ewaewa123 17.09.10, 17:59 Mam pytanie, czy ktoś był w tych apartamentach? Da się przeżyć? Triada ma super ofertę z tymi apartamentami, w sumie w cenie przelotu, więc się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkra81@gmail.com Re: Apartamenty Andys Korfu IP: 83.230.12.* 19.09.10, 12:34 tak, oferta jest interesująca, znalazłam zdjęcia w necie http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.andysapartments.com/&ei=XsKVTLbSCNOWOPLPsYgJ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CCQQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3DAndys%2Bkorfu%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DTUF%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official Poza tym w lipcu byłam z triadą w apartamentach na zakynthos i były super:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaewa123 Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.249.c80.petrotel.pl 19.09.10, 18:17 Dzięki bardzo, zdjęcia już widziałam, niestety cos mówi mi nie, łóżka lata świetności mają za sobą, basen to raczej sadzawka. Wiem za ta cenę :) A jak nazywają sie te apartamenty na Zakynthos? Bo ta wyspa bardziej mnie pociąga. I jak było cenowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krra.... Re: Apartamenty Andys Korfu IP: 83.230.12.* 19.09.10, 20:39 Apartamenty na Zakynthos, to Kali Pigi. Byliśmy tam w lipcu, cena od osoby w ofercie first minut to 2099zł/osobę. Były ręczniki, codzienne sprzątanie, wymiana pościeli 2-3 razy w tygodniu. Basen był praktycznie tylko dla nas, nie wiem czy to przez kryzys, ale właściwie prawie zawsze byliśmy tam sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 12:32 Jest całkiem ok, ale polecam dla ludzi, którzy wolą spokój i ciszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.home.aster.pl 09.06.11, 19:50 A mogłabym prosić o więcej informacji? Interesują mnie głównie warunki w pokojach, dojście na plażę i sama plaża. Jeżeli lecieliście Small Planet Airlines, to proszę o opinie o tym przewoźniku i stanie samolotu:) Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.home.aster.pl 13.06.11, 16:26 Naprawdę nikt więcej nie był w tym hotelu..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: Apartamenty Andys Korfu IP: 78.8.251.* 13.06.11, 16:57 jeśli ktoś ma info o Olive Garden to chętnie posłucham :) podobna oferta jak Andys Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Apartamenty Andys Korfu 15.06.11, 11:12 Wróciłam właśnie z Korfu, mieszkałam 2 tygodnie w Andys Ap. Miejsce rzeczywiście dla lubiących spokój i ciszę, choć w Agios Stefanos jeździ wiele motorów i quadów, co w nocy słychać bardziej, więc z ciszą bym nie przesadzała;)) Same apartamenty są czyściutkie, dobrze utrzymane. Aneks kuchenny w pełni wyposażony, z kuchenką elektryczną i piekarnikiem. Może być komuś za mało naczyń, nas było tylko dwoje, więc wystarczało. Wymiana pościeli i ręczników 3 razy w tygodniu (co mnie mile zaskoczyło), codzienne opróżnianie koszy na śmieci, dwa dni przed wylotem po powrocie do pokoju czekała na nas góra właśnie zerwanych brzoskwiń od gospodarzy:). Gospodarze mają kilka kotów i dwa pieski, niegroźne towarzystwo, nie należy się dziwić gdy któreś zwierzątko was odwiedzi, zwłaszcza przy mieszkaniu na parterze. Basen niewielki, ale zadbany. Sam budynek położony na wzgórzu, do plaży i do centrum z górki, ale z powrotem pod... My wypożyczyliśmy sobie samochód na 10 dni, więc wszelkie zakupy, dojazdy nie były problemem. Na większe zakupy jeździliśmy do niedalekiego Sidari, gdzie obok siebie są dwa "markety". Na miejscu też są sklepy oczywiście, ale ceny już wyższe. Jeśli masz możliwość wynajmu samochodu - polecam wypad m. in. do Makrades - można tam kupić prosto od gospodarzy domowej roboty oliwę i winko 0,75 l po 2 - 2,5 Euro. Plaża niezbyt szeroka, ale dosyć długa, czysta. Można wypożyczać łóżka z parasolami od okolicznych tawern, za opłatą lub przy konsumpcji. Woda cieplutka, oczywiście. Co do samolotu - wg mnie w porządku. Dosyć spory, po 6 miejsc w rzędzie. Nie bardzo tylko rozumiem, dlaczego my jadąc z Triady mieliśmy mieć główny bagaż na max 17 kg, a pozostali (głównie Sky Club- więc również Triada...) - 20. Ale mieliśmy ostatecznie walizki po ok. 19 kg i nikt się nie czepiał. Szkoda, że wakacje już za mną... Życzę co najmniej równie udanych jak nasze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.home.aster.pl 15.06.11, 14:26 Dzięki wielkie za tak wyczerpującą odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
ramsweld Re: Apartamenty Andys Korfu 20.06.11, 20:50 jeśli ktoś wróci w tym roku z apartamentów Andys to proszę o komentarz. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Apartamenty Andys Korfu IP: 212.160.172.* 21.06.11, 13:25 Dzięki za cenne informacje - możesz napisać za jaką cenę wypożyczyliście autko ? Lecimy we Wrześniu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Apartamenty Andys Korfu 21.06.11, 20:10 Jeździliśmy Fiatem Punto, najpierw wypożyczyliśmy na 7 dni, później przedłużyliśmy do 10. Wyszło jakieś 20-22 Euro za dzień. Na tamtejsze drogi autko w porządku, nie warto brać większego ze względu na masę ostrych zakrętów. Na sezon wakacyjny pewnie trochę ceny wzrosną, ale myślę, ze we wrześniu znów będą niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikakaw Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 18:34 możecie podać nazwe biura z którego pozyczyliście autko ewentualnie jakieś namiary?Ile miejsca jest w studiu?jest gdzie ułożyć ciuchy?macie może jakieś fotki z samego pokoju? i jeszcze jedno ważne wpóścili was wczesniej do pokoju czy dopiero o 14? Odpowiedz Link Zgłoś
ramsweld Re: Apartamenty Andys Korfu 04.07.11, 19:47 czy apartamenty Andys rezerwowaliście z pierwszym pojawieniem się katalogu w 2010 ? jeżeli tak to jaka była cena od osoby dorosłej ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Apartamenty Andys Korfu 05.07.11, 17:39 Nie pamiętam nazwy wypożyczalni, ale mieści się w samym tzw. centrum miejscowości tuż obok Thomas Bay Hotel. Nawiasem mówiąc przy wejściu do tego hotelu znajduje się bankomat (chyba jedyny w Agios Stefanos) . Może to być przydatna informacja, bo na przykład rezydentka z Triady, zapytana przez kogoś - nie miała bladego pojęcia gdzie jest najbliższy bankomat, twierdząc jedynie, ze na pewno gdzieś jest... ;)). Co do studia - to sądziłam, że będzie większe, ale jak na potrzeby naszej dwójki w zupełności wystarczyło. W części sypialnej jest szafa z wieszakami i chyba 1 półką, stolik nocny i toaletka z szufladami i lustrem. Do tego trochę poprzenosiliśmy naczynia w kuchni, uwalniając sobie całkiem sporą szufladę. Fotek niestety nie posiadam. Pokoje dostaliśmy od razu po przyjeździe, na miejscu byliśmy jakoś około 13tej. Co do ceny - umowę podpisaliśmy na przełomie lutego/marca, kosztowało nas to niecałe 1300 zł od osoby za 2 tygodnie (oczywiście, bez wyżywienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikakaw Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 18:40 dzięki za obszerne info mam jeszcze tylko pytanie : czy był czajnik bezprzewodowy?braliście z triady wycieczkę do albani? możecie coś więcej powiedzieć np ile kosztuje ,kiedy sie odbywa itp? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Apartamenty Andys Korfu 05.07.11, 21:52 Czajnik jest, oczywiście. Nie kupowaliśmy żadnych wycieczek, sami zwiedzaliśmy Korfu, a Albania nas nie interesowała specjalnie, poza tym jej cena nie była zachęcająca- około 50 Euro od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 12:03 Hej! Lecimy do Andys w sierpniu, czy polecacie specjalnie jakieś tawerny? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Apartamenty Andys Korfu 07.07.11, 09:15 Tawern jest sporo, nie miałam żadnej ulubionej, ale mogę polecić na przykład Summer Dream - przy głównej ulicy, bliżej plaży. Jako jedna z nielicznych jest czynna nawet w czasie sjesty. Pełne danie można zjeść od około 4-5 Euro. Kuchnia grecka, ale nie tylko. Poza tym smacznie można zjeść w Zorbas, gdzie są tańczący kelnerzy:) Ceny są już wyższe, ale trafiliśmy akurat na wieczór, gdy do posiłku podawano "gratis" lampkę białego wina, a na osłodzenie rachunku - kieliszek metaxy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Apartamenty Andys Korfu IP: 87.204.188.* 12.07.11, 21:53 Ucieszyłam się z opisu apartamentów, szukałam dotąd bezskutecznie a lecimy tam z Triady pod koniec sierpnia. Jeszcze jedno mnie nurtuje : sprawa toalet ! Naprawdę trzeba papier toaletowy wyrzucać do kosza ? Nie wolno spłukiwać ??? My jedziemy w 4 osoby, mamy mieć "apartament" czyli 2 sypialnie plus kuchenka i łazienka. Czy żywność jest tam dużo droższa niż w Polsce ? Pozdrawiam i mam nadzieję, że będę również zadowolona z wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Apartamenty Andys Korfu 13.07.11, 12:18 Myślę, ze będziesz zadowolona:) Co do tego papieru w toaletach- to rzeczywiście tak trzeba. Podobno z powodu małej szerokości rur kanalizacyjnych. Nie wiem ile w tym prawdy, ale uważam, że lepiej się dostosować niż ryzykować...;) Podstawowe produkty żywnościowe typu pieczywo, sery, wędlina - są droższe niż u nas o jakieś 30 % (oczywiście, to zależy od sklepu), poza tym sama wędlina nie jest najlepsza. Tzn nie trafiłam na taką która smakowo by mi odpowiadała, ale bez tego da się żyć, za to sery dobre. Owoce i warzywa są tańsze, zwłaszcza cytryny i pomidory - przesmaczne, soki owocowe także. Ech... troszeczkę Ci zazdroszczę, że masz wyjazd jeszcze przed sobą. Ja już prawie miesiąc po :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.devs.futuro.pl 13.07.11, 12:47 Dziękuję za odpowiedź :) Nadal mnie niepokoi jak oni rozwiązują kwestię "zapachu" w takiej toalecie, ale trudno. Ja za wędlinami nie przepadam, kocham owoce, warzywa, sery, więc jest dobrze ! Strasznie się cieszę że wreszcie moje stopy dotkną greckiej ziemi a oczy będą podziwiac jej tak piękny fragment :) B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Apartamenty Andys Korfu IP: 83.2.212.* 21.07.11, 10:38 Witaj Basiu. Więc będziesz zajmowała ten sam apartament co my w lipcu. Apartament 4-ro osobowy jest tylko jeden w tym obiekcie. Apartament ten jest najładniejszy. Są dwa pokoje z balkonami, pokój jadalny z aneksem kuchennym, lodówką i całym wyposażeniem, łazienka (wczesny gierek) i przedpokój. Widok z balkonów na morze i Agios Stefanos jest niepowtarzalny. Weź coś na komary do smarowania (raid-elektrick nie działa). Cała wyspa jest przepiękna. Jeśli masz jakieś pytania pisz na maila qbus555@gmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 20:58 Jeszcze raz dziękuję ! Te komary to jednak prawda :( Mnie nie gryzą na szczęście ! Już nie mogę się doczekać wylotu i ani komary ani kwestia wąskich rur mnie nie przeraża. Skoro Wam się podobało, to nam też będzie dobrze ! Podrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Apartamenty Andys Korfu IP: *.158.217.95.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.14, 11:11 Czy był tam ktoś w kolejnych latach - 2013, 2014? Zmieniło się coś? A jak z klimatyzacją? Dopłacaliście, czy da się przeżyć? Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś