Dodaj do ulubionych

tpsa kontra aster

03.01.07, 00:06
Jak widac z poprzednich watkow, wiekszosc z Was jest niezadowolona z TPSA.
Stoje wlasnie prze dylematem: tepsa czy aster (chodzi o internet i telefon),
a poniewaz mam przykre doswiadczenia z aster, rozwazam i tepse. Czy jest az
tak zle jak piszecie? I czy rzeczywiscie wszyscy porozwiazywaliscie z TPSA
umowy przed koncem roku? Kazdy komentarz bedzie cenny.. Dzieki!
Obserwuj wątek
    • mtothaj Re: tpsa kontra aster 03.01.07, 11:11
      Jesli chodzi o TPSA (Neostrada i telefon) ogolnie mam dobre doswiadczenia, poza
      cena samej uslugi, ktora bezsensownie podbijal niepotrzebny mi abonament
      telefoniczny. Przez ok 8 miesiecy kiedy bylem podlaczony do Neostrady mialem
      dwie awarje - naprawa jednej zajela 3 dni, drugiej tydzien czasu. Umowe
      zerwalem z koncem listopada i przerzucilem sie na BAIT. Jesli niespecjalnei
      zalezy Ci na konwencjonalnej linii telefonciznej to wlasnie ta usluge bym Tobie
      polecal. Na poczatku mialem troche problemow konfiguracyjno-hardware'owych ale
      po ich rozwiazaniu wszystko dziala ok i jestem zadowolony. Cenowo tez wychdozi
      duzo lepiej niz TPSA. Nawet jesli potrzebujesz linie stacjonarna, to i tak
      polecam BAIT a nastepnie wykup dodatkowych uslug np. w programie Skype.

Pozdrawiam, MtothaJ
      • kadd Re: tpsa kontra aster 03.01.07, 12:05
        Czy masz tez BAITowski internet? I czy jakosc polaczen telefonicznych jest OK
        (ewentualne poglosy, itp niemile niespodzianki)? Generalnie ich oferta wyglada
        dosyc dobrze, tyle tylko ze firma jest mala i swieza na rynku, i boje sie ze
        nie wytrzyma konkurencji wielkich mamutow. Nie wiem tez jak wyglada kwestia
        usuwania ewentualnych awarii. Aster robi to dosyc szybko i fachowo, TPSA sie
        ociaga, a BAIT - nie wiem. Nasze zainteresowanie TPSA wynika z ich aktualnej,
        ciekawej promocji na mega internet.
        Pzdr - kadd
        • mtothaj Re: tpsa kontra aster 04.01.07, 10:44
          Tak jak pisalem, mam wlasnie internet przez BAIT - opcja 512/512 w umowie na
          rok wychodzi 55 PLN. Zwracam uwage ze jest to lacze symetryczne, a wiec
          predkosc 512 masz zarowno przy download jaki i upload, czego nie mozna
          powiedziec o Neostradzie.

Narazie odpukac nie ma zadnych problemow, co oczywisicen nie zmienai faktu ze
          takeigo wsparcia jakie ma Neostrada (pomoc techniczna dzialajaca 24h/doba) nie
          uswiadczysz.

Pozdrawiam, MtothaJ
        • compiter Re: tpsa kontra aster 05.01.07, 00:31
          Mam doświadczenia podobne jak mtothaj - łącze zapewniane przez BAIT działa bez
          problemów od 2 miesięcy, ale w przypadku problemów nie oczekuję cudów. W umowie
          stoi wyraźnie: zgłaszanie awarii po 17 tylko SMSem na jeden z trzech numerów.

Za to telefon poprzez bramkę VOIP działa naprawdę dobrze. Echa nie ma, czasami
          wytnie jakąś głoskę, ale w praktyce jest to niezauważalne - przynajmniej u mnie.
          Polecam, zwłaszcza jeśli się rozmawia mało (brak abonamentu, 100zł aktywuje
          konto z numerem telefonu na rok) tudzież dzwoni za granicę - 11gr/min do wielu
          krajów. Aha - połączeń zagranicznych nie testowałem...
          • jarekd5 Re: tpsa kontra aster 05.01.07, 13:00
            Witam,

Mam BAITA i bramkę w IPFON bez abonamentu , stały numer 9gr minuta działa
            bardzo dobrze kraj i zagranica oraz dla osób dzwoniących z TPSA. Instalacja
            zajęła mi 5 minut z przelewem na konto pierwszych 100zł - pre-paid blokada
            numeru na rok.
            Polecam.

J.D.
    • ela1_1 Re: tpsa kontra aster 24.01.07, 16:10
      w zalaczeniu przekazuje link, ktory wlasnie znalazlam:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3868683.html?nltxx=856991&nltdt=2007-01-23-09-06

Pozdrawiam
      Ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka