Dodaj do ulubionych

First Minute/Prime Time

16.10.09, 16:17
Witam!
Chciałem się dowiedzieć kiedy najlepiej skorzystać z ofert FM, mianowicie
zaraz jak się pojawią, czy należy poczekać?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • logopeda9 Re: First Minute/Prime Time 16.10.09, 19:44
      my korzystamy od razu bo wtedy jest największy wybór, później nie ma już
      większych obniżek.
      • Gość: ida Re: First Minute/Prime Time IP: *.cable.smsnet.pl 17.10.09, 12:46
        Najlepiej samemu coś zorganizować - co w dzisijeszych czasach
        ineternetowych, nie jest specjalnie trudne :)
        • janosik.lc Re: First Minute/Prime Time 17.10.09, 12:58
          Wiem, że jest taka możliwość, ale zależy nam na wycieczce organizowanej przez BP :)
          • Gość: Natala Re: First Minute/Prime Time IP: *.leon.com.pl 17.10.09, 15:19
            Jezeli chcesz miec wiekszy wybor hoteli i zaplacic mniej za wczasy to wykup wczasy pazdziernik lub listopad,oczywiscie z gwarancja niezmiennosci ceny.Tak szybko wykupione wczasy moga juz byc nawet ok.7oozl.tansze niz wykupione w miesiacu lutym(w gre wchodzi ten sam hotel)Mialam juz takie doswiadczenia,wiec ja juz poluje na okazje.
            • Gość: ida Re: First Minute/Prime Time IP: 79.175.228.* 17.10.09, 19:38
              Z mojego nieprzyjemnego doświadczenia wspomnę, ku przestrodze, że
              nawet jak wpłacisz w listopadzie, biura i tak przelewają pieniądze
              do hotelu w ostatniej chwili, co może się skończyć zmianą i miejsca
              i hotelu w ostatnim momencie - w moim przypadku dzień przed
              wyjazdem. Więc, jeśli już musi być BP, to raczej mniej ryzykowne są
              hotele z ostatniej chwili - choć z drugiej strony wybór hoteli
              mniejszy - pozostaje indywidualne klakulacja.
              Moje biuro to był Orbis - wydawałoby się porządna marka, nawet w
              dobie kryzysu, a proszę...
            • venus47 Re: ja też poluję 17.10.09, 21:49
              Natalko, piszesz;
              "to wykup wczasy w październik lub listopadzie, oczywiście z gwarancja
              niezmienności ceny".
              Ale, które BP opublikowały już swoje katalogi na 2010 rok ???.
              • Gość: skiba Re: ja też poluję IP: *.chello.pl 17.10.09, 22:25
                Jeśli chodzi o Grecję i Cypr, to na razie żadne BP nie ma ofert na
                lato 2010
                • venus47 Re: ja też poluję 17.10.09, 22:38
                  tak myślałam - dziękuję
                  • Gość: Natala Re: ja też poluję IP: *.leon.com.pl 18.10.09, 16:11
                    Tak zgadza sie ze jeszcze tych ofert nie ma,ale trzeba juz sie przygotowac mysle ze jeszcze chwila i jakies propozycje na 2010 sie pokaza.Ja juz czekam.
                    • Gość: Natala Re: ja też poluję IP: *.leon.com.pl 21.10.09, 23:28
                      Na stronie Triady pojawil sie nowy katalog z latem 2010.Ceny zabojczo wysokie.
                      • veronica3d Re: ja też poluję 22.10.09, 17:28
                        Czekam na Itake i Rainbow...ktos wie kiedy rusza z katalogami na
                        lato?
                        • Gość: d.biel Re: ja też poluję IP: *.chello.pl 22.10.09, 17:36
                          W Itace powiedziano mi, że katalogi będą 1 grudnia i wtedy też ruszy sprzedaż.
                      • Gość: Zasmucony Re: ja też poluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 18:05
                        Też ogladałem podwyżka w porównaniu z 2009 rokiem o średnio 40%,
                        czasami nawewt o 50 do 100, szok chyba trzeba pomysleć o innym
                        kierunku świata, kraje arabskie i Turcja zachowały ceny z 2009 roku,
                        nie takie były plany ale cóż.
    • Gość: wikt i opierunek Re: First Minute/Prime Time IP: *.bajtnet.lca.pl 23.10.09, 08:08
      Oczywiscie,ze Fisrt ostatnio bardziej sie oplacalo.
      Tez widzialam e-katlog Triady i jestem w szoku.
      2 tys. za hotel bez wyzywienia...
      Jest jeszcze mozliwosc tego ich 40 % mniej. Ale mimo wszytko przegieli.
      First-gazetka jest w maire spoko, ale wyloty niestety tylko raduja turystow z
      centrum Polski:P
      Naszczescie sa jeszcze inne biura, na ktore polujemy:)
      • luca75 Re: First Minute/Prime Time 25.10.09, 18:43
        Co Was zachęca do rezerwacji firstów? oprócz dużego wyboru
        hoteli..Napiszę tak-w styczniu tego roku rezerwowałam w Exim Tours
        pobyt -czerwiec ,Rodos.Przepłaciłam i to bardzo!monitorowałam
        ceny..później już było tylko taniej!więcej na taką"promocję" nikt
        mnie nie namówi..
        • Gość: Natala Re: First Minute/Prime Time IP: *.leon.com.pl 26.10.09, 07:49
          Chyba tylko w Twoim przypadku wykupienie oferty wczesniej sie nie sprawdzilo.
          • Gość: Marta Re: First Minute/Prime Time IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 09:03
            Ja rezerwowałam tegoroczne wakacje w listopadzie 2008. Nie przepłaciłam, miałam
            gwarancję nie zmienności ceny i możliwość wyboru z bardzo szerokiej oferty. W
            tym roku również planuję rezerwacje w firt minute.
        • Gość: ania Re: First Minute/Prime Time IP: *.mofnet.gov.pl 26.10.09, 14:05
          Maj i czerwiec są tanie w lastach, zawsze są wolne miejsca i
          faktycznie nie opłaca się firstów kupować. Ale od lipca do września -
          warto było. Jeszcze cenniki w listopadzie 2008 były na euro za
          3,50.
          • zo_h Re: First Minute/Prime Time 26.10.09, 15:04
            W tym roku pojęcie lastów w przypadku wielu biur było pojęciem iluzorycznym, bo obniżka o 100zł względem cen katalogowych można uznać jedynie za symbolikę (przynajmniej tak było w moim przypadku). Nie wspominając o tym że ze względu na znikające terminy byłem zmuszony do wykupienia wyjazdu o ponad miesiąc wcześniej. I pod tym względem tegoroczne wakacje były dla mnie specyficzne. Rok wcześniej (w 2007) wyjazd bez problemu kupiłem niecałe 2 tygodnie przed terminem i last podlegał obniżce o przeszło 30% względem normalnej ceny. Moim zdaniem nie ma reguły.

Ja osobiście nie jestem w stanie zaplanować terminu wakacji aż z takim dużym wyprzedzeniem, więc jestem skazany albo na lasty albo na zwykłe ceny katalogowe :(.
            • Gość: ania Re: First Minute/Prime Time IP: *.mofnet.gov.pl 27.10.09, 09:37
              Fakt - nie ma reguły. Czasem kupno czegoś np. na sierpień czy
              wrzesień jest najtańsze w... kwietniu - maju (ani to first, ani last)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka