klarcia50 06.01.10, 14:46 Co sądzicie o biurze podrózy Neckermann?? Zanierzam wykupić u nich wczasy??? Czy to dobra firma?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: biuro podróży Neckermann IP: *.aster.pl 06.01.10, 15:14 wyszukiwarka nie gryzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: biuro podróży Neckermann IP: *.arp.com.pl 07.01.10, 08:54 Ja nie polecam! Jesli nie masz gwarancji ceny to nie kupuj u nich. W ub roku mieli dopłaty do wyjazdów kupionych w first minute na miesiąc przed wyjazdem rzędu 20-25% ceny wycieczki. Albo dopłacisz kasę i lecisz albo inkasują twoją zaliczkę min. 20%. Zwrot zaliczki przy podwyżce ceny gwarantuje ustawa o usługach turystycznych, ale neck miał to w nosie. Ja musiałam iść do sądu żeby mi oddali zaliczkę. I wygrałam, a wakacje kupilam w TUI w last minute i były tansze od first w neck! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: biuro podróży Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 16:50 Kiedys choc było troche drozej ale warunki lepsze. Ubiegły rok - zaczeli wariowac z cenami - duze doplaty do skierowań tuz przed wyjazdem. Chyba klka spraw w sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: biuro podróży Neckermann IP: 195.116.19.* 07.01.10, 13:13 A ja byłam trzy razy z Neckiem i zawsze wszystko było ok. Wyjazd na lato 2009 wykupiłam w grudniu 2008 i nie miałam dopłaty. Tak więc każdy będzie miał swoje zdanie w zależności od swoich doświadczeń. Ale faktycznie warto by w umowie mieć gwarancję ceny. Ja jej nie miałam, ale mi się udało i nie musiałam dopłacać. jednak dużo osób spotkał ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack_06 Re: biuro podróży Neckermann IP: *.kalisz.mm.pl 08.01.10, 18:01 My byliśmy z nimi 4 razy. Niby wszystko ok. Ale... Wykupiliśmy firsta w styczniu, z przekonaniem o atrakcyjności ceny. Tydzień Później nasze wakacje staniały o 800 zł. Niby mogli to zrobić, ale niesmak pozostał. Gdyby to last m. był o tyle tańszy, nie ma o czym gadać - ktoś zaryzykował, zyskał. Ale robić promocje, depcząc po piętach ofercie fisrt(niby). To już chyba trochę nie w porządku... Jakiś wielkszych zastrzeżeń do nich nie miałem, a nawet czasami zachowywali się ponad standard. Ale jednak przestałem z nimi jeździć. Zacząłem korzytsać z TUI, ale... w ub. roku odwołali mi wyjazd na Lanzarote - nie ma już pewnych biur na naszym rynku. Pozdro JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>> Re: biuro podróży Neckermann IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.01.10, 16:15 Neckermann czy Orbis - zwykle albo drogo albo tanio z kiepskim standardem (Neck. "Hit", Orbis Traveltime). Ja bym patrzyl najpierw na miejscowosc, hotel, potem biuro. Co do podwyzszania cen w zw. z kursem euro - kilka refleksji, np. taka ze faktycznie przeciez zdrozalo, a biuro bierze tylko małą zaliczkę. Ktos, kto planował wyjazd latem 2009, powinien był kupic euro i trzymac jako zabezpieczenie wzrostu kursu a jesli nie miał na to kasy, to po co ryzykował w ogóle wyjazd za granice ? A druga rzecz - czy któres biuro obnizylo cenę jakąś o złotówkę, kiedy euro miedzy jesienią 2007 a lipcem 2008 staniało ok. 20 proc. ? Ja moge tez powiedziec ze jestem frajer bo trzymanie "rezerw walutowych" między 2007 a 2008 się nie opłacalo. Opłacało między 2008 a 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>> Re: biuro podróży Neckermann IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.01.10, 18:59 Kolejne kwestie - nie czepiajcie się ludzi, ze pytają. Nie ma głupich pytań, biura się zmieniają z sezonu na sezon, skoro ktoś pyta tu na tym forum to pyta o specyfikę Grecji z Neckermannem. Więc pytanie takie ma sens - trzeba uważać na standard, niestety Neck. miewa hotele kiepskiego standardu (mające lata świetności dawno) a te rzeczywiscie dobre - z przeszacowaną ceną. Neck. polski a niem. - też różnica. Ale bywa i tak że własnie Neck. ma pewne zalety - niskie doplaty do "jedynek", promocyjne turnusy, pełne ceny z brakiem ukrytych kosztów, miewa turnusy 12 czy 16 dni, dużo kierunków jeśli chodzi np. o poludn. Europę. Może autor wątku by zdefiniował o jaki region Grecji chodzi, jaki hotel mniej więcej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
me-ry Re: biuro podróży Neckermann 09.01.10, 19:12 Byłam z Neckermannem kilka razy i nigdy się nie zawiodłam. Są chyba najsolidniejszym biurem podróży w Polsce i ceny nie są wygórowane a standard hoteli zawsze dobry.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>>> Re: biuro podróży Neckermann IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.01.10, 19:07 A porównywałem też ceny polskie z wylotami z Niemiec - Drezna i Berlina. Hiszpania taniej z Niemiec zwykle, Grecja taniej z Polski. Niby drobiazg, ale my mamy krócej do Grecji, oni do Hiszpanii :) Odpowiedz Link Zgłoś