Dodaj do ulubionych

Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06

IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 12:54
Cześć,

Dzisiaj Triada odwołała nam wyjazd na Zakynthos z Katowic 24.06 który zarezerwowaliśy we wrześniu ubiegłego roku !!!! Opinie o tym biurze nie są przesadzone - odradzam wszystkim. Czujemy się oszukani ze względu na to że samolot z K-c odlatuje a dla nas nie znalazły się miejsca OSZUŚCI!!!!
Czy ktoś z Was też ma też odwałaną tą imprezę?
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 18.06.11, 13:25
      Ecco Holiday ma oferte czarterowa na Zakynthos na 24 czerwca, maja miejsca, niech Triada to zalatwi, pokryje dodatkowe koszty.
      • Gość: pawel_br Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 14:38
        Sorry ale rozmowy z Triadą nie są przyjemne - chcą nas wydmuchać i tyle :) Oferuję w zamian dziadostwo za kosmiczną kasę......
        Zależy mi na potwierdzeniu że ta impreza nie została odwołana - proszę o odzew jeżeli ktoś leci z Triady 24.06 z Katowic
    • Gość: ss Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.06.11, 14:55
      Rozwiązanie jest proste. Przestańcie korzystać z biur podróży. W większości wypadków da się wszystko zorganizowac samemu, czasami taniej czasami trochę drożej. Nikt cie wtedy nie wydyma. I nie korzystajcie z czarterów. Zawsze można polecieć do Londyny za 100 zł a z Londynu dolecicie tanimi liniami prawie wszędzie. Raz się sparzyłem biurem i nigdy więcej!!!
      Miałem taką samą sytuacje, tydzień przed odwołali a rezerwowałem prawie rok wcześnie. Kase oddali po 6 miesiącach z wielką łaską, to były podróże tv. W końcu poleciałem na te wczasy tydzień później sam, kosztowało 500zł więcej, ale bezstresowo.
      A najlepsze jest to że nie trzeba wszędzie z tymi samymi ludzmi i wyjącymi bachorami [na lotnisku, w samolocie w hotelu, to jest jakisz koszmar]
      Wszystko można zarezerwować w Internecie.
      Hotel wybieracie sobie jaki chcecie, tani, drogi, przy plaży, w centrum. Nikt wam niczego nie zmieni, przesunie itp [mi się tylko raz zdażyło że easyjet przesunął wylot +2h i to była największa niedogodność jakakolwiek mnie spotkała a byłem już ponad 20x na wczasach które sam sobie zorganizowałem]. Olejcie polskie biura podróży!
      • Gość: Mia Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 18:40
        90% forumowiczów to rodziny z dziećmi, więc twoje rady raczej nie są dla nich. Kiedyś też może będziesz miał 'bachora" (życzę ci tego) i zobaczysz jak to jest leciec z małym dzieckiem od 6 rano do Londynu, żeby wsiąść do innego samolotu za kolejne 5 godzin i o 24,00 dolecieć do miejsca do którego normalanie dostajesz się w 3,5 godziny.
        • levack.levack Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 18.06.11, 19:40
          Gość portalu: Mia napisał(a):

> 90% forumowiczów to rodziny z dziećmi, więc twoje rady raczej nie są dla nich.
          > Kiedyś też może będziesz miał 'bachora" (życzę ci tego) i zobaczysz jak to jest
          > leciec z małym dzieckiem od 6 rano do Londynu, żeby wsiąść do innego samolotu
          > za kolejne 5 godzin i o 24,00 dolecieć do miejsca do którego normalanie dostaje
          > sz się w 3,5 godziny.

Przedmówca może trochę przesadził z Londynem, ale prawdą jest, że praktycznie z każdego miejsca w Polsce w promieniu 3-4 godzin autem masz bezpośrednie połączenie z Atenami (Warszawa, Kraków, Berlin, Praga). Z Berlina dodatkowo są rejsowe loty na kilka wysp.
          A z Aten promy na wszystkie wyspy. Zapewniam Cię, że dla "bachorów" prom jest gigantyczną atrakcją.
          Zorganizowanie sobie wakacji bez biura podróży jest naprawdę proste, trzeba tylko lekko zmienić sposób myślenia. Np. że do czegoś potrzebny będzie rezydent mówiący po polsku - tak naprawdę to do niczego.
          • Gość: Marek Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.11, 21:19
            Tak na prawdę trochę nie rozumiem po co rezerwować wczasy na czerwiec 2011 we wrześniu 2010 ??? Przecież wszystko spokojnie można zarezerwować z max 2 miesięcznym wyprzedzeniem. Wtedy jest dużo wieksza pewność że rezerwowana impreza się odbędzie a biuro nie obraca twoimi pieniędzmi przez rok i nie narażasz się na ryzyko w postaci np bankructwa biura.
      • Gość: xyz Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.06.11, 21:43
        Pokaż mi jakąkolwiek możliwość wyjazdu bez biura i spędzenia wakacji za porównywalne pieniądze w porównywalnych warunkach (np. opcja all inclusive, hotel 4* cz 5*). Wystarczy porównać cenę wycieczki z biura z ceną pobytu dla klienta indywidualnego w takim samym hotelu. Oczywiście do tego trzeba dodać koszty dojazdu. Z chęcią poznam szczegóły takiego wypadu.
        • levack.levack Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 18.06.11, 22:28
          Gość portalu: xyz napisał(a):

> Pokaż mi jakąkolwiek możliwość wyjazdu bez biura i spędzenia wakacji za porówny
          > walne pieniądze w porównywalnych warunkach (np. opcja all inclusive, hotel 4* c
          > z 5*). Wystarczy porównać cenę wycieczki z biura z ceną pobytu dla klienta indy
          > widualnego w takim samym hotelu. Oczywiście do tego trzeba dodać koszty dojazdu
          > . Z chęcią poznam szczegóły takiego wypadu.

Ale nikt (a w każdym razie ja nie znam) nie wyjeżdża bez biura, żeby mieć AI. My sobie jeździmy tam, gdzie takich osób i usług jest jak najmniej :-) My sobie sączymy lokalne wino nalewane do butelek typu pet, ewentualnie piwo Zorbas a wieczorem jemy kolację w tawernach.
          Jak chcesz AI, to korzystaj z biura, po to są, żeby Ci to zorganizować, no, czasem przesuną Ci wyjazd o dobę albo odwołają na tydzień przed.
          • Gość: Mia Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 23:02
            Ok, rozumiem, ze tak może być przyjemniej i ciekawie (bez all, rezydentki, "stołówki" hotelowej itp), ale po co w takim razie oszukiwać siebie, że jest taniej, jak nie jest...
            • Gość: pawel_br Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 00:33
              Dziękuję za komentarze w stylu "bachorów" i dolotu do Londynu. Zdarza nam się rezerwować wyjazdy letnie i zimowe na różnych stronach- również bezpośrednio u gospodarzy z dojazdem własnym i z dolotem poza czarterami również. Jeżeli dla kogoś jedyną niedogodnością w przygodaach z "tanimi liniami" jest opóźnienie + 2 godziny to gratuluję szczęścia- jest to osobna historia i nie wszystko jest takie cudowne.
              Proszę o kontakt jeżeli ktoś leci z Triady 24.06 z Katowic !
              Pzdr
              Paweł
            • levack.levack Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 19.06.11, 12:24
              Gość portalu: Mia napisał(a):

> Ok, rozumiem, ze tak może być przyjemniej i ciekawie (bez all, rezydentki, "sto
              > łówki" hotelowej itp), ale po co w takim razie oszukiwać siebie, że jest taniej
              > , jak nie jest...

Nikt nie pisze, że samemu zawsze jest taniej, chociaż zwykle jest.
              Raczej piszemy o komforcie bez rezydenta, panów w klapkach Zico i całej ku...cjuszowsko-zorganizowanej otoczki.
              • Gość: ks Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 13:27
                Facet cały czas czeka na głos od kogoś kto leci 24.06. na Zante a tu ciągłe dyskusje o wyjazdach z biurem czy bez.... Tak na marginesie to taniej samemu wyjdzie może do Wisły czy Ustronia a nie do np. Grecji. A co do kuracjuszy z Polski w all to mijam ich z daleka spędzając czas z rodziną a nie tak jak ostatnio na Majorce silna grupa rodaków łączyła stoły przy basenie i wóda. A klapki (wprawdzie nie zico) - noszę bo jest ciepło :)
                • Gość: aga Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 14:46
                  są osoby które jednak wolą miec zorganizowany wyjazd ,ja też wykupiłam w listopadzie 2010 ,też mam obawy bo lecę w sierpniu ,też się obawiam biura i rzeczy które dzieją się w Grecji
                  • Gość: pawel_br Re: Triada odwołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 21:02
                    Aga - rzeczy które pokazują w Grecji nie ma się czego obawiać. W turystycznych miejscach nikt nie będzie tego odczuwał. No może w Atenach :)
                    Biura podróży jak pokazuje mój przypadek i owszem trzeba się obawiać !

Tłumacząc moją wczesną rezerwacje muszę wspomnieć że dotyczyła 15 osób w tym dzieciaki- więc nie jest to proste na 2 m-ce przed datą imprezy. Poza tym cena była mega atrakcyjna z gwarancją jej niezmieności.
                    • Gość: Ada Re: Triada odwołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.11, 10:20
                      Wracałam z Zakynthos 10 czerwca (z Neckermannem), na lotnisku była zadyma, bo dla klientów Triady nie było odpowiedniej ilości miejsc w samolocie, biuro odkupowało na lotnisku od innych biur. Wychodzi na to, że to nie był jeden incydent.
                • bebiak Re: Triada odowołała .... - OT 19.06.11, 16:28
                  Gość portalu: ks napisał(a):

> A klapki (wprawdzie nie zico) - noszę bo jest ciepło :)

Ponieważ to ja w sąsiednim wątku podniosłam temat panów w klapkach - czuję się w obowiązku nadmienić, że nie jestem temu przeciwna o ile pan tak ubrany znajduje się we właściwym miejscu i we właściwej porze dnia.
                  Nie jest właściwym miejscem dla mnie samolot, nawet wiozący nas na wakacje (i w tym nawiązaniu podniosłam panów w klapkach, spodenkach do kolan tudzież bluzkach na ramiączka itp), podobnie zresztą jak tawerny i restauracje czy każde miejsce (nawet zwykły deptak) wieczorem - ale to już temat do zupełnie innego wątku.
                  Pozdrawiam. B.
                  • Gość: Mia Re: Triada odowołała .... - OT IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 22:09
                    Pawle_br weszłam na stronę Triady sprawdziałam czy można z nimi lecieć na Zakyntos z Katowic 24.06, pojawiła się taka informacja:
                    Znaleziono 0 wycieczek spełniających podane kryteria.
                    Data od: 2011-6-24 (+/- 0) do: 2011-7-24

Może faktycznie odwołali....
                    • marilla43 Re: Triada odowołała .... - OT 19.06.11, 22:34
                      Ofert z Triady na Zakyntos nie ma od dawna na cały czerwiec oraz lipiec .

My lecimy 24 czerwca na Zakyntos z Triady .Sprawdzałam na infolinii w sobotę , powiedziano mi że z naszym wylotem wszystko Ok.
    • Gość: Andrzej Re: Triada odowołała Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:22
      Paweł
      Widzę, że na razie nie dostałeś odpowiedzi.
      Dla podtrzymania wątku powiem, że spotkała mnie podobna historia - przedwczoraj miałem wylecieć na Majorkę, ale Itaka anulowała (zerwała) moją rezerwację na wylot z WRO:
      forum.gazeta.pl/forum/w,19,126169614,126169614,ITAKA_8211_uwazajcie_na_biuro_wroclawskie_.html
      Znalazłem już sobie nową wycieczką - lecę w środę na Korfu (stąd moja obecność na tym forum), ale korzystam z okazji żeby przestrzec przed Itaką.
      Powodzenia

• Gość: pawel_br Re: Triada odowołała Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 22:35
        Impreza nie jest odwołana na 99,99% -potwierdzenie mam na forum wakacje.pl - wylot 24.06 też z Triady z Katowic

Andrzej problem mamy z miejscami w samolocie - jest nas 15 osób z tych anulowanych rezerwacji. Rozumiem że na Korfu nie lecisz z ITAKI ?

Najgorsze jest to że jak poczyta się w necie to nie są to pojedyncze przypadki - mam wrażenie że jest to przemyślana polityka biur podróży :(
        • Gość: Andrzej Re: Triada odowołała Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 20:12
          Twój (Wasz) problem jest większy - to właściwie rozkłada imprezę.
          Ciekawe, co zrobicie.
          Ja złożyłem reklamację (do wiadomości PIT) i wpisałem się na kilku forach. Ale jak się poczyta to posty negatywne idą w tysiące, a oni to olewają jak sam zauważyłeś.
    • opuncja_1 Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 22.06.11, 08:52
      Należę do osób, który też odwołali :(. Co prawda nie jest to Zakynthos, a Egipt ale rączki opadają.
      • Gość: paw Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 19:41
        Marilla43 możesz mi potwierdzić kod Waszej imprezy czy jest to GRZATS/14 KTW ?
        • marilla43 Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 22.06.11, 21:50
          Niestety nasz kod jest inny : GRZCCM /14 KTW .
          • Gość: pawel_br Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 21:58
            Dzięki za pomoc ! - nie wiem co Triada rozumie pod hasłami: impreza, kod, itd - tutaj mogą być haczyki :(
            • marilla43 Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 22.06.11, 22:11
              Ja myśle, że tu może chodzi o miejsca w hotelu do którego mieliście lecieć :-(
              • Gość: Bea Re: Triada odowołała Zakynthos z Katowic 24.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.11, 13:06
                Ja tez jestem pokrzywdzonym klientem BP Triada. Większego bałaganu, jak u nich nie widziałam .Kto nie chce tracić nerwów i swoich wakacji niech omija BP Triada szerokim łukiem.
                Wykupiłam u nich wczasy we wrześniu 2010 na czerwiec 2011. Wylatuję dzisiaj w nocy, a wczoraj otrzymałam telefon, że biuro nie zapewni mi hotelu, który rezerwowałam u nich 9 miesięcy temu. Nie wspominam już o tym ,że od września fatygowali mnie dwukrotnie do biura, abym podpisywała zgodę na kolejne zmiany w mojej rezerwacji, najpierw była to zmiana ubezpieczyciela, przed dwoma miesiącami dostałam koleją rewelację, że muszę się zgodzić na opcję ALL bez przekąsek w barze przy plaży, co wcześniej bardzo zachwalali w swojej ofercie, a największy hit wczoraj, zamiast zakwaterowania w hotelu oddalonym 80 metrów od plaży dali nam do wyboru hotel oddalony 300m lub 700m od morza.
                Nie spotkałam jeszcze tak nierzetelnego, nieuczciwego i żerującego na kliencie biura jak Triada, a korzystałam już naprawdę z wielu. Szkoda waszego czasu na wybór hotelu, Triada i tak zdecyduje za was, dzień przed wylotem, gdzie Was upchnąć.
                Pracownicy biura są na tyle sprytni, by wymusić na kliencie podpisanie przed samym wylotem oświadczenia, że nie będzie się domagał po powrocie żadnego odszkodowania, mimo tak wielu niedogodności i niedociągnięć z ich strony.
                Chcesz mieć pewność udanych wczasów niech nie przyjdzie ci czasem do głowy skorzystać z usług najgorszego biura w Polsce TRIADA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka