Gość: a IP: 83.16.17.* 16.07.10, 17:31 wrócilismy właśnie z Lefkady, jak ktoś ma jakies pytanie to chętnie odpowiem, jechaliśmy samochodem przez słowację wegry serbię i macedonię,w ciemno i było super Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
logopeda9 Re: wróciłem z Lefkady 16.07.10, 19:50 :) ile czasu tam spędziliście? faktycznie były tak duże fale jak czytałam w innej relacji?my byliśmy rok temu i baardzo miło wspominam cudną Lefkadę:) Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: wróciłem z Lefkady 16.07.10, 20:00 Cześć Wam, na Lefkadzie nie byłam ale może Wy potraficie podpowiedzieć coś sympatycznej osóbce, która napisała do mnie to, co niżej? ja jestem bezradna oczywiście a każdą podpowiedź chętnie Jej prześlę. Z góry dziękuję we własnym i Jej imieniu! "Jadę z przyjaciółmi na Lefkadę do Vasiliki (..). Wyjazd zapowiada się interesująco, ale chciałabym trochę pozwiedzać, a stamtąd chyba wszędzie daleko i stromo (mam lęk wysokości). Czy coś wiesz o tej wyspie i tym miejscu? Czy w wyjazd tam to skazanie na pobyt na plaży lub wielokilometrowe wędrówki samochodem po górach? Byłabym wdzięczna za odpowiedź" Jeśli ktoś z Was cokolwiek może - bardzo ładnie proszę:-) Pozdrawiam. B. -------------------- betaki.freehost.pl ---> moje wędrówki po Helladzie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: wróciłem z Lefkady 16.07.10, 20:39 Planując w tym roku wyjazd na Lefkadę (jeszcze przede mną) korzystałam między innymi z tej stronki lefkada.blog.onet.pl/ może się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes703963 Re: wróciłem z Lefkady 16.07.10, 21:19 no to ja odpowiem i mam nadzieje troche pociesze :)Lefkada to mala wyspa i z Vasiliki wszedzie jest blisko ! Wyspe mozna objechac i zwiedzic pobieznie w jeden dzien , a nawet kilka godzin :-) wiec nie groza wam wielogodzinne wycieczki w samochodzie , a do tego droga ( bo taka glowna jest tylko jedna) jest w super stanie ..a pzrynajmniej byla ok 2 lata temu . Na Lefkadzie nie jest ta stromo ..gorzej jest na Krecie ..mysle ,ze nie bedziesz sie bala ..ja tez jestem cykor ..a na Lefkadzie byl dla mnie luz ;-) Natomniast plaze ,widoki i klimat ...zapierajacy dech w piersiach :-) zazdroszcze ..sama wacham sie miedzy lefkada po raz drugi a Skiatos ..i choc nowe neci i kusi to jakos mocno ciagnie mnie znowu na piekna Lefkade :-) Vasiliki to fajna sympatyczn wioska z ladna kamienista plaza ( male ladne kamyczki ) taka jaka ubie najbardziej :-) Zycze udanego urlopu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: wróciłem z Lefkady IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 21:35 Byliśmy własnie w Vassiliki, fal dużych nie było a przynajmniej tam, trochę pojeździlismy po samej wyspie, wodospady, plaże Porto Katsiki , Agiofili, wycieczka statkiem ale nie tymi kombajnami w Nidri, tylko z portu w Vassiliki,drogi rzeczywiście trochę strome ale mielismy zaprawe w Chorwacji na Peljesacu, cały czas piękna pogoda, sporo Polaków w samej miejscowości i tych wypoczywających i tych pracujących. Super wakacje i na pewno wrócimy jeszcze do grecji Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: wróciłem z Lefkady 17.07.10, 01:41 Bardzo bardzo pięknie Wam wszystkim dziękuję - już doniosłam komu i gdzie trzeba:-) Pozdrawiam serdecznie. B. ---------------------------- betaki.freehost. pl ---> moje wędrówki po Helladzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: wróciłem z Lefkady IP: *.chello.pl 20.07.10, 20:23 Dzięki Wam wszystkim za pomoc i rady - to ja jestem tym strachulcem - mało jestem zaprawiona w forumowaniu i blogowaniu, więc cieplutko mi w środku, żeście tacy mili! Gdyby ktoś jeszcze miał coś do dodania na temat Lefkady lub dojazdu, zwiedzania i noclegów po drodze (np. przez Bułgarię?) byłabym szczęsliwa!! joanna Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: wróciłem z Lefkady 21.07.10, 11:50 ja korzystałam z ich podpowiedzi: lefkada.blog.onet.pl/ a co do lęków ,to ten wysokości też posiadam i dałam radę:) widoki sa tak piękne że zapomninasz że powinnaś się bać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: wróciłem z Lefkady IP: *.sejm.gov.pl 21.07.10, 11:08 Witam, jak wyglada sytaucja z noclegami, czy łatwo znależć coś dla 4 osobowej rodziny niedaleko plazy w pierwszej połowie sierpnia? i za ile? Dziękuję, Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: wróciłem z Lefkady 21.07.10, 11:47 sierpień to sezon, nawet we wrześniu było sporo Greków i Włochów; ja bym zarezerwowała coś ,choć na jedną noc bo lubię mieć komfort braku problemów na m-scu.W zeszłym roku za apartament dla dwóch osób płaciliśmy 30 eu,polecam, miło,czysto i z widokiem, zapytaj o studio: www.melinasrooms.com/gallery.php Odpowiedz Link Zgłoś