Dodaj do ulubionych

Beis Beach - Korfu

IP: 62.233.232.* 20.03.04, 13:58
Wybieram się z dzieckiem do hotelu Beis Beach ze Scan Holiday i w związku z
tym mam pytanie do forumowiczów, czy ktoś tam był i może napisac parę słów
odnośnie plaży, otoczenia i samego hotelu, wyżywienia all inclusiv. Czy w
pobliżu jest wypożyczalnia samochodów i jak daleko do najbliższego miasteczka?
Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: zuia Re: Beis Beach - Korfu IP: *.acn.waw.pl 20.03.04, 14:44
      hey lutka,
      tu masz link na strone tego hotelu:
      www.beisbeach.gr/frames.html
      nie polecalabym jednakze, bo od chocoiaz amsz stamtad relatywnie blisko do
      slicznego kassiopi, nie ma w okolicy miasteczka czy taverny...mozna co prawda
      wziasc pelne wyzywienie i ograniczyc sie do hotelu i plazy, ale jechac do
      grecji i nie spotkac greka...
      ja bym polecala okolice nissaki, pirgi, ipsos (glosno i duzo klubow, ale piekne
      widoki) ewentualnie dassia, bo nieopodal jest lancuch gorski i widoki sa
      naprawde niesamowite. blisko stamtad do korfu town, a na ladne piaszczyste
      plaze mozna sie dostac bez problemu autobusem (klimatyzowane i tanie).
      pozdrawiam
      • Gość: Lutka Re: Beis Beach - Korfu IP: 62.181.161.* 20.03.04, 15:34
        Dzięki za odpowiedź.Chętnie wybiorę inny hotel tylko z jakiego biura podróży?
        Z tych pewniejszych to TUI,NEC i Scan a w nich jak hotel w miarę dobry to bez
        pełnego wyżywienia, a jak jest pełne to plaża nieciekawa i do niej daleko
        (wolałabym na miejscu ze względu na dziecko). Najlepiej Magic Life za kosmiczną
        cenę, ale nie - dziekuję. Chętnie skorzystałabym z rady kogoś z doświadczeniem.
        PZDR
        • Gość: zuia Re: Beis Beach - Korfu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.03.04, 20:48
          hey hey,
          faktycznie ciezko o inne biuro podrozy. widzialam ceny tui...nie wiem za co oni
          tyle biora...wklejam ci link na strone posrednika tui, tam sie troche trudno
          zorientowac, ale tydzien w tym miejscu to chyba 444 euro za dorosla osobe...
          www.pes.pl/szczegoly.php?hotel_id=445#
          maja co prawda tylko sniadania, ale nie wiem na prawde czy warto all
          inclusive, wlasnie ze wzgledu na dziecko...i tak bedziesz musiala cos tam
          kupowac...jak nie lody to cos do picia, to juz mozna i kolacje. ja mialam
          wykupione tylko sniadania..suche tosty i jako na twardo,do tego jakies
          oklapniete owoce, jakkolwiek nazywalo sie to "bufet". nie wiem w jami wieku
          jest twoje dziecko, jak mlodsze to faktycznie nie ma co sie meczyc szukaniem
          tawerny, ale jak starsze, to taka wyprawa sama w sobie jest ekscytujaca, no i
          nikt wam nie narzuca planu dnia.

ewentualnie, moze inny kierunek? np rodos, albo ostatecznie kreta...ofert jest
          wiecej, ceny beda konkurencyjne, bedziesz miala w czym wybierac...przyjrzyj sie
          eccoholiday... www.eccoholiday.com...wydaje mi sie ze maja naprawde fajne
          oferty...
          widzialam twoje posty na innych grupach, mam nadzieje, ze ktos ci pomoze:)
          powodzenia
          • Gość: Lutka Re: Beis Beach - Korfu IP: 62.233.232.* 20.03.04, 21:30
            Rzeczywiście pomyślę chyba nad innym kierunkiem. Dziecko mam nie takie małe 5,5
            roku, tylko to jest tak, że przy wykupieniu pełnego wyżywienia wychodzi taniej
            (z reguły) niż kupowanie co chwilę różnych przekąsek, napojów itd. a dzieci
            mają swoje zachcianki.
            Może Rodos wybiorę, a za rok biura będą miały na Korfu ciekawsze oferty...
            Dzięki za odpowiedź
            Pozdrawiam
            • Gość: ANIA Re: Beis Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 21:41
              Nie radzę korzystać z usług biura ECCO HOLIDAY.Na forum mnóstwo ludzi skarży
              się na usługi tego biura. Mówią krótko -to oszuści.A jeśli chodzi o KORFU to
              ACHARAWI jest miasteczkiem położonym przy piaszczystej plazy, co napewnoo jest
              plusem. Dużo tu Anglików .Z WYPOŻYCZENIEM SAMOCHODU NIE BĘDZIESZ MIAŁA
              NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU.Niezłą ofertę ma biuro podróży FISCHER np. HOTEL ERMONES
              BEACH .Ceny też bardziej przystępne niż w Polsce. Wejdż sobie na stronę FISCHER
              CZ.Powodzenia.
              • Gość: Lutka Re: Beis Beach - Korfu IP: 62.181.161.* 20.03.04, 22:43
                Sprawdziłam, hotel Calimera Ermones Beach wyglada całkiem nieźle, chociaż
                trochę daleko do ludzi. Mam natomiast inny problem - wygląda na to, że latają
                tylko z Czech, a ja mam dziecko 5,5 roku - uff, ale marudzę... Już widzę lot
                najpierw do Czech, z potem czekanie na czarter docelowy (mieszkamy w Gdańsku) i
                chyba się nie zdecyduję.
                dzięki i pozdrawiam
                • Gość: ANIA Re: Beis Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 00:44
                  Masz rację . W tej sytuacji to problem. Hotel nie leży w rozrywkowym miasteczku
                  i to jest mały minus.Trudno wybrać tak by bylo wszystko. Moze trzeba wybrać
                  sprawy priorytetowe. Pozdrawiam
                  • Gość: zuia Re: Beis Beach - Korfu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 08:44
                    droga lutko, to jeszcze raz ja, przypomnialo mi sie. ze w swojej ofercie ma
                    korfu (gouvia i ag.stefanos) jeszcze open travel. tylko ze to jest impreza
                    autokarowa:( 24 godziny w autokarze, a potem jeszcze prom....
                    w kazdym razie: open travel...
                    • Gość: Lutka Re: Beis Beach - Korfu IP: 62.181.161.* 21.03.04, 19:40
                      Cześć Zuia i Aniu
                      Wybrałam w końcu z Neckermana - Iberostar Kerkyra Golf przy plaży Alykes -
                      jest dość blisko głównego miasta wyspy, plaża piaszczysta, all inclusive, myślę
                      że lepszej oferty w tej chwili nie znajdę.
                      Dzięki za pomoc
                      PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka