Dodaj do ulubionych

Kissamos Palace - Kreta - 10.06.

02.03.04, 00:07
Szukam osób, które lecą do Kissamos Palace na Kretę 10.06.!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Cortina Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.umwo.opole.pl 02.03.04, 08:08
      szkoda ze 10 ja jade dopiero 24 06 .
      Pozdrawiam

Cortina
      • Gość: Salvia Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.toya.net.pl 10.04.04, 20:35
        Ja też wybieram się 24.06. Jadę z Łodzi. Odezwij się
    • Gość: Friend Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 02.03.04, 09:49
      cze
      lecimy razem zapomniałas??
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 02.03.04, 23:53
        Chciałbyś lecieć ale pomyliłeś płeć!!!Ha, ha, ha
    • Gość: lilu Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:46
      kto sprzedaje te oferte
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 03.03.04, 02:32
        Triada
    • Gość: barbarella71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 04.03.04, 10:17
      Ja dziś podejmuję decyzję o wylocie 10.06 z Katowic,a Wy?
      Podobno w lokalnym biurze przy dużej ilości chętnych można wykupić taniej
      wycieczkę na Santorini przydałby się ktoś operatywny
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 04.03.04, 22:08
        Ja już mam wykupione.Co do santorini to nie wiem, ale Wąwóz Samaria można za
        małe pieniądze załatwić z miejscowym Grekiem!!!Pozdrawiam!!!Wykupiłaś????
        ODPISZ
        • Gość: barbarella 71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 08.03.04, 10:25
          Nie wykupiłam jeszcze żadnych wycieczek fakultatywnych. Myślę że wszystko okaże
          się na miejscu. Ja lecę z TRIADY, a Ty? Mże dowiedziałeś się czegoś ciekawego
          na temat okolic Kissamos i samego hotelu. Wykupiłam opcję z obiadokolacjami na
          2 tygodnie po czym okazało się że biuro ściemniło tzn. że kolacje moga się
          okazać serwowane zamiast bufetu. Wydaje mi się że to może będzie zależało od
          liczby osób które wykupiły obiadokolacje.Co do jedzenia w Grecji to mam
          nieciekawe doświadczenia z Riwiery Olimpijskiej ale w tym hotelu chyba nie
          będzie tak tragicznie.
          • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 09.03.04, 13:34
            Ja mam bez obiadokolacji, chcemy popróbować na własną rękę.Wycieczki na miejscu
            dopiero będziemy szukać, może samochód wynajmiemy!Pozdrawiam!Mam trochę
            informacji>
            • Gość: Mariusz Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 12:02
              Widze, ze sie bardzo wszyscy ekscytujecie wyjazdem i slusznie wakacje nie sa
              czesto. Jesli wybraliscie ten hotel z Triady, to czeka was pare zaskoczen jak
              zawsze z tym biurem. Hotel jest w Kissamos, a lecicie do Iraklionu, co oznacza
              przejazd autobusem z lotniska w Iraklionie do Kissamos, potrwa to okolo 4
              godziny, to na poczatek, dalej hotel jest przy plazy, ale to sa kamienie i nie
              wielkosci piesci niemowlaka, ale kamienie, po 10 cm srednicy... a kolacja w tym
              hotelu zawsze jest serwowana, bo oni ta,m nie maja takiej kuchni, zeby to
              przygotowac, wiec bedzie catering. Znaja c jednak Triade to oni pewnie
              przygotowali jeszcze kilka niespodzianek...
              Pozdrawiam
              Mariusz
              • Gość: drobik Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.160.106.* 16.03.04, 12:38
                To wszystko jest napisane w katalogu.Wylot do heaklionu też.Cóż prawdopodbnie
                nie czytasz katalogów no to i pewnie zawsze ktoś z czymś cię
                zaskoczy.Współczuje wszystki biurom z którymi podróżujesz
      • Gość: Yola Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:26
        Cześć, też wylatuję z Katowic, a Santorini brzmi kusząco, Zapraszam na
        gg :3293024.pozdrawiam
    • Gość: barbarella71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 15.03.04, 11:52
      Po dość dokładnym prześledzeniu tego forum przeczytałam wiele pochlebnych
      opinii na temat Kissamos. Co do jedzenia to wykupienie obiadokolacji i tak
      wyjdzie nas taniej niż kupowanie ich w tawernach - najwyżej schudniemy.Nie
      lecimy na Kretę tylko i wyłacznie dla plaży, która wcalne nie musi być
      piaszczysta. mamy doświadczenia z Chorwacji gdzie na prześlicznej maleńkiej i
      bardzo kamienistej plaży leżały także wielkie głazy, które dawały doskonałą
      osłonę od wiatru i słońca a nawet można sie było na nich wylegiwać godzinami
      czując przyjemną morską bryzę. Skąd taka kąśliwa opinia o tym miejscu i dopiero
      teraz Mariuszu? A tak w gruncie rzeczy to Ja i mój osobisty Mariusz szukamy
      słońca,ciszy, spokoju i greckich klimatów, a nie luksusów na plaży. I co chyba
      Ci się nie udało zepsuć nam frajdy związanej z tym wyjazdem? Mam nadzieję że
      koledze który rozpoczął ten wątek równiez nie.
      • ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 15.03.04, 19:36
        wielu takich jak on jest co chcą ci zepsuć napięcie związane z oczekiwaniem na
        wyjazd. Kamienie lubimy, niespodzianki też, więc nie wiem o co mu chodzi.
        Jeżeli był w Kissamos i pzyjechał niezadowolony, to znaczy że nie wiedział
        dokąd jedzie.A my wiemy!!! Barbarrella skąd jesteście??? Pozdrawiam wszystkich
        KRETÓW
        • Gość: barbarella71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 16.03.04, 12:40
          Jestesmy z niedużego miasta koło Katowic, więc odlot mamy z Pyrzowic.
          Co do czasu transferu z lotniska do hotelu to każdy mądry widzi że nie jest to
          mała odległość i to mnie też wcale nie przeraża.Lubię oglądać widoki i mąz
          jeszcze nigdy nie siedział dzięki temu przy oknie.
          Dwie doby powrotu z Grecji kontynentalnej autokarem, którego światła totalnie
          wysiadły na Węgrzech, w strugach deszczu, ze wzmożoną kontrolą na granicah po
          pamiętnym ataku na WTC 11.09 i niemal całonocnym postoju na granicy
          macedońskiej gdzie do autokaru co chwila wchodzili żołnierze z kałachami
          skierowanymi na turystów liczący na łapówkę/której zresztą nie dostali bo
          resztę drachm wszyscy wydali w wolnocłowym / to dopiero było COŚ... Co
          skutecznie wyleczyło nas z tak długich podróży autokarowych.Pozdrawiam.
          • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 17.03.04, 17:24
            Też mieszkamy koło Katowic, może nawet jesteśmy z jednej miejscowości.Co do
            podróży to też byliśmy w Grecji, podróż 30 godzin. A ta podróż z lotniska do
            Kissamos to pestka. Zresztą ludziom zawsze coś nie pasuje. Czytałem jak jednemu
            pseudo turyście przeszkadzało to, że niedaleko hotelu przechodził mężczyzna z
            osiołkiem. Według mnie to mógł jechać do nas nad morze - osła by nie spotkał,
            no chyba,że takiego jak On. Czytając wypowiedzi można się dowiedzieć, że
            wystarczy przejść trochę dalej od hotelu i jest plaża piaszczysta. Macie może
            szczegółową mapkę z okręgu Chanii w innym języku niż grecki? Pozdrawiam!!!
            KRETY!!!
    • Gość: Yola Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:25
      cześć
      ja lecę, jakby co to gg nr 3293024, pozdrawiam.
      • Gość: Mariusz Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:56
        Witam raz jeszcze, ja powaznie sie ciesz, ze wam sie podoba ta wyprawa na Krete
        i do hotelu, ktory sobie wybraliscie. Hotel jest super, byle jak najmniej
        niespodzianek ze storny tej wspaniale Triady.
        pozdraiwam
    • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 01.04.04, 08:44
      Wszedłem na stronkę Triady i okazało się, że już nie ma ofert wolnych do
      Kissamos na 10.06.POzdrawiam Kretów!!!
    • bms01pl Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 04.04.04, 21:00
      witam wszystkich,
      byłem na krecie z żoną i parą przyjaciół w tym samym terminie, co wy, dokładnie
      od 15 do 28 czerwca ubiegłego roku. w hotelu elefteria, jakieś cztery kilometry
      od kissamos. pojechaliśmy z nieboszczką big blue, ale bylo naprawdę fajnie. na
      jednej z wycieczek poznaliśmy młode małżeństwo z kissamos palace. w zeszłym
      roku o tej porze wokół hotelu trwały prace budowlane, oni na szczęście
      mieszkali w części, w której tego łomotu nie było słychać tak wyraźnie,
      zasdniczo nie narzekali. samo miasteczko jest dość nudne, praktycznie nic tam
      się nie dzieje. jest jednak bazą wypadową rejsów np. na gramvousa'ę (czy jakoś
      tak, mogłem pokręcić nazwę). co ciekawe, w takiej małej mieścince piliśmy
      najlepszą kawę frappe - w kafejce przy tzw. "dworcu" autobusowym, szczerze
      polecam. polecam też biuro podróży harisa horeftakisa (około dwustu metrów od
      wspomnianej kafejki w prawo, stojąc twarzą w stronę morza). kupiliśmy u niego
      zarówno rejs na santoryn, jak i wycieczkę do wąwozu samaria (spoooooro taniej,
      niż proponowane przez rezydentów wycieczki fakultatywne). w "pakiecie"
      wynajęliśmy też samochód na cztery dni, około 30% taniej, niż w innych "rent a
      car". ludzie zasadniczo mili i sympatyczni, choć trzeba wziąć poprawkę na
      greckie bałaganiarstwo i nie zawsze wysoki standard obsługi (zmiana ręczników,
      sprzątanie w pokojach itp.), no ale jak ktoś liczy na usługę w klasie de lux,
      to raczej wyjazd za trzykrotnie wyższą cenę wchodzi w grę.
      jeśli ktoś miałby jakieś pytania, to proszę na maila, w miarę wiedzy postaram
      się pomóc. aha, w kissamos palace w zeszłm roku było o ile pamiętam towarzystwo
      międzynarodowe.
      pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji.
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 04.04.04, 22:06
        Wielkie dzięki za informacje - przydadzą się!!! Pozdrawiam
    • barbarella71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 15.04.04, 12:06
      Hej, co tak wszyscy przycichli? Już Was nie ekscytuje wyjazd? Fajna stronka z
      mapą Krety - w miarę szczegółową jest na stronie: www.crete.tournet.gr
      Mam pytanie czy już zapłaciliście całość należności za wczasy, Ja na razie
      połowę. Myślę żeby drugą połowę dopłacić do końca kwietnia, ale sama już nie
      wiem jak to się ma do nowego VAT-u i co zrobię dobrze a co źle.
      U nas na razie pogoda nie bardzo,zwłaszcza o 6 rano na przystanku w drodze do
      pracy; chyba nam to Kreta wynagrodzi. Pozdrowienia.
      • ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 16.04.04, 01:40
        Już myślałem, że nie chcesz trochę poklachać. Jedno co mnie martwi to waluta,
        którą potrzebujemy "EURO". Obserwuję od stycznia notowania walut i wciąż nie
        wiem o co w tym wszystkim chodzi - spadek raz wzrost itd. A trochę tego
        potrzeba. Jeszcze nie zapłaciłem całości za wczasy i myślę, że warto by się
        było udać do biura i coś na ten temat dowiedzieć. Pozdrawiam przyszłych
        Kretów!!!
        • betinka8 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 26.04.04, 16:06
          znajdź mój wątek "kreta-odkrycia" na pewno Ci sie przyda.Niestety nie umiem
          robić linków:-(
    • Gość: barbarella71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 16.04.04, 11:36
      Muszę kolegę pocieszyć bo my też jeszcze nie mamy Euro a czasu zostalo
      niewiele. Trudno przewidywać czy po 1 maja skoczy. Kupiliście jakiś przewodnik,
      Ja na razie trafiam na same beznadziejne - może coś doradzisz. A z tym
      klachaniem to czekałam kto się pierwszy odezwie ale się nie doczekałam.
      Rodzina trochę przeżywa że wylot jest w Boże Ciało.Pozdrowionka i miłego
      weekendu.
      • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 16.04.04, 18:34
        Korzystam z przewodnikow Pascala, praktycznie zawsze kiedy jestem w Grecji i
        jestem bardzo zadowolony.
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 22.04.04, 01:32
        21.04. już zapłaciłem i obserwuję nadal kursy i mam nadzieję że coś drgnie z
        tym Euro. W zeszłym roku Triada miała przeloty do Hanii, ale zrezygnowali a
        szkoda, bo było by bardzo blisko. Pozdrawiam!!!
    • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 18.04.04, 13:20
      No, Kochaniency, ja wracam z Kastelli przed 10 czerwca. Oczywiscie nie
      omieszkam opowiedziec Wam jak bylo :)
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 22.04.04, 01:34
        Z przyjemnością będę czekał na Twoje informacje, gdzie taniej zjeść i dobrze,
        wyporzyczyć samochód i dobre i tanie biuro podróży na miejscu oferujące
        wycieczki m.in. do Samarii.
        • Gość: barbarella 71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 22.04.04, 09:05
          Ja zapłacę dzisiaj resztę kwoty.Ben, czy masz już wystawioną fakturę skoro
          zapłaciłeś. W internecie wyczytałam, że Biura same nie wiedzą co zrobią w
          związku zmianą przepisów.Ktoś radził żeby żądać faktury po wpłaceniu całej
          należności.
          Ja też czekam na każde info.
    • Gość: cORTINA Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.umwo.opole.pl 22.04.04, 09:29
      BARDZO JESTEM CIEKAWA WASZYCH WRAŻEN Z POBYTU I ZWYKŁYCH INFORMACJI CO DO TEGO
      GDZIE JESC W kASTELLI I OKOLICACH GDZIE WYPOZYCZYC SAMOCHÓD I ZA ILE I TAKIE
      TAM DUPEREWLE ALE WAZNE DLA OSOB KTÓRE TAM JADA
      Z GÓRY DZIĘKUJE
      • Gość: Marcel Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.04.04, 22:46
        Witajcie, chyba Was ucieszę, ponieważ wybieramy się do Kissamos Palace już
        06.05.2004. Tak więc przetrzemy szlaki. Obiecujemy zdać relacje z pobytu i
        chętnie odpowiemy na Wasze pytania. W tej części Krety będziemy po raz
        pierwszy, więc będziemy wdzięczni za jakiekolwiek podpowiedzi. Mamy zamiar
        wiele zobaczyć mimo , iż jedziemy z małym synkiem. W planach jest oczywiście
        wypożyczenie samochodu, czy ktoś zna namiar na dobrą wypożyczalnię ?
        Nasz nr GG : 1364987.
        pozdrawiamy
        • Gość: ben .omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 23.04.04, 00:37
          Marcel! Patrz na "bms01pl" - tam jest info co do wypożyczalni. Pozdrawiam was
          Kreciki! Miłego pobytu! Czekam na nowe info od Was!!!
        • Gość: Radzio Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.lagisza.pke.pl 16.06.04, 22:28
          Cześć podaj mi do siebie e-mail bo chciałbym więcej dowiedzieć się o hotelu
          kissamos
      • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 23.04.04, 00:35
        A kiedy tam lecisz?
        • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 23.04.04, 10:06
          Juz za kilka dni :)
          • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 29.04.04, 21:54
            Jak tam KRECIAKI? Co u was słychać? Napięcie rośnie? W tym tygodniu koleżanka
            wróciła z Egiptu - czarna jak Murzynka, aż jej zazdroszczę. Ale my za niedługo
            też lecimy. POZDRAWIAM KRETÓW!
            • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 08.05.04, 14:40
              Mi tam nic nie rosnie, zadne napiecie. Moze dlatego, ze od dwoch dni siedze w
              Kissamos Palace?... ;)))))

OK, pierwszego wieczora pare osob nawalilo sie jak stodola, pelna zenada, jeden
              z idiotow do polnocy tlukl sie po pokojach, walac w drzwi. W koncu w desperacji
              poszedlem, ryknalem, ze juz dosyc tej zabawy i jak sie nie uspokoi to mu
              wpierdole. Byl to wyraz NAJWYZSZEJ desperacji bom czlowiek watlej muskulatury i
              spuszczenie mu manta byloby smutnym finiszem mojej rozpoczetej wlasnie
              perygrynacji. Moze obawial sie, ze usiade mu na twarzy - bo przestal sie tluc.

Nastepnego dnia, wczoraj, gadalem z Yannisem, ktory powiedzial, ze to niestety
              standard. Przykre.

Do miasta - dla tych co nie wiedza - jest kwadrans na piechty, IN.KA (ta na
              dole) otwarta do 21:00, Niemiec z Kreta Profis zbankrutowal, podobno przechlal
              caly interes (znowu alko). Sobczyk trzyma sie dobrze, mozna u niego placic
              karta kredytowa - to duzy plus.

Wiatr wieje dosc solidnie, w ostatnich dniach mielismy tu sirocco znad Sachary -
              a to oznacza, ze WSZYSTKO bylo nieludzko uswinione pylem piaskowym. Ponuro to
              wygladalo, powaznie. Juz jest lepiej, ludziska auta pomyli, podlogi poodkurzali
              i da sie patrzec na rzeczywistosc :)

Eleftheria w Drapanias wyglada na zamknieta, podobno wlascicielowi zwisa co tam
              sie dzieje.

Ceny: jest spoko! Owszem, wszystko podrozalo w stosunku do np. zeszlego roku
              ale nieznacznie, da sie zyc. Trudno spodziewac sie, co oczywiste, normalnych
              cen w knajpach na nabrzezu portu w Chanii... normalka. Poza tym nie czuje sie
              nadmiernie zblizajacych sie Igrzysk.

A, zapomnialbym - Kissamos Palace (tzn. Sunny Bay) to zaskakujaco przyjemny
              hotel, duze czyste pokoje, lodowki bez doplaty, wanny (zamiast brodzikow) w
              lazienkach, spokojnie i przyjemnie. Wielki Wrak jest pod wrazeniem ;)))

Tyle z Kissamos. Trzymajta sie,
              • Gość: radek Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 217.11.133.* 10.05.04, 15:36
                Dzieki za relacje live
                ja wylot mam 13 maja wiec juz za kilka dni wiec napisz cos jaka tam temperatura
                wody i powietrza
                pozdrawiam i zycze slonka
                • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 11.05.04, 11:43
                  Na pytanie Twoje i Barbarelli: jest cieplo, w cieniu rano circa 20-24 stopnie,
                  natomiast niech Was to nie myli, slonce przypieka koncertowo, wiec pierwszego
                  dnia usmazylem sobie lapy. W dzien idzie wytrzymac w cieniu, rzeklbym, ze jest
                  przyjemnie, natomiast w sloncu raczej staram sie dlugo nie przebywac.

Woda poki co raczej do cieplych nie nalezy, nie ta pora roku. Jesli
                  chcielibyscie popluskac sie w cieplej wodzie, a jednoczesnie cieszyc sie
                  umiarkowana temperatura powietrza (taka jak teraz), to jedzcie do Grecji w
                  koncu wrzesnia/na poczatku pazdziernika. Poki co, morze nie jest nagrzane, wiec
                  pluskanie najlepiej wychodzi w basenie :)

Dobra, wracam do frappe ;))))
    • Gość: barbarella71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 10.05.04, 10:15
      Napisz proszę jaka temperatura, czy już można się kąpać w morzu.Pozdrowienia
    • neronka Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 17.05.04, 15:40
      Hej
      Wróciłam z Krety tydzień temu i troszkę opisałam na swoim wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=12602061
      Kąpać się można. Temp. wody na północy Krety ok. 19 stopni, czyli jak w Bałtyku
      latem.
      Na południu np. na Elafonisi wod ma 30 stopni (ale w Lagunie) nie na otwartym
      morzu.
      Jeśli ktoś jest zainteresowany pomagam w zaklepaniu samochodu na Krecie.
      • ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 17.05.04, 21:47
        A jak tam z cenami. Gdzie można niedrogo zjeść, posiedzieć w knajpce,
        wypożyczyć samochód, wybrać się na wycieczkę np.do Samarii.Jakie są tam
        śniadania w hotelu - jest jakiś wybór jadła? POZDRAWIAM KRETÓW
        • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 18.05.04, 12:35
          Dobra, bedzie krotko bo siedze we Vranas w Chania.

Jesc: absolutnie zdecydowanie polecam (tak, traktujcie to jako polecenie hihi)
          co najmniej jeden obiad u Yoannisa Papadakisa, psarotawerna na zachodnim koncu
          deptaka, zamykajaca deptak w Kastelli. Oczywiscie, zostaniecie spytani skad
          jestescie, a jak sie przyznacie, Yoannis zrobi wszystko, zeby sluzyc Wam po
          polsku. Oczywiscie jego polszczyzna jest czysto kuchenna ale zasob slownictwa
          imponujacy! Co jesc? U Yoannisa Papadakisa bezwzglednie nalezy wziac BOUREKI
          (czyta sie tak jak "buraki", tylko z "e" w srodku) oraz monstrualne i
          przepyszne TZATZIKI, moim zdaniem najlepsze w okolicy. Suty obiad dla 2 osob
          bedzie kosztowal nie wiecej niz EUR 17 (suty, powiedzialem, naprawde suty).
          Mozna placic karta kredytowa.

Na wycieczke do Samarii najlepiej samemu, jesli ktos sobie zyczy abym podal
          optymalna marszrute, godziny odjazdow srodkow komunikacji etc., prosze o
          kontakt mailem, odpisze juz w Polsce. Zdecydowanie ODRADZAM korzystanie z uslug
          wycieczkowych oferowanych przez przemile rezydentki. Ceny sa horendalne!!!

Sniadania sa kontynentalne czyli zadne: mielonka w plasterkach, zolty ser w
          plasterkach, platki i mleko, sztuczny soczek ze sztucznych pomaranczy, jogurt i
          miod, dzemiki oraz niesmiertelne JAJA NA TWARDO (po 3 dniach sie rozchorowalem,
          ciekawe czemu <wink>). Ja sobie na sniadanie przynosze tirosalate kupiona w
          IN.KA (bron Boze w AGORA MARKET, tam sprzedaja makabryczne paskudztwo,
          wywalilem caly pojemnik).

Dobra, poki co, to tyle. Wracam w czwartek, wiec jesli beda jakies pytania -
          sluze odpowiedzia, zarowno na Forum, jak i mailem.

Sciskam,
          • Gość: maga Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.117.40.* 18.05.04, 13:12
            Lecę na Kretę, do Kissamos, w przyszły czwartek i mam kilka pytań, dotyczących
            przede wszystkim komunikacji publicznej i wycieczek. Nie mam prawa jazdy, więc
            muszę się zdać na publiczny transport.
            Gdzie z Kissamos można się wydostać autobusem, poza Chanią? W ubiegłym roku
            jeździł do Elafonissi, czy gdzieś jeszcze?
            Czy w kierunku Samarii odjeżdża z miasteczka jakiś bezpośredni autobus, czy też
            trzeba przesiadać się w Chanii?
            Co z wycieczkami na Gramvoussę i do zatoki Balos, czy są jakieś rejsy
            stateczkiem i ile to kosztuje?
            Czy żeby pojechać do Paleochory, muszę najpierw udać się do Chanii, czy też
            jest bezpośrednie połączenie?
            Czy jest w Kissamos jakieś lokalne biuro podróży i czy oferuje jakieś wycieczki
            poza standardem (Knossos i inne ogólnie znane atrakcje)?
            Co to jest ów burak u Papadakisa?
            Pozdrawiam serdecznie
            maga
            • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 19.05.04, 01:30
              Czy jest wypożyczalnia skuterów i ile ta atrakcja kosztuje?
              • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 19.05.04, 18:09
                Tak, jest wypozyczalnia, w samym ryneczku, naprzeciwko tawerny Petra. O ile
                dobrze pamietam, doba kosztuje EUR 15 i w tym chyba jest 100 km (ale nie
                gwarantuje), za paliwo placisz sam.

Wypozyczenie roweru kosztuje EUR 5 za dobe, maja jakies stare odrapane
                karamysla. Dla porownania, bardzo przyzwoity bicykl na Kos kosztuje EUR 1.50 za
                dobe...
            • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 19.05.04, 18:07
              O ile dobrze zauwazylem, w kwestii polaczen autobusowych nalezy zdac sie na
              polaczenia przez Chanie, ewentualnie Tavronitis (na poludnie). Do Elafonisi
              chyba tez jezdzi z Kastelli - ale nie jestem pewien, nie chcialbym sklamac.

Do Samarii (Omalos) jedziemy przez Chanie, do Paleochory przez Tavronitis.
              Polaczenia sa bardzo dobre, wiec nie ma problemu.

Sa JAKIES wycieczki na Gramvouse i do Balos, w kosmicznych cenach. W Kastelli
              sa co najmniej dwa "biurka" turystyczne, ktore oferuja znacznie wiecej (niz
              rezydentki) za znacznie mniej (niz rezydentki). Ja nie skorzystalem z niczyjej
              oferty, posiadam umiejetnosc samodzielnego wyposazenia sie w bilet autobusowy.
              Trudno natomiast wplaw udac sie na Gramvouse, tu skorzystalbym z Attios Agency
              na poczatku Chalidonu (nie dochodzac do Skridloff). Przyjmuja karty kredytowe.

Boureki to rodzaj zapiekanki, wybitnie mniamusnej, skladajacej sie z kartofli w
              plasterkach, cukinii, fety, pomidorow i oliwy. Cos fantastycznego.

A, i wazna poprawka: mlody Papadakis ma na imie (z polska) JUREK, ten o ktorym
              pisalem wyzej, to senior rodu...

No to wracam celebrowac wakacje :) Moze dla odmiany skocze na boureki i retsine
              do Papadakisa? ;))))
              • Gość: maga Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.117.40.* 19.05.04, 18:34
                A ile zapłaciłeś za rejs na Gramvoussę?
                • neronka Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 19.05.04, 20:05
                  Hej Maga
                  Jeśli chodzi o rejs na Gramvousę to podaję link do firmy która organizuje
                  rejsy . Nie jest to biuro turystyczne tylko Maritime Company która pływa z
                  portu w Kissamos na Balos i Gramvousę.
                  www.gramvousa-balos.com.gr
                  Łódź którą pływają jest duża, ale nie pamiętam cen , chyba 10 e od osoby za
                  całodzienną wycieczkę.
                  • neronka Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 19.05.04, 20:37
                    www.gramvousa-balos.com.gr/info-uk.htm
                    to jest dobra strona.
                    Są tam ceny biletów, godziny odpłynięcia, możliwość rezerwacji, i piękne
                    zdjęcia.
                    • Gość: maga Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.117.40.* 20.05.04, 10:27
                      Dziękuję!
                    • Gość: maga Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.117.40.* 20.05.04, 10:37
                      Ale mi ten link nie wchodzi!
                      • neronka Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 20.05.04, 10:52
                        www.gramvousa-balos.com.gr/info-uk.htm
                        Ten wchodzi. Spróbuj jeszcze raz, albo bez info-uk.htm
                        • Gość: maga Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.117.40.* 20.05.04, 11:17
                          Nadal nic. A bez info znalazłam stronę, która jest właśnie uaktualniana. Ale
                          jest na niej ulotka z programem rejsu, niestety bez cen i informacji, w jakie
                          dni można popłynąć.
    • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 26.05.04, 21:21
      GALE!!! Jaka plaża jest przy hotelu? Jak po wczasach - zderzenie z
      rzeczywistością w kraju?
      • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 27.05.04, 06:04
        :)

Sliczna kamienista plaza :)))) Kamienie sredniej wielkosci ale chodzic po nich
        sie da od biedy

Zderzenie... ech, nie pytaj...
        • Gość: Cortina Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 217.173.195.* 27.05.04, 08:31
          WITAM
          I POZDRAWIAM JAK TAM PO URLOPIE ?:)) JA RÓWNIEŻ SIE TAM WYBIERAM 24.06 I BARDZO
          MNIE INTERESUJE WSZYSTKO , JAK WYGLĄDA HOTEL , JAKIE SA POKOJE, GDZIE W MIEŚCIE
          JEST SUPERMARKET, GDZIE MOZNA DOBRZE ZJEŚĆ, I CENY JAKIE SA CENY? iLE TRZEBA
          ZABRAC KASY NA DWA TYGODNIE NA DWIE OSOBY? OPISZ SWOJE WRAZENIA JAK BYS MOGŁ.
          Z GÓRY DZIĘKUJE CI ZA ODPOWIEDZ
          CORTINA
          • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 28.05.04, 11:47
            To moze krotko (bo siedze w biurze):
            1. Hotel wyglada bardzo porzadnie, mozna go sobie obejrzec pod adresem
            www.sunnybayhotel.com
            2. Pokoje sa przestronne, czyste, ladnie umeblowane, lodowka i telewizor bez
            doplaty, w lazience wanna (a nie brodzik/prysznic)
            3. Sklepy "codzinne":
            - solidny i dobrze zaopatrzony sklep Agora Market znajduje sie przy drodze
            bedacej przedluzeniem szosy z Chania, tuz obok ksiegarni pana Wojtka Sobczyka.
            Trudno do Agora Marketu nie trafic, spoko;
            - umiarkowanie zaopatrzony i ciasny sklep IN.KA znajduje sie przy placyku
            centralnym, tam gdzie autobusy;
            - ponizej placu (zejsc z placu na zachod tak jak wyjezdzaja z niego autobusy i
            potem w dol, na poludnie, przy murze na rozwidleniu, takie dosc gwaltowne
            zejscie) znajduje sie duza IN.KA, ktora jest bardzo dobrze zaopatrzona a i
            przyjmuje karty platnicze. Czynna do 21:00;
            - no i oczywiscie szereg spozywczakow w calym miasteczku, otwartych w bardzo
            bardzo roznych porach :)
            4. Ile kasy - nie mam bladego pojecia! Po prostu zabralem ze soba EUR 100 w
            gotowce na wszelki wypadek, dwie karty kredytowe i jedna bankomatowa. Nie wiem
            ile wydalem, nie interesowalem sie tym.
            5. Wrazenia... Coz, moje sa malo reprezentatywne poniewaz znam Kastelli raczej
            dobrze, okolice po Chania i na poludnie rowniez nie sa mi obce, wiec wrazenia
            takie, jakbym pojechal na wczasy do Krynicy. Jeden lubi, drugi nie. Ja lubie :)
            Poza tym wiecej na stronach:
            www.virtualtourist.com/m/4870b/673a4/ o Kissamos
            www.virtualtourist.com/m/4870b/674fd/ o Chania
            www.virtualtourist.com/m/4870b/670c3/ o Krecie
        • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 28.05.04, 01:16
          BARBARELLA co u Ciebie - dawno się nie odzywałaś? Wszystko już gotowe do
          wyjazdu? POZDRAWIAM
          • Gość: barbarella 71 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 212.244.173.* 28.05.04, 09:44
            W przyszłym tygodniu należałoby chyba zadzwonić do Biura i potwierdzić datę i
            godzinę wylotu z Pyrzowic.Mnie zaniepokoił symbol WAW/HER/WAW na fakturze ale
            wg zapewnień Pani z Biura oni mają po prostu takie oznaczenia a na umowie mam
            wyraźnie podane Katowice.Niestety jeszcze nie wszystko gotowe,do samej środy
            będę w pracy bo nauczona doświadczeniem wiem jak sie dłuży wolny dzień spędzony
            w domu przed wyjazdem / jechaliśmy tak kiedyś autokarem do Chorwacji około
            godz. 23 i ciężko było wytrzymać w domu , nagle okazało się że wszystko juz
            spakowane, posprzatane, zaprowiantowane itd. i wyniknęła nuda no i wiadomo
            strach czy też goraczka podróżna ? / To miłe że się ktoś stęsknił, równiez
            pozdrawiam. Czemu GALE tak mało pisze, okazuje się że miał więcej czasu w
            Kissamos.A Ty jak ,wynajęcie autka czy skutera masz juz dograne?
            • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 28.05.04, 10:17
              Uuuuh, przyjmuje krytyke z pokora ;)

Wieczorem klepne pare slow, obiecuje :)
            • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 28.05.04, 11:49
              > wynajęcie autka czy skutera masz juz dograne?

Eeee przepraszam, a po co to dogrywac? Wierzcie mi, podaz dobrze przewyzsza
              popyt, dogrywanie wynajmu auta to jak dogrywanie zakupu papieru toaletowego -
              nie te czasy (na szczescie).

Milego,
            • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 28.05.04, 22:22
              Dopiero wszystko na miejscu dogramy co jak trzeba. Zobaczymy gdzie i za ile,
              może samochód na dwie pary - a jak nie to skuterek też może być. Mieliśmy w
              Grecji i w upalny dzień to była niezła atrakcja - zrobiliśmy na nim niemało
              kilometrów.Pozdrawiam
    • Gość: Cortina Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 217.173.195.* 28.05.04, 11:36
      Gale
      bardzo chcemy zebys opisał troche szczegółów z pobytu w Kissamos , moj mąz
      naprzykład sie martwi czy w hotelu beda reczniki? czy jest w nim lodówka TV i
      inne pierdoły . Mam nadzieje ze Gale cos skrobnie w wolnej chwili co by
      napalony na wyjazd lud uspokoic.
      Pozdrawiam
      • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 28.05.04, 11:52
        Vide wyzej :)
        W hotelu beda reczniki - po dwa na lebka, zmieniane co circa 2 dni. Plus
        recznik na podloge w lazience, zmieniany raz na turnus, niestety.
        Jest lodowka, tv i suszarka to wlosow - bez doplaty. Komary sa tez bez doplaty.
        Nawet jak sie zamknie na noc drzwi i balkon (co nie jest najlepsza koncepcja).
        Ja zawsze biore do Grecji "raid" czy inne paskudztwo, ktore wtyka sie w
        gniazdko elektryczne. Nie smierdzi toto, a dziala skutecznie.

Milego,
        • Gość: ben.omi Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: 195.136.254.* 28.05.04, 22:25
          A do plaży z piaskiem lub czymś co choć trochę przypomina daleko trzeba iść?
          • gale Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. 28.05.04, 22:39
            Pojechalbym do Falasarny albo przeszedlbym sie tak ze 30 min. w strone
            Mithinmna.
            • Gość: bah7 Re: Kissamos Palace - Kreta - 10.06. IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 30.05.04, 19:01
              Też bym pojechał do Falasarny (to najbliższa piękna, piaszczysta plaża):

www.west-crete.info/kastelli.htm

www.explorecrete.com/travel/chania-beaches.html

bah7

P.S.:
              Prognoza na najbliższy tydzień: noce 17 st., w dzień 18 st., obłoki.

• Gość: ben.omi Re: Barbarella IP: 195.136.254.* 05.06.04, 12:34
                Jak przygotowania? Wyjaśniła się sprawa z tym wylotem, bo my mamy na zgłoszeniu
                symbol KTW - a tak wogóle to we wtorek dzwonoli z biura zpotwierdzeniem wylotu.
                Pozdrawiam
                • Gość: barbarella71 Re: Barbarella IP: 212.244.173.* 07.06.04, 11:02
                  Do nas też dzwonili z potwierdzeniem wylotu z Pyrzowic. Na umowie tez mamy KTW
                  nie podobały mi się natomiast symbole na fakturze. teraz niepokoi mnie tylko
                  pogoda - są tak sprzeczne relacje.Szkoda że nie wylatujemy wcześniej...lecimy
                  chyba LOT-em ?, mam nadzieję że będzie posiłek na pokładzie bo ktoś tu podawał
                  że linie lotnicze w ramach osczędności od tego odchodzą.I mam nadzieję że po
                  drodze na lotnisko nie trafimy na procesję.
                • gale Kissamos Palace 13.06.04, 21:03
                  Ben, jak sie bawicie? Gadaj pokim dobry ;))) Mam nadzieje, ze pogoda dopisuje,
                  a i humory jak najlepsze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka