaniem jest odpowiedni - nauka w formie zabawy. Moja córka czasami nawet nie wie, że uczy się matematyki czy języka polskiego :) Przedszkole jest świetnie wyposażone, posiłki bardzo urozmaicone i co najważniejsze świetne wychowawczynie. Polecam mimo wysokiej ceny. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Przedszkole "Nibylandia" 13.08.08, 20:57 Mój synek chodzi do tego przedszkola. Początkowo w MiniNibylandii a teraz rozpoczyna zajęcia jako 3-latek. Oceniam przedszole bardzo wysoko z kilku względów: 1. bardzo serdeczna atmosfera, 2. kompetentne wychowaczynie, które potrafią utrzymać porządek, uczą, wychowują a zarazem są ciepłe i lubiane przez dzieci, 3. duży, zadbany ogród, gdzie dzieci spędzają mnóstwo czasu na zabawie, 4. urozmaicone, przygotowywane na miejscu posiłki. Moje dziecko, choć uczęszczało tylko do MiniNibylandii (godz 9- 13.30) bardzo skorzystało, dużo się nauczyło. Już tu miał bogaty i urozmaicony program edukacyjny. Ja polecam, mimo wysokiej ceny. Odpowiedz Link
mondala Re: Przedszkole "Nibylandia" 13.01.09, 22:12 Najbardziej mnie zastanawiają te "urozmaicone posiłki" - chyba jestem wymagająca, bo dla mnie 4 posiłki, z czego 3 są kanapkami to farsa! A ten jeden "porządny" posiłek to zupa o konsystencji wody, w niej 3 ziemniaczki - mięsa nawet nie wąchała, i drugie danie (np. pół naleśnika), które jak dziecko się namacha przy "zupie", to już odpuszcza drugie - są podane jako jeden posiłek:) Rzeczywiście rewelacja! Właśnie całkiem przypadkiem spotkałam mamę, która też stamtąd zabrała dziecko ze względu na te "urozmaicone posiłki", bo maluch wracał głodny do domu. Mój schudł przez 2 tygodnie, tak, że kości biodrowe mu wystawały i pediatra zdecydowanie odradzał tą placówkę:) Inne przeciw: -przez pierwsze dwa tygodnie w MiniNibylandii - zimna woda w łazience, ale dzieci chodziły nadal, co jest niezgodne z wymogami sanepidu, rodzice w większości nawet o tym nie wiedzieli, bo rączki dzieciom myła pani - mój nie chciał z panią, więc zmieszna codziennie mi mówiła, że "jutro podłączą", -miał być osobny plac zabaw dla grupy mini-przedszkolaków, ale do dziś go nie ma (zdarzało się, że kilka grup było na placu np. cztero i dwulatki i panował totalny haos) -podczas montażu nowej zabawki na placu zabaw - rozkopane doły, betoniarka, leżące rusztowania, a wszystko zabezpieczone taśmą pociągniętą od drzewa do drzewa, obok bawiły się dzieci - należało chyba po prostu wezwać policję, -pierwszego dnia samodzielnego pobytu dziecko zostało pogryzione przez kolegę, ale dowiedzieliśmy się o tym nie od pani - bo nikt nie uznał za stosowne nas poinformować, a po prostu widząc ślady zębów, -wszystkie mądre metody, którymi przedszkole kusi w ulotkach sprowadzają się do tego, że pani zwraca się do płaczącego przez 2 tygodnie dziecka "nie płacz, chcesz nas wziąć na litość?..." - tzw. nowoczesna psychologia, -nasz maluch ostatniego dnia pobytu rozchorował się, po obiedzie bez powodu zaczął płakać, jak się później okazało bolał go brzuch, ale kiedy po niego przyszłam siedział sam w kącie i płakał bo nikt się nim nie zajął, mimo, że nie zdarzało mu się wcześniej płakać więc sytuacja była nietypowa - skutek - pytany o przedszkole mówi "płakałem" i za nic od tego czasu nie chciał już słyszeć o nim, jak znajdziemy inne, będziemy musieli jakoś inaczej na nie mówić:) -prawnik widząc umowę z przedszkolem, kiedy juz postanowiliśmy zrezygnować tylko się śmiał - naciągactwo i mydlenie oczu- termin wypowiedzenia jednomiesięczny, oczywiście płatny, przy czym skutkuje na koniec miesiąca, tj. jeśli rezygnujesz we wrzesniu, to i tak płacisz za cały październik!!!!!!!! Ale - można chodzenie do przedszkola zawiesić nieodpłatnie na miesiąc, tyle tylko, że poinformowano nas o tym po 2 tygodniach, więc i tak trzeba było płacić za kolejmy miesiąc, bo pomimo wcześniejszej rozmowy na temat rezygnacji byli pewni, że dziecko wróci i trzymali miejsce;/ -i to wszystko za jedyne 1200 zł miesięcznie plus 800 zl bezzwrotnego wpisowego!!!! W minigrupie 890 zł miesięcznie. ATRAKCJA!!!! I tylko jedna rada po konsultacji z prawnikiem - np. nie ma ciepłej wody, posiłki niby zbilansowane przez dietetyka? - składaj skargę lub podanie zawierające pretensje, czy żądanie zmian na piśmie - bedzie materiał dowodowy, aby w ogóle unieważnić umowę. A zdjęcia niezabezpieczonej budowy na placu zabaw powinny trafić do odpowiedniego działu w urzeędzie gminy. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Przedszkole "Nibylandia" 21.01.09, 23:01 Proszę Pani ma Pani oczywiście pełne prawo do własnej opinii ale po co aż tyle zajadłości (chyba że pisze to specjalnie konkurencja ;- )). I ja mam własną opinię, nie bronię przedszkola bo nie wiem jak jest teraz w mini-nibylandii ale kucharz jest ten sam :-) i ani mój synek ani inne dzieci, które widuję codziennie nie mają wystających kości :-) Może problem tkwi w tym, że nie nauczyła Pani dziecka jeść urozmaiconych posiłków w domu i teraz ma po prostu kłopoty z przystosowaniem się. Pediatra odradzał tę placówkę na jakiej podstawie? Jak obejrzał te wystające kości, czy jak zaniosła Pani mu próbkę posiłku do spróbowania? :-), a może odwiedził przedszkole osobiście? Chyba, że słysząc Pani roztrzęsione relacje powiedział tak dla spokoju żeby uciąć temat. Jeśli chodzi o rusztowania, betoniarki itp. to gratuluję wyobraźni. To dlaczego Pani nie wezwała Policji? Ja odbieram dziecko codzienie, widzę plac zabaw. Montaż trwał jeden dzień i nie wyglądało to AŻ tak strasznie, jak Pani opisuje. Generalnie współczuję: NASTAWIENIA, SPOSOBU OCENY SYTUACJI, ZAJADŁOŚCI. I współczuję Pani dziecku bo sposób, w jaki Pani opisuje to wszystko świadczy po prostu o Pani charakterze. Może więcej uśmiechu, spokoju i normalnego podejścia do świata i ludzi a zobaczy Pani, że i Pani i innym będzie lepiej. Nie bronię przedszkola, tak jak pisałam każdy ma prawo do własnych opinii ale zaszokował mnie dogłębnie po prostu sposób opisu sytuacji przez Panią. Odpowiedz Link
iniemamocny2009 info dla rodziców dzieci z przedszkola NIBYLANDIA 07.01.09, 19:47 Witam, Pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=86925 powstało zamknięte forum dla rodziców dzieci z przedszkola NIBYLANDIA. Jest to inicjatywa stworzona przez RODZICÓW wyłącznie dla RODZICÓW! Omawiamy tam bieżące sprawy (m.in. ostatnie podwyżki). Uczestnictwo na forum wymaga akceptacji moderatora. Zapraszamy! Odpowiedz Link
ag_am przedszkole NIBYLANDIA? 21.01.09, 20:38 we wrześniu 2008 temu będąc w Zespole Ekonomiczno-Administracyjnym Szkolnictwa (w Piasecznie przy ul. Kusocińskiego) dowiedziałam się, że Nibylandia nie jest w ogóle przedszkolem tzn. nie jest zrejestrowana w spisie placówek niepublicznych gminy Piaseczno i tym samym nie podlega pod kuratorium, ZEAS ani w ogóle Ministerstwo Oświaty. Weźcie to pod rozwagę i sprawdźcie czy coś się w tym zakresie zmieniło. Wiele placówek, które mieni się przedszkolami nie jest nimi w sensie prawnym. Warto sprawdzać takie rzeczy zapisując dziecko do "przedszkola" - wystarczy telefon do ZEAS-u. Odpowiedz Link
roztropna_mama Re: przedszkole NIBYLANDIA? 22.01.09, 10:57 zapisując dziecko do NibyLandii sprawdizłam zaświadczenie w biurze i było, że są placówką zarejestrowaną jako przedszkole w Gminie Lesznowola. Także Twoje informacje są moja droga niedokładne. Odpowiedz Link
mahony2109 Nie ściemniaj, Nibylandia NIE JEST w gm. Piaseczno 22.01.09, 12:20 Nibylandia to Mysiadło. Mysiadło to gmina Lesznowola a nie Piaseczno. I zgoda właściwej gminy jest, jak wynika z posta wyżej... Pzdr. Odpowiedz Link
mahony2109 PS do ag_am 22.01.09, 12:24 Wybacz określenie ściemnianie w temacie, ale post jest naprawdę szokujący. Zanim się wysunie publicznie koszmarnie poważne określenia należy chociaż sobie zadać trud spojrzenia na mapę i sprawdzenie w jakiej gminie placówka leży. Jak dla mnie to niestety wygląda na próbę celowego sabotażu... pzdr. Odpowiedz Link
ag_am Re: PS do ag_am 22.01.09, 18:08 nie przyszło mi do głowy, że to inna gmina, przecież to jest w Józefosławiu. pisałam w dobrej wierze chcąc ostrzec rodziców przed placówkami, które podają się za przedszkola nie mając wpisu do rejestru, a że takowe istnieją każdy może sprawdzić i warto aby każdy wiedział gdzie to się robi. przepraszam Nibylandię. Odpowiedz Link
agnieszkas-b ps do wszyskich 23.01.09, 11:49 Witam, przy szukaniu przedszkola dla dziecka,bylam zobaczyc tez NIBYLANDIE., odrazu pomyslalam ze to klubik a nie przedszkole wpisane do rejestru,szatnia w garazu ,sale na poddaszu, schody na gore bardzo strome,lazienka z jedna umywalka i jacuzi dzieci jadly w tych samych salach co mialy zajecia,ogrod moze duzy ale niknie wsrod tych wielkich choin,no i ta woda tuz za ogrodzeniem....Dziwne ze dostali pozwolenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
zebowa_wrozka skąd te pomówienia i podejrzenia ? 23.01.09, 14:12 Czy Pani ma jakiś prywatny interes w szkalowaniu Nibylandii ? Ma Pani dziecko w innym przedszkolu (które namiętnie reklamuje Pani na forum), więc nie rozumiem co ma na celu Pani post. Dla Pani (i nie tylko Pani) informacji - przedszkole Nibylandia nie jest żadnym klubikiem tylko normalnym przedszkolem NIEPUBLICZNYM (nie mylić z prywatnym), które jest wpisane do rejestru. Prezdszkole znajduje się na terenie MYSIADŁA a nie Józefosławia, więc nie może go być w rejestrze Piaseczna, bo Mysiadło leży w gminie Lesznowola ! Przedszkole ma bardzo dobry program przygotowujący dzieci do nauki w szkole - skąd to wiem - bo moje dziecko uczęszcza do niego i w wieku 5 lat umie czytać i dodawać/ odejmować w zakresie 100 !! Myślę, że to rodzice dzieci danego przedszkola mają chyba największą wiedzę na jego temat. Nie jestem nieobiektywna i zauważam również wady tego przedszkola (jak choćby bardzo wysokie czesne), ale zalety przeważają. A takie spekulacje i bezpodstawne oczernianie z daleka śmierdzą konkurencją albo prywatnymi urazami. Odpowiedz Link
focus2008 Re: skąd te pomówienia i podejrzenia ? 23.01.09, 14:59 zebowa_wrozka napisała: > > Przedszkole ma bardzo dobry program przygotowujący dzieci do nauki w > szkole - skąd to wiem - bo moje dziecko uczęszcza do niego i w wieku > 5 lat umie czytać i dodawać/ odejmować w zakresie 100 !! > Taaaaaaaaaaak, he, he, he. Koń by się uśmiał. Odpowiedz Link
zebowa_wrozka Re: skąd te pomówienia i podejrzenia ? 23.01.09, 15:11 domyślam się, że twoje dziecko nie potrafi ? :) Odpowiedz Link
focus2008 Re: skąd te pomówienia i podejrzenia ? 23.01.09, 15:13 zebowa_wrozka napisała: > domyślam się, że twoje dziecko nie potrafi ? :) Oczywiście, że nie. Już chodzi do innego przedszkola i czytając te opinie chyba lepszego. Odpowiedz Link
zebowa_wrozka Re: skąd te pomówienia i podejrzenia ? 23.01.09, 15:24 No cóż, opinie są ze swej natury subiektywne i każdy ma prawo je wyrażać. Jedyne co mnie drażni to podawanie NIESPRAWDZONYCH i NIERZETELNYCH informacji mających na celu oczernienie. I nie ma tu znaczenia o jakie przedszkole chodzi. Chodzi o to by celowo nie wprowadzać ludzi w błąd. A co do umiejętności mojego dziecka - z moich obserwacji wynika ze większość 5-latków uczęszczających do tego przedszkola umie już czytać. Co do matematyki - moja córka wydaje się być uzdoloniona w tym kierunku, aczkolwiek zajęcia prowadzone w przedszkolu wspierają jej talent i zainteresowania. Odpowiedz Link
elfyourself Re: skąd te pomówienia i podejrzenia ? 23.01.09, 16:06 Moja córeczka jest za mała aby mogła uczęszczać do Nibylandii, dlatego też wybrałam dla niej inny klubik. Wcześniej oglądałyśmy Nibylandię i zrobiła na nas bardzo pozytywne wrażenie. Zarówno sale zabaw, Panie, które w bardzo spokojny i miły sposób zajmowały się dziećmi jak i ogólnie teren przedszkola. Nie rozumiem, skąd u niektórych rodziców tyle zaciekłości i złośliwości. Po co obrzucać innych błotem? Dla lepszego samopoczucia ? To już lepiej zapisać się do Tuana, może niebawem skończą go budować ;) pozdrawiam. Odpowiedz Link
meggi79online [...] 11.03.09, 16:12 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
aagje stek bezpodstawnych bzdur 11.03.09, 18:20 jestem w szoku, z jaką zajadłością niektórzy się tu wypowiadają. moje dziecko jest w tym przedszkolu. przepisaliśmy z innego (w związku z przeprowadzką). nibylandię wybraliśmy z trzech placówek, które odwiedziliśmy w tej okolicy. jesteśmy pod wielkim wrażeniem - dziecko jest zadowolone, co tydzień uczy się nowych piosenek, odpytuje nas z dodawania, zaskakuje nowymi słowami i zabawami z angielskiego, zaczęło zwracać uwagę na wyraźne artykułowanie słów. to tylko kilka przykładów. przy którymś z weekendowych obiadów u dziadków babcia sama powiedziała nam, że to przedszkole chyba świetnie się sprawdza. co do posiłków - nie wiem, jak to się stało, ale moje dziecko zameldowało mi, że zjadło brokuły! jesteście zdziwione? ja byłam. co do wycieczek w bezpłatne miejsca. hm, hm... ostatnia była do oceanarium w blue city. pamiętajcie, że zarzucając taki wątek, pobudza się do działania konkurencję. pozdrawiam Odpowiedz Link
lets_do_it Re: Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.09, 14:20 Mam do tego przedszkola kilka zastrzeżeń. Nie twierdzę, że to najfajniejsze przedszkole na ziemi ale czytając Pani post mam wrażenie, że pisze Pani o zupełnie innej placówce. Albo ja nie potrafię ocenić realiów albo Pani po prostu zniekształca fakty. Celowo nie zarzucam kłamstwa bo nie chcę Pani urazić. Wydaje mi się jednak, że źle zniosła Pani podwyżkę czesnego i teraz w pewien sposób, nieuczciwy moim zdaniem, oczernia Pani tę placówkę. Mnie podwyżka czesnego także boli i być może będę musiał zabrać dziecko do tańszego przedszkola. Nigdy jednak nie będę mścił się w taki sposób. pozdrawiam Odpowiedz Link
zebowa_wrozka konkurencja nie śpi :) 12.03.09, 19:53 Chyba uaktywniła się na forum konkurencja dla istniejących już przedszkoli (pewnie powstało nowe przedszkole w okolicy). Nie dość, że osoba pisząca pod nickiem meggi79online podaje nieprawdziwe infomacje na temat przedszkola Nibylandia to jeszcze dokładnie ten sam (słowo w słowo) oszczerczy tekst widnieje w wątku o przedszkolu Heliantus (z małym wyjątkiem - tekst jest autorstwa cleo-cleo). Oba nicki są oczywiście jednorazowe utworzone na potrzeby oczernienia istniejących przedszkoli. Gratuluję autorom tych wątków "pomysłowości" i "bystrości" ;) Odpowiedz Link