havva0210 14.09.09, 21:31 21 września jade fdo hotelu Possidi Paradise. Prosze o opinie, na co uważać, z czego warto skorzystać itp, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirpaw Re: Possidi Paradise na Chalkidiki - prosze o opi 08.09.16, 18:05 Kupę dzieciaków płacz Krzyki i nie ma co robić. Hotel cztero gwiazdkowy ,ja nie dał bym trzech.Dużo Bułgarów , Serbów i napa!onych rosjanek Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Possidi Paradise na Chalkidiki - prosze o opi 08.09.16, 19:59 Moim zdaniem nie najgorszy wybór, bo hotel jest OK. Być może w lipcu-sierpniu (ja byłam w maju) jest dużo rodzin z dziećmi i niewielki basen może być oblegany szczególnie przez dzieciaki, bo plaż w okolicy piaszczysto-żwirowa (przydają się buty do wody). Sama miejscowość niewielka jakieś dwie, czy trzy knajpki, mały sklepik - więc mało nadaje się dla osób lubiących poimprezować. Warto pojechać do położonej ok. 15 km Nea Skioni oraz odwiedzić położoną jakieś 1,5 km poza jej granicami małą XVI-wieczną kapliczkę Panagia Feneromeni. Sercem kaplicy jest słynąca łaskami ikona Matki Bożej, namalowana na otynkowanym marmurze. Najlepiej wypożyczyć na 1-2 dni samochód i samemu zwiedzić chociażby jeden z "palców Półwyspu Cahlcydyckiego, jakim jest Kassandra. Szczególnie polecam odwiedzenie wioski Afitos, należącą do najstarszych i najpiękniejszych wsi na Półwyspie Chalcydyckim oraz miejscowość Nea Potidea, która położona jest nad dwoma zatokami: nowsza część miasteczka nad Zatoką Kassandryjską, starsza nad Zatoką Termajską. Osada zawdzięcza swój urok malowniczemu położeniu nad kanałem oraz widocznym w wielu miejscach pozostałością średniowiecznych murów miejskich. Z wycieczek zorganizowanych polecić mogę rejs wzdłuż trzeciego palca pówyspu, czyli Athos. Jest on bowiem niedostępny dla turystów, gdyż zajmuje go republika mnichów, gdzie wstęp mają tylko mężczyźni posiadający specjalne zezwolenie. Podczas rejsu łodzią wzdłuż zachodniego wybrzeża Przylądka Athos zobaczyć można z daleka kilka prześlicznych monastyrów. Odpowiedz Link Zgłoś