Dodaj do ulubionych

Kreta rejs na Chrisi

IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 08:52
czy ktoś się orientuje ile trwa rejs, ile kosztuje, kiedy odpływają statki na tą małą wysepkę?
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Kreta rejs na Chrisi 09.05.11, 10:05
      codziennie o 10 i 10.30, koszt ok. 20 euro - ja płynęłam 3 lata temu więc może się zmienił, czas ok. 1,5 godz.
      • Gość: Adam Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 11:53
        Neronka widzę że masz garść informacji ,w takim razie mam jeszcze jedno pytanie czy warto jest się tam wybrać ,czy odpocznę tam troszkę od większej ilości ludzi,i jeszcze jedno jak dostać się do miasta z którego odpływa stateczek ,będę stacjonował w Heraklionie ,za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję
      • Gość: LUI Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 13:40
        też mam pytanie odnośnie rejsu. Rozumiem że piszecie o statkach wycieczkowych a czy jest możliwość dopłynięcia na wysepkę z jakimiś rybakami czy też podjąć jakąś łódkę ze sternikiem? Pytam bo w Chorwacji była taka możliwość
        • Gość: anda Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.compi.net.pl 09.05.11, 14:13
          Tak. Byłam na Chrissi w ubiegłym roku i płynęłam średniej wielkości motorówką (na kilkanaście osób, ok.12-15) i szczerze mówiąc tylko takie widziałam.
          Sam rejs bardzo przyjemny, piękne widoki i sama Chrissi a dokładniej tamtejsza plaża warta zobaczenia.
          • Gość: aducha Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.zw.pl 09.05.11, 17:21
            My płynęlismy we wrześniu statkiem( bilety do nabycia przed wjazdem do miasta). My płyneliśmy pierwszym statkiem, więc przez 2 godzinki nie było nas wielu, ale potem też nie za dużo( na pewno o wiele mniej niż w zeszłym roku na plaży w Kołobrzegu, he,he nie byłam, ale widziałam zdjęcia człowieka na człowieku). Płyń, jest tam pieknie.
            • Gość: xxxxxxx Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.05.11, 23:03
              Jest często (może nawet co godz.) autobus Heraklion - Ierapetra, stamtąd wypływa statek.
              Lokalne biura podróży maja też podwiezienie z danej miejscowosci np. Hersonissos + rejs - łącznie ok. 35-40 e./os.
    • Gość: wczasowiczka Re: Kreta rejs na Chrisi IP: 195.20.110.* 10.05.11, 16:43
      Rejs na Chrisi możesz wykupić sobie na miejscu z Ierapetry, koszt dla dorosłego 25euro.
      wyjazd 10/10.30- powrót 16 i 17.
      Płynie się stateczkiem, ok.dwóch godzin.
      Polecam, wypoczynek gwarantowany, wyspa jest przepiękna, trzeba tylko ją przejść na drugi brzeg- nie tam gdzie portują statki.
      Można też wynająć w Ierapetrze motorówkę na mniejszą ilość osób- ale nie kalkuluje się.
      • Gość: Adam Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 22:32
        bardzo dziękuję za informacje kolejny dzień na Krecie zaplanowany, pozdrawiam
      • Gość: Huba Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.152.132.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.06.11, 11:19
        A czy istnieje możliwość dopłynięcia na wyspę jeżeli spóźnimy się na statki które jak piszecie wypływają o 10. Chodzi mi o to czy jeżeli dopłynę o 12 to będzie możliwość dopłynięcia jakąś łódeczką z "tubylcami"?
        • Gość: Reni Re: Kreta rejs na Chrisi IP: 94.232.34.* 26.06.11, 11:50
          Witam, my wypływaliśmy z portu w Ierapetrze o 12.00 statkiem "Sofia" - powrót o 17.00. Płynie się 1 godzinę. Wyspa jest piękna - bardzo gorąca:) Pozdrawiam..
          • pigmejka1607 Re: Kreta rejs na Chrisi 26.06.11, 16:02
            Bylam na Chrissi 18 czerwca tego roku.
            Za 2 osoby zaplacilismy 30euro, bilety kupilismy przy statku, przed samym resjcem.
            Do Ierapetry dojechalismy samochodem, ktory zostawilismy przy samym porcie.
            Rejsy sa o godz. 10:30 i 12:00. Powrot o 16:00 i 17:00.
            Plynelismy malym statkiem wycieczkowym rowno godzine.
            WARTO.
          • Gość: Huba Re: Kreta rejs na Chrisi IP: *.152.132.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.06.11, 16:56
            A ile czasu jedzie się z okolice Hersonissos do Ierapetra?
            • pigmejka1607 Re: Kreta rejs na Chrisi 26.06.11, 18:48
              Mysle, ze bezpiecznie jest przyjac 1,5 h.
              • gonia291 Re: Kreta rejs na Chrisi 12.07.11, 02:02
                Witam
                A czy ktoś wie czy za dzieci są jakieś zniżki na statek czy tak jak za dorosłego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka