Dodaj do ulubionych

Pytanie o Chanioti

06.07.11, 17:30
Czy może odpoczywał ktoś w Chanioti .W przewodnikach jest bardzo mało informacji.Interesuje mnie również hotel Calypso.
Obserwuj wątek
    • iskierka882 Re: Pytanie o Chanioti 11.07.11, 20:40
      Czy nikt nie był na chanioti???
      • tapczan1234 Re: Pytanie o Chanioti 12.07.11, 07:42
        Ja byłem w Hanioti w 2008r. Spałem na kwaterze. Generalnie było super. Hotelu Calypso jakoś nie kojarzę. Chętnie podzielę się z Tobą informacjami ale nie wiem co Cię konkretnie interesuje.
        • iskierka882 Re: Pytanie o Chanioti 12.07.11, 18:08
          O,dziękuję
          Czy Hanioti to bardzo małe miasteczko
          Jaki jest piasek na plaży
          Czy są tam jakieś sklepy sieciowe,gdzie można zrobić tanie zakupy
          Co można tam zwiedzić i czy jest możliwość robienia sobie małych wypadów turystycznych
          • tapczan1234 Re: Pytanie o Chanioti 13.07.11, 07:41
            Czy Hanioti to bardzo małe miasteczko
            - Raczej zalicza się do mniejszych miejscowości, oczywiście wieczorem jest dość dużo otwartych knajpek, jest targ, plac zabaw dla dzieci, ogólnie fajna atmosfera.

> Jaki jest piasek na plaży
            Piasek na plaży jest generalnie wymieszany ze żwirkiem, dno morza jest mocno nieregularne, więc dobrze jest się zaopatrzyć w buty do wody. Są części plaży (niewielkie) tylko piaskowe. Plaża nie należy do mocnych punktów tej miejscowości, jest raczej wąska i brudna. Dość dziwne wydawało mi się, że do basenów hotelowych wstęp jest wolny.

> Czy są tam jakieś sklepy sieciowe,gdzie można zrobić tanie zakupy
            Jedyne sklepy sieciowe na tym półwyspie to Lidl i to dość słabo zaopatrzony. Poza tym jest dość dużo rodzinnych sklepów ze wszystkim i targ w samym Hanioti.

> Co można tam zwiedzić i czy jest możliwość robienia sobie małych wypadów turyst
            > ycznych
            Ja generalnie dość dużo zwiedzałem: Rejs statkiem wokół Atos, wypad na Meteory i Olimp, Park wodny w drodze do Salonik, Saloniki. Na samym półwyspie nie ma nic ciekawego z zabytków. Bardzo ładne są natomiast wschody i zachody słońca, szczególnie fajnie widoczne z końca półwyspu.
            Generalnie w okresie sierpnia są tam dość spore korki. Wiąże się to z tym, że biegnie tam tylko jedna ulica a ludzie w miasteczkach chodzą jak chcą.
            Jeśli coś chcesz więcej to śmiało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka