Dodaj do ulubionych

Hotel Rethymnon Bay

IP: *.acn.waw.pl 15.03.04, 21:47
Cześć. Czy ktoś był już w tym hotelu? Ja się wybieram tego lata. Jeśli macie
jakieś wiadomości na jego temat to podzielcie się. Będę wdzięczna, na razie.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.bydgoszcz.tpnet.pl 18.03.04, 14:02
      Kiedy tam będziesz ? Ja jadę w Ip Lipca. 11 lipca przez Rethymnon będzie biegła
      sztafeta ognia olimpijskiego. Może być ciekawie. A co do hotelu to wybrałem na
      uboczu ale nie zadaleko od centrum i blisko morza.
      Jeśli Al-Kaida pozwoli (!) to będę mógł sprawdzic swój wybór.
      • Gość: Mito Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 19:29
        Cześć. Ja będę w I połowie września - nie chciałam zjechać się z olimpiadą.
        Pisałeś, że wybrałeś hotel na uboczu - czy mówisz o Rethymnon Bay? W katalogu
        sprawiał wrażenie dosyć dobrze usytuowanego - w sumie niezbyt daleko centrum i
        koło morza. Miłego pobytu :) - podobno Rethymnon jest śliczny. Na razie.
        M.
        • Gość: Krzysiek Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.bydgoszcz.tpnet.pl 22.03.04, 14:43
          Na uboczu bo nie w samym centrum miasta (2,5 km od centrum).
          Osobiście niestety nie znam nikogo kto tam był, ale gdzieś na forum
          widziałem kilka pochlebnych opinii. Zadroszczę Ci września - byłem kiedyś
          w Grecji we wrześniu - znacznie więcej owoców, zwłaszcza przepyszne winogrona i
          brzoskwinie. Ostanio byłem w lipcu to dobrych owoców jeszcze nie było.
    • Gość: Magda Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 13:56
      Hotel Rethymnon Bay ma ok. 20-30 lat i powinien juz dawno zostac odnowiony. Sa
      problemy z goraca woda, wyposazenie tez leciwe. Polozenie za to bardzo ladne,
      plaza szeroka i piaszczysta. Do Rethymnon ok. 30 min. spacerkiem ladna
      nadmorska promenada. Sniadanie dobre, spory wybor. Kolacja raczej nie, problemy
      w uzupelnianiu brakujacych potraw, wszystko szybko stygnie - przez to
      urlopowicze chca jak najszybciej zaczac zeby jesc swieze i gorace, co z kolei
      prowadzi do korkow przy bufecie. Jest jednak nadzieja, ze w tym roku bedzie
      lepiej bo bylo duzo skarg. Pomimo wszystko - przyjemnego urlopu!
    • Gość: Radikk Re: Hotel Rethymnon Bay IP: 217.153.6.* 26.04.04, 16:24
      Ja jade 10 lipca wiec jak widze zalapie sie na ogien olimpijski.Czy ktos moze
      byl w hotelu Dedalos Beach??na zdj wyglada super ale zawsze jest jakies ale :)
    • Gość: łuki Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.gdansk.agora.pl 17.06.04, 15:36
      Witam,
      byłem w tym hotelu w lipcu zeszłego roku. Idealne położenie nad morzem, ładny
      basen, tylko był kłopot z leżaki. Gdzie? zniknęły i były tylko dwa, więc
      leżeli?my sobie na trawce. Jedzonko ok, choć bez fajerwerków. Je?li gdzie?
      jedziecie i nie wrócicie na kolację czy nawet na ?niadanie można wziš?ć na
      drogę ?lunch basket? - czyli ogórka, pomidora i jajko na twrado. zawsze co?.
      Ję?li chodzi o wycieczki do ze Scan Holiday (byli?my z tego biura) wzieli?ny
      tylko rejs na Santorini, Cena była tajka sama jak w lokalnych biurach,
      pozostałe były droższe (jak Samaria czy Knossos) tyle ze z polskim
      przewdonikiem. Jak nie macie kłoptów z angielskim czy niemieckim to lepiej
      poj?ć promenadš nadmorskš w stronę Rethymnonu i po około 400 metrach po lewej
      jest biuri turystyczne gdzie można zamówić wycieczkę (autokar podjedzie pod
      hotel). Koło hotelu za rogiem jest wypożyczalnia samochodów. Za fiata punkto
      zapłacili?my 80 euro za 3 dni, pilot ze Scana proponował za 120 euro... Hotel
      ogólnie fajny, my jednak zawsze ammy pecha i na podłodze pod umywalkš tworzyła
      się wielka kałuża. Facet z obsługi przyszedł z narzšdzimi w dniu wylotu...
      Je?li co? takiego się zdazry trzeba zgłiscić rezydentowi po po powrcie inaczej
      nie uznajš reklamacji i nic nie zwrócš za niedogodno?ci. To tyle po o Krecie
      mogłbym pisać wiele. Wrazie czego służę pomocš i czekam na opinie po waszym
      powrocie. Po na Kretę za rok, dwa chcę wróić.
      Pozdrawiam
      • Gość: Krzysiek Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 00:09
        Mam kilka pytań:
        W jakich godzinach były posiłki ?
        Plaża jest rzeczywiście piaszczysta (jak w katalogu Scana) czy kamienie ?
        Możesz podać ceny wycieczek dodatkowych ze Scana (Santorini, Knossos, Samaria)?
        pozdrawiam
        Krzysiek
        • Gość: łuki Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.gdansk.agora.pl 22.06.04, 15:20
          Śniadania 7-9, kolacje 19-21, więc trzeba było coś schrupać w barze nad
          basenem. Plaża piaszczysta, trochę kamieni przy brzegu i w wodzie, ale nie za
          dużo. Doklładanie nie pamiętam cen wycieczek: wydaje mi się, że Santorini 40
          euro + 20 za objazd wyspy, reszta ok. 20-25 ale w miejscowych biurach. Warto
          pojechac do Knossos i do Samarii, pozostałe miejsca obejrzeć jeźdżąc
          samochodem. Ze starożytności to Gortyna i Fajstos, z miast Chania, plaże Vai,
          Elafonisii itp. Muszę i tak jeszcze raz przyjechać bo jest wiele miesjc na
          które nie mieliśmy czasu. Na pewno warto odwiedzić jakąś tawerną na odludziu:
          nam symaptyczny właściciel z wdziędzności że odwiedziliśmy jego tawerną po
          obiedzie zafunfował deser i butelkę ouzo i robił sobie z nami zdjęcia
          • Gość: miśka Re: Hotel Rethymnon Bay IP: *.oliwa.multicon.pl / *.multicon.pl 22.06.04, 15:22
            Ho ho
            To ceny rzeczywiście z zeszłego rku.
            Teraz Santorini kosztuje ponad 90 euro +20 zwiedzanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka