Gość: kate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 10:47 Jakieś nowe wieści? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 22.06.11, 10:59 mam znajomych ktorzy wrocili w niedziele, dzisiaj sie bede z nimi widziala to zdam relacje :) wstepnie wiem ze sa mega zadowoleni :) tylko woda w morzu brudna i zimna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 11:16 ok zatem czekam na relacje i wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.alfanet24.pl 22.06.11, 22:45 No to czekamy ,czekamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 23.06.11, 21:30 no to troche relacji :) Hotel bardzo im sie podobal, wszystko nowoczesnie urzadzone, wszystko nowiutkie, bardzo dobre drinki, swietna obsluga, jedzenie rewelacja.To sa osoby, ktore byly juz w roznych hotelach, ale ten im sie podobal najbardziej. Twierdza ze stella village duzo gorszy i podaja alkohol bez akcyzy.. tego nie wiem, ale sie przekonam bo bede we wrzesniu :) Polozenie hotelu dobre, plaza kolo hotelu taka sobie, ale w okolicy jest ladna szeroka plaza, jakies 200 m od hotelu. Podobno na plazy hotelowej przdaja sie buty do kapania, bo gdzieniegdzie sa kamienie i ciezko sie chodzi . Napiszcie co chcecie wiedziec to dopytam :) mam troche zdjec od nich jakby co moge podeslac na priv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.play-internet.pl 24.06.11, 11:58 A czy wszystkie pokoje moją okna na basen? Czy w all są czyste wódki czy tylko ich rodzime np ouzo itp? Może mogą powiedzieć czy jest rano walka o leżaki tzn czy trzeba je wcześnie rano rezerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
nazaca Re: stella palace- kto wrócił? 29.06.11, 11:59 Mam pytanie. Czy wie ktoś co znajduje się w łazienkach na piętrze hotelu Stella Palace, wanna czy sam prysznic? Wybieramy się tam na przełomie sierpnia i września z 1,5 roczną córcią i jest to dla mnie istotne, gdyż mała nie lubi pryszniców. Czytałam, że rodziny z małymi dziećmi kwaterują na parterze i tam są wanny a ciekawi mnie co jest na piętrze. Osobiście wolałabym mieszkać na górze i mieć balkon niż otwarty taras ale zobaczymy. Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 23:23 Co konkretnie dają do jedzenia? jak jest z napojami typu kawa/herbata? Plaża i woda bardzo tragiczna?:D Jakieś jeszcze rażące mankamenty w hotelu?:) proszę o odp, jadę do stella palace we wrześniu i ciekawa jestem jak jeszcze to wygląda w sezonie 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomonolo Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.wum.edu.pl 01.07.11, 07:17 "Plaża i woda bardzo tragiczna?:D Jakieś jeszcze rażące mankamenty w hotelu?:) " gratuluję,z takim nastawieniem można by pomyśleć,że wybierasz się nie na wczasy a do karnej kompanii.Współczuję tym którzy z Tobą pojadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 23:19 Wróciłam ze Stella Village i jestem bardzo zadowolona. Hotele mają wspólne baseny i plaże. W Stella Palace są lepsze alkohole (ale wiedziałam o tym wcześniej- naszczęście nie piję i nie miało to dla mnie znaczenia), są też lepsze pokoje (takie same meble, ten sam układ, te same lampki, nawet kapy takie same jak w Stella Village tylko nowsze) nie wiem może my trafiliśmy na taki pokój, bo praktycznie były to ostanie pokoje w Stella Village, w Stella Palace mają też takie same jedzenie (konsultowaliśmy z ludźmi ze stella Palace tylko lepiej podane). Wszystkie animacje i zabawy są w Stella Village, dlatego też było tam zawsze dużo ludzi ze Stella Pallace-szczególnie rodzin z dziećmi. Byłam w czerwcu, więc nie było walki o leżaki, ale przed naszym wyjazdem zjechało się już trochę ludzi i nie wiem jak to będzie w sezonie. Jeżeli chodzi o plażę to nie jest rewelacyjna, ale fajna, było na niej zwsze dużo ludzi, kąpali się, pływali, dzieci się bawiły- to musiała sie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 02.07.11, 18:13 mam pytanko o stella village czy w pokojach są balkony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel brooks Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 18:35 na piętrach są balkony a na parterze tarasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 02.07.11, 20:43 mam jeszcze pytanko czy posiłki sąw budynku czy na wolnym powietrzu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel brooks Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 21:17 w budynku i to niestety słabo klimatyzowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: stella palace- kto wrócił? 02.07.11, 21:25 Pokoje na górze są zdecydowanie lepsze.Do tych na parterze wejście jest prosto z alejki przez tarasik więc jak chcesz sobie posiedzieć na zewnątrz to jesteś jak na wystawie. Jeśli chodzi o stołówkę szumnie zwaną restauracją to jest to niestety najsłabszy punkt hotelu,ale wszystkie niedogodności rekompensuje jedzenie-świeże,smaczne i pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 02.07.11, 21:32 można wybrac pokój? czy przy przyjeździe jest juz przydział? Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: stella palace- kto wrócił? 02.07.11, 21:34 Tego nie wiem.My dostaliśmy dobry więc nie kombinowaliśmy,ale myślę,że tak jak wszędzie-jak są wolne to można zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 02.07.11, 21:46 dzieki, zobaczymy jutro lece Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 02.07.11, 21:52 nasi znajomi wrocili dwa tygodnie temu z palace i sa zachwyceni ale narzekali ze miedzy village a palace jest "przepasc", palace super, village ponizej poziomu. My lecimy do village we wrzesniu i po ich relecji troche sie zalamalam, czy jest faktycznie tak zle :( ??? Czy mozna wogole korzystac z czesci palace? Ile kosztuje kolejka ktora jezdzi kolo hotelu i jak daleko ona kursuje? Czy jechaliscie miejscowym autobusem do hersonissos? Ile kosztuje bilet? czy dojedzie sie autobusem dalej niż do Hersonissos? Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: stella palace- kto wrócił? 02.07.11, 22:16 No cóż,ja tej przepaści nie widziałem.Fakt-Palace ma ładniejsze budynki,restaurację,pewnie większy wybór napoi (w tym alkoholi) w barach,ale przecież nie spędzasz dnia w hotelowym pokoju a tym w Village naprawdę nic nie brakuje. Cały teren jest ogólnie dostępny i nie jest w żaden sposób podzielony.Goście części Village mogą bez problemu korzystać z całej infrastruktury (poza barami i restauracją) części Palace. Jeśli ktoś chce koniecznie dopłacić tysiąc za osobę żeby mieć nowszy pokój dospania to jego sprawa. Na pewno będziecie zadowoleni z wczasów. Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: stella palace- kto wrócił? 02.07.11, 22:18 A jeśli chodzi o kolejkę i komunikację publiczną to niestety nie mogę pomóc bonie korzystałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 23:15 alex2222 był w zeszłym roku i tylko dzęki niemu nie decydowałam się na Stella Palace i naprawdę było super. Żałowałabym jakbym dopłaciła, bo nie warto tylko za lepsze pokoje i drinki, których i tak nie piję. W Stella Village jest dużo francuzów oni mają bardzo dobrze zorganizowane animacje, tam jest bardzo wesoło, tam naprawdę czuje się grecki kimat. My ze Stella Village korzystaliśmy z basenów Stella Palace. Jeżeli chodzi o dojazd to codziennie o 9.45 jedzie autobus do Heraklionu z pod hotelu a wraca o 14.30, bilet 3,30 w jedną stronę. Codziennie o 9.15 jedzie autobus do Agia Nicolas i on jedzie też przez Hersonissos , wraca ok 16.00, bilet do Hersonissos 1,60 za osobę. Byliśmy w water city,wycieczkę trzeba zamówić w recepcji 30 euro osoba dorosła 20 e dziecko- było super. Sami autobusem pojechaliśmy do oceanarium też był fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 03.07.11, 20:21 dzieki za info mam jeszcze pytanie, bo piszesz ze o 9 jedzie autobus do heraklionu i tylko ten jeden jedyny w ciagu dnia? to jak ja sie dostane na wodolot n a8:30????? tylko taxi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel brooks Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 22:11 o rety ludzie,korzystajcie trochę z wyszukiwarki... Tu masz rozkład jazdy autobusów KTEL z Agios Nikolaos do Heraklionu: bus-service-crete-ktel.com/maps5her.html# Klikasz na miejscowość ( w tym przypadku na Analipsi) i masz czasy odjazdu,przyjazdu,podróży i cenę. Z tego co widać to do heraklionu są dwa kursy:9.30 i 14.45.Oprócz niedziel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.11, 23:00 Te dwa kursy są spod hotelu, ale oprócz tego kursują autobusy i do Hersonissos i do Heraklionu z innego przystanku oddalonego ok 800 m od hotelu. Autobusy te kursują co pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 04.07.11, 06:29 no i o to mi chodzilo, dzieki, pewnie ze w internecie jest wszystko i w zasadzie mozna zamknac to forum, bo skoro wszystko jest w necie, to po co pytac?? Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 04.07.11, 06:41 jeszcze jedno pytanie, bo z tego co widze to jest pierwszy autobus 6:15, a wiec w heraklionie 7:45, wodolot mamy o 8:30, czy zdarzymy, czy np. jest jakis wymog, ze trzeba byc godzine przed, czy z autobusu jest daleko do portu, skad odplywaja promy na santorinii? czy autobus zatrzymuje sie kolo portu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 08:08 Przystanek autobusowy w Heraklionie jest dość blisko portu ok.10 min spacerkiem, na inne pytania nie odpowiem, bo nie korzystałam i nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 04.07.11, 10:00 ok, super, 10 minut to luzik zdarzymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek&iza&oliwka stella palace IP: *.raciborz.vectranet.pl 11.07.11, 21:16 Witam wnet wylatujemy z rodzinką do Stella Pallace z Katowic. Wylatuje ktoś 16.07 z Katowic??? pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 19.07.11, 08:56 Wrócilismy z Stella Village, jak ktośma pytania to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna73 Stella Palace z jaki BP 19.08.11, 19:20 witam wszystkich mam pytanie z jakim BP tam lataliście ? Myślę już o kolejnych wakacjach ;) więc stąd moje pytanie teraz widzę ten hotel w ofercie TRIADY - mam jeszcze pytanie, czy ktoś z Wrocławia tam był ? bo nie wiem, czy są stąd wyloty na Kretę I na koniec, ostatnie pytanie - jak kształtowała się cena w tym roku za 14 dni np. w ofercie 2+2 może ktoś był ? uff ale dużo pytań mi wyszło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Stella Palace z jaki BP 19.08.11, 21:52 Stella Palace i Village były w ofercie: TRIADA, ECCO HOLIDAY, EXIM, 7 ISLAND (czy jakos tak), cena za 2+2 na first minute w ecco wychodzilo 9000 zl ale w czesci Village, za palace musisz ogolnie okolo 2500 zl dorzucic teraz na last Palace na 2+2 kupisz za 11000 zl Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna73 Re: stella palace- kto wrócił? 20.08.11, 09:36 dzięki za odp ciekawa jestem, czy w każdym biurze była inna cena ? no cóż czekam więc na grudzień i pierwsze lasty Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 20.08.11, 12:04 ceny mniej wiecej byly podobne, ale najlepsze ceny byly na ten hotel w pazdzierniku/listopadzie, np. w ecco na ofercie z first Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.alfanet24.pl 22.08.11, 09:29 Wróciliśmy w nocy ze Stella Palace-jeśli chcecie coś wiedzieć chętnie pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.03.12, 22:20 A jak jest z jedzeniem? Czy są jakieś ciepłe przekąski dla dzieci (pizza, frytki) między głównymi posiłkami? Czy w tym czasie są dostępne tylko napoje i słodycze? Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siua Re: stella palace- kto wrócił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 08:46 nie nic takiego nie było. Były kanapki i ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: stella palace- kto wrócił? 22.03.12, 10:00 sa pyszne lody czekoladowe :) Odpowiedz Link Zgłoś